Какао з маршмеллоу
Незабутнє враження справить на вас дегустація дивного поєднання гарячого какао з повітряним зефіром маршмеллоу. Далі ми розповімо, як приготувати компоненти для такого ласощі, а також розповімо, як правильно пити какао з маршмеллоу.
Інгредієнти:
Для какао:
порошок какао – 45 г;
молоко незбиране – 490 мл;
цукровий пісок – 30-40 г;
Для зефіру маршмеллоу:
желатин – 15 г;
вода очищена кипяченная кімнатної температури – 150 мл;
очищена вода гаряча – 75 мл;
цукровий пісок – 325 г;
кислота лимонна – 1/3 ч. ложки;
харчова сода – 1 щіпка;
сіль – 1 щіпка;
цукрова пудра – 40 г;
крохмаль картопляний або кукурудзяний – 40 р.
Приготування
Першим ділом приготуємо повітряний зефір маршмеллоу для какао. Процес його створення тривалий і кропіткий, але результат того вартий. Спочатку для приготування сиропу в гарячій воді розчиняємо 175 грам цукрового піску, додаємо лимонну кислоту і після закипання маси залишаємо на помірному вогні під кришкою на сорок п'ять хвилин. Після цього, коли сироп трохи охолоне, вводимо в нього харчову соду і гарненько розмішуємо.
Желатин заливаємо водою кімнатної температури (30 мл) і даємо постояти хвилин двадцять, після чого прогріваємо масу, помішуючи, на водяній бані до розпускання всіх желатинових кристалів.
В окремому ковшике з'єднуємо воду, що залишилася, цукровий пісок і дрібку солі і додаємо 80 грам приготовленого раніше сиропу. Доводимо суміш, помішуючи, до температури кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і прогріваємо масу ще вісім хвилин, не заважаючи.
Розпущений желатин покласти в зручну для збивання посудину і починаємо на малих обертах обробляти її міксером. Через хвилинку потроху вливаємо гарячий сироп, збільшуємо обороти приладу і збиваємо не менше п'ятнадцяти хвилин. Результатом цієї процедури повинна бути побелевшая повітряна і тягуча маса, яку ми перекладаємо у форму, застелену харчовою промасленим плівкою.
Тепер маємо заготовку в холодильнику на кілька годин для застигання, а після цього перевертаємо на стіл, посипаний сумішшю цукрової пудри і крохмалю. Акуратно відокремлюємо харчову плівку, розрізаємо липкий шар на кубики і паніруємо їх у тієї самої солодкої крохмальної суміші. Маршмеллоу для какао готовий.
Тепер зваримо сам напій. Для цього змішуємо какао порошок з цукровим піском, додаємо зовсім небагато холодного молочка і розмішуємо, щоб розчинилися всі грудочки. Решту молока прогріваємо до кипіння, вливаємо в нього підготовлену основу з порошку какао і цукор, перемішуємо, проварюємо на малому спеки ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Для подачі розливаємо гарячий напій по чашках і в кожну кидаємо по кілька кубиків приготованого повітряного зефіру маршмеллоу. Через кілька хвилин кубики повністю або частково розійдуться в какао, покриваючи його поверхню дивовижною пінкою.
Какао з зефіром маршмеллоу - рецепт
Інгредієнти:
Для какао:
Для зефіру маршмеллоу:
Приготування
Першим ділом приготуємо повітряний зефір маршмеллоу для какао. Процес його створення тривалий і кропіткий, але результат того вартий. Спочатку для приготування сиропу в гарячій воді розчиняємо 175 грам цукрового піску, додаємо лимонну кислоту і після закипання маси залишаємо на помірному вогні під кришкою на сорок п'ять хвилин. Після цього, коли сироп трохи охолоне, вводимо в нього харчову соду і гарненько розмішуємо.
Желатин заливаємо водою кімнатної температури (30 мл) і даємо постояти хвилин двадцять, після чого прогріваємо масу, помішуючи, на водяній бані до розпускання всіх желатинових кристалів.
В окремому ковшике з'єднуємо воду, що залишилася, цукровий пісок і дрібку солі і додаємо 80 грам приготовленого раніше сиропу. Доводимо суміш, помішуючи, до температури кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і прогріваємо масу ще вісім хвилин, не заважаючи.
Розпущений желатин покласти в зручну для збивання посудину і починаємо на малих обертах обробляти її міксером. Через хвилинку потроху вливаємо гарячий сироп, збільшуємо обороти приладу і збиваємо не менше п'ятнадцяти хвилин. Результатом цієї процедури повинна бути побелевшая повітряна і тягуча маса, яку ми перекладаємо у форму, застелену харчовою промасленим плівкою.
Тепер маємо заготовку в холодильнику на кілька годин для застигання, а після цього перевертаємо на стіл, посипаний сумішшю цукрової пудри і крохмалю. Акуратно відокремлюємо харчову плівку, розрізаємо липкий шар на кубики і паніруємо їх у тієї самої солодкої крохмальної суміші. Маршмеллоу для какао готовий.
Тепер зваримо сам напій. Для цього змішуємо какао порошок з цукровим піском, додаємо зовсім небагато холодного молочка і розмішуємо, щоб розчинилися всі грудочки. Решту молока прогріваємо до кипіння, вливаємо в нього підготовлену основу з порошку какао і цукор, перемішуємо, проварюємо на малому спеки ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Для подачі розливаємо гарячий напій по чашках і в кожну кидаємо по кілька кубиків приготованого повітряного зефіру маршмеллоу. Через кілька хвилин кубики повністю або частково розійдуться в какао, покриваючи його поверхню дивовижною пінкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кава з маршмеллоу
Дивно солодке і неодмінно смачне ласощі пропонуємо зробити з цілком доступних компонентів. Кава з маленькими зефирками маршмеллоу має ефектний
Какао - рецепт
Погодьтеся, просто зварити какао зможе кожен, а ось наповнити це чудовий напій новим, незвичайним смаком допоможуть рекомендації з нашої статті.
Як зробити маршмеллоу в домашніх умовах?
Чудові зефірки маршмеллоу зовсім не важко зробити власними силами. Це делікатне ласощі зовсім не вибаглива у приготуванні, а результат, безсумнівно,
Маршмеллоу своїми руками
Чудові зефірки, які так люблять малята, краще приготувати самостійно. Це і корисніше, і варіантів доповнення різноманітними смаками багато. Далі
Зефір маршмеллоу
У цій статті максимально детально описано базовий рецепт популярних тягучок маршмеллоу, які так люблять діти. Адже приготовані власноруч зефірки
Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на