Вернуться назад Распечатать

Салат з картопляної стружки

Салат з картопляної стружки
Пропонуємо рецепти приготування салатів з картопляної стружкою, в якості якої може бути як звичайний картопля фрі, так і готові чіпси в вигляді стружки або соломки. Картопляний компонент чудово поєднується з будь-яким м'ясом, особливо копченим або смаженим, а також ідеально освіжається скибочками свіжих овочів, створюючи в результаті ідеальну смакову композицію.

Салат з картопляної стружкою фрі і копченою куркою


Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка – 450 г;

  • картопляні бульби – 650 г;

  • свіжі огірки – 320 г;

  • морква корейська – 280 м;

  • салатний цибулю – 220 г;

  • оцет столовий – 20 мл;

  • майонез класичний – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • рафінована рослинна олія;

  • зелень свіжа на свій вибір.


  • Приготування
    Цей салат ми будемо готувати з картопляної соломкою фрі. Для її приготування картопляні бульби очищаємо від шкірки, нарізаємо тоненькими смужечками, що нагадують соломку, викладаємо їх в прогріте на сковороді рослинне без аромату масло одним шаром і даємо підрум'янитися. Виловлюємо готову рум'яну картопляну соломку фрі за допомогою шумівки на серветки або паперовий рушник і відправляємо смажитися наступну порцію.
    Поки смажиться картоплю, нарізаємо тонкими півкільцями салатний цибулька і заливаємо його склянкою холодної очищеної води, змішаної з оцтом і дрібкою меленого чорного перцю. Хвилин через двадцять відкидаємо промаринований цибулю на друшляк і даємо гарненько стекти. Нарізаємо також тоненькою соломкою свіжі огірочки і копчене куряче м'ясо і приступаємо до оформлення салату.
    Першим шаром викладаємо на блюдо копчену курочку, а потім маринована цибулька і покриваємо шаром класичного майонезу. Далі слід корейська морквина, картопляна соломка фрі і знову майонез. На завершення розподіляємо зверху соломку з огірочків і прикрашаємо страву гілочками свіжої зелені.

    Салат з картопляними чіпсами соломкою і пряним м'ясом


    Інгредієнти:

  • свинина або індичка (філе) – 650 г;

  • зубці часникові – 3 шт.;

  • мелені кориандровые зерна – 5 г;

  • орегано – 5 г;

  • сушений чебрець – 5 г;

  • розмарин сушений – 5 г;

  • олія оливкова – 75 мл;

  • огірки свіжі – 250-320 г;

  • салатний цибуля – 80 г;

  • помідори свіжі – 450 г;

  • чіпси картопляні соломкою – 50 г;

  • майонез класичний – 320 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Головне в приготуванні цього салату підготувати заздалегідь м'ясо. Нарізаємо його тонкою соломкою і вкладаємо в підходящу миску. В оливкову олію додаємо три часникових зубця, попередньо очистивши їх і пропустивши через прес, кидаємо сушений чебрець, орегано, розмарин і мелені кориандровые зерна, сіль кухонну велику і перемішуємо. Заправляємо отриманої пряною сумішшю м'ясну соломку, перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника мінімум на вісім годин, а в ідеалі на ніч, затягнувши посудину харчовою плівкою або прикривши кришкою.
    Після цього викладаємо промаринованное м'ясо на прогріту суху сковороду і обсмажуємо до
    Салат з картопляної стружки
    придбання м'ясної соломкою красивого рум'янцю. Даємо м'яса повністю охолонути, і викладаємо його на широке блюдо рівним шаром. Зверху розподіляємо нарізаний тоненькими кільцями попередньо очищений салатний цибулю. Класичний майонез змішуємо з рештою видавленим через прес часником і присмачую їм шар м'яса і цибулі. Тепер викладаємо нарізані соломкою свіжі огірочки та помідори, попередньо позбавивши їх від м'якоті з насінням і нарізуючи дрібними кубиками. Присмачую також кожен овочевий шар щедро часниковим майонезом, посипаємо чіпсами у вигляді соломки і відразу ж подаємо до столу. Можна оформити салат гілочками свіжої зелені.