Пропонуємо рецепти приготування салатів з картопляної стружкою, в якості якої може бути як звичайний картопля фрі, так і готові чіпси в вигляді стружки або соломки. Картопляний компонент чудово поєднується з будь-яким м'ясом, особливо копченим або смаженим, а також ідеально освіжається скибочками свіжих овочів, створюючи в результаті ідеальну смакову композицію.
Салат з картопляної стружкою фрі і копченою куркою
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 450 г; картопляні бульби – 650 г; свіжі огірки – 320 г; морква корейська – 280 м; салатний цибулю – 220 г; оцет столовий – 20 мл; майонез класичний – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; кухонна сіль – за смаком; рафінована рослинна олія; зелень свіжа на свій вибір. Приготування Цей салат ми будемо готувати з картопляної соломкою фрі. Для її приготування картопляні бульби очищаємо від шкірки, нарізаємо тоненькими смужечками, що нагадують соломку, викладаємо їх в прогріте на сковороді рослинне без аромату масло одним шаром і даємо підрум'янитися. Виловлюємо готову рум'яну картопляну соломку фрі за допомогою шумівки на серветки або паперовий рушник і відправляємо смажитися наступну порцію.
Поки смажиться картоплю, нарізаємо тонкими півкільцями салатний цибулька і заливаємо його склянкою холодної очищеної води, змішаної з оцтом і дрібкою меленого чорного перцю. Хвилин через двадцять відкидаємо промаринований цибулю на друшляк і даємо гарненько стекти. Нарізаємо також тоненькою соломкою свіжі огірочки і копчене куряче м'ясо і приступаємо до оформлення салату.
Першим шаром викладаємо на блюдо копчену курочку, а потім маринована цибулька і покриваємо шаром класичного майонезу. Далі слід корейська морквина, картопляна соломка фрі і знову майонез. На завершення розподіляємо зверху соломку з огірочків і прикрашаємо страву гілочками свіжої зелені.
Салат з картопляними чіпсами соломкою і пряним м'ясом
Інгредієнти: свинина або індичка (філе) – 650 г; зубці часникові – 3 шт.; мелені кориандровые зерна – 5 г; орегано – 5 г; сушений чебрець – 5 г; розмарин сушений – 5 г; олія оливкова – 75 мл; огірки свіжі – 250-320 г; салатний цибуля – 80 г; помідори свіжі – 450 г; чіпси картопляні соломкою – 50 г; майонез класичний – 320 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування Головне в приготуванні цього салату підготувати заздалегідь м'ясо. Нарізаємо його тонкою соломкою і вкладаємо в підходящу миску. В оливкову олію додаємо три часникових зубця, попередньо очистивши їх і пропустивши через прес, кидаємо сушений чебрець, орегано, розмарин і мелені кориандровые зерна, сіль кухонну велику і перемішуємо. Заправляємо отриманої пряною сумішшю м'ясну соломку, перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника мінімум на вісім годин, а в ідеалі на ніч, затягнувши посудину харчовою плівкою або прикривши кришкою.
Після цього викладаємо промаринованное м'ясо на прогріту суху сковороду і обсмажуємо до
придбання м'ясної соломкою красивого рум'янцю. Даємо м'яса повністю охолонути, і викладаємо його на широке блюдо рівним шаром. Зверху розподіляємо нарізаний тоненькими кільцями попередньо очищений салатний цибулю. Класичний майонез змішуємо з рештою видавленим через прес часником і присмачую їм шар м'яса і цибулі. Тепер викладаємо нарізані соломкою свіжі огірочки та помідори, попередньо позбавивши їх від м'якоті з насінням і нарізуючи дрібними кубиками. Присмачую також кожен овочевий шар щедро часниковим майонезом, посипаємо чіпсами у вигляді соломки і відразу ж подаємо до столу. Можна оформити салат гілочками свіжої зелені.