Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - страва грузинської кухні. Чимось вони схожі на наші пельмені, тільки от крім м'ясного фаршу всередині хинкалей міститься ароматний бульйон. Так що це як би мішечки з супом. Справжні хінкалі великі, їх подають з розрахунку 2-3 штуки на людину, їсти їх прийнято руками. Поїдання хінкалі - ціла наука. Спочатку надкусивается шматочок тіста, потім через отвір, що випивається бульйон, а потім вже з'їдається тісто з начинкою. Майстерність цієї грузинської господині оцінюється по тому, як сформований мішечок. У справжніх хінкалі повинно бути не менше 20 складочок.
У цій статті ми вам розповімо, як приготувати справжні грузинські хінкалі в мультиварці.
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
яйця - 1 шт.;
вода - 200 мл;
баранина - 250 г;
яловичина - 150 г;
цибуля - 4 шт.;
м'ясний бульйон - 150 мл;
перець червоний і чорний мелений;
лавровий лист;
сіль.
Приготування
Борошно просіваємо і в середині утворилася гірки робимо поглиблення. Туди вливаємо теплу воду, додаємо збите яйце, щіпку солі. Замішуємо тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо приблизно на 30 хвилин. А тим часом готуємо начинку: м'ясо нарізаємо як можна дрібніше, додаємо до нього подрібнену цибулю. У м'ясо вливаємо бульйон, додаємо сіль і перець за смаком, все перемішуємо. Тепер повертаємося до тесту: розкачуємо його в дуже тонкий пласт і вирізаємо з нього кола, які в діаметрі не менше 10 див. На кожен гурток викладаємо начинку розміром з невелику котлету і краю збираємо складочками догори. Вгорі їх скріплюємо. Як варити хінкалі в мультиварці? Все просто і швидко. Наливаємо воду в чашу мультиварки, додаємо лавровий лист, включаємо режим «Суп», хвилин через 10 вода почне закипати, додаємо туди хінкалі і готуємо близько 20 хвилин. На готові хінкалі за бажанням можна викласти шматочок вершкового масла і зверху притрусити січеною зеленню. Для цих цілей підійде і базилік і петрушку з кропом, і кінза.
За рахунок додати у фарш бульйону хінкалі виходять дуже соковитими, але якщо додати ще й вершки, то начинка буде соковитою подвійно. Пропонуємо вам поекспериментувати і спробувати приготувати ще одну начинку з додаванням зелені та вершків. Тісто візьмемо таке, як описано в попередньому рецепті.
Інгредієнти:
Для начинки:
баранина - 200 г;
свинина - 200 г;
яловичина - 200 г;
вершки - 100 мл;
бульйон - 100 мл;
цибуля - 1 шт.;
зелень петрушки і кінзи - 70 г;
мускатний горіх;
сіль;
перець червоний і чорний.
Приготування
М'ясо з цибулею прокручуємо через м'ясорубку, додаємо сіль, спеції, вершки, бульйон і подрібнену зелень кінзи і петрушки. Все добре перемішуємо. Викладаємо начинку на заготовки тіста і формуємо «мішечки».
Готуємо хінкалі на пару в мультиварці. Для цього викладаємо їх на решітку, змащену рослинним маслом, щоб тісто не прилипало. У чашу мультиварки наливаємо воду, додаємо кілька горошин запашного перцю, пару лаврових листочків. Зверху встановлюємо решітку. Виставляємо режим «Пароварка», вибір страв - «М'ясо», час - 30 хвилин. Подаємо хінкалі до столу, посипавши зверху червоним перцем.
Якщо у вас з'явився вільний час, можете приготувати хінкалі заздалегідь і заморозити їх. Потім перед подачею на стіл їх досить буде вийняти з морозилки, укласти на решітку для готування на пару і задати потрібний режим. Розморожувати хінкалі перед приготуванням не потрібно. Тільки час приготування дещо збільшиться і становитиме 40 хвилин.
Є легенда, що Ерекле Другий - грузинський цар, любив обсмажені хінкалі. Напевно, це дуже смачно. Як зварити хінкалі в мультиварці, ми вам вже розповіли. Тепер можете взяти і злегка обсмажити їх на вершковому маслі. А можна спочатку приготувати хінкалі в мультиварці, смажені у фритюрі. Для цього в чашу мультиварки вливаєте масло, включаєте режим «Випічка», коли масло закипить, опускаєте в нього хінкалі і готуйте 10 хвилин.
У цій статті ми вам розповімо, як приготувати справжні грузинські хінкалі в мультиварці.
Як готувати хінкалі в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і в середині утворилася гірки робимо поглиблення. Туди вливаємо теплу воду, додаємо збите яйце, щіпку солі. Замішуємо тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо приблизно на 30 хвилин. А тим часом готуємо начинку: м'ясо нарізаємо як можна дрібніше, додаємо до нього подрібнену цибулю. У м'ясо вливаємо бульйон, додаємо сіль і перець за смаком, все перемішуємо. Тепер повертаємося до тесту: розкачуємо його в дуже тонкий пласт і вирізаємо з нього кола, які в діаметрі не менше 10 див. На кожен гурток викладаємо начинку розміром з невелику котлету і краю збираємо складочками догори. Вгорі їх скріплюємо. Як варити хінкалі в мультиварці? Все просто і швидко. Наливаємо воду в чашу мультиварки, додаємо лавровий лист, включаємо режим «Суп», хвилин через 10 вода почне закипати, додаємо туди хінкалі і готуємо близько 20 хвилин. На готові хінкалі за бажанням можна викласти шматочок вершкового масла і зверху притрусити січеною зеленню. Для цих цілей підійде і базилік і петрушку з кропом, і кінза.
Приготування хінкалі в мультиварці на пару
За рахунок додати у фарш бульйону хінкалі виходять дуже соковитими, але якщо додати ще й вершки, то начинка буде соковитою подвійно. Пропонуємо вам поекспериментувати і спробувати приготувати ще одну начинку з додаванням зелені та вершків. Тісто візьмемо таке, як описано в попередньому рецепті.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
М'ясо з цибулею прокручуємо через м'ясорубку, додаємо сіль, спеції, вершки, бульйон і подрібнену зелень кінзи і петрушки. Все добре перемішуємо. Викладаємо начинку на заготовки тіста і формуємо «мішечки».
Готуємо хінкалі на пару в мультиварці. Для цього викладаємо їх на решітку, змащену рослинним маслом, щоб тісто не прилипало. У чашу мультиварки наливаємо воду, додаємо кілька горошин запашного перцю, пару лаврових листочків. Зверху встановлюємо решітку. Виставляємо режим «Пароварка», вибір страв - «М'ясо», час - 30 хвилин. Подаємо хінкалі до столу, посипавши зверху червоним перцем.
Заморожені хінкалі в мультиварці
Якщо у вас з'явився вільний час, можете приготувати хінкалі заздалегідь і заморозити їх. Потім перед подачею на стіл їх досить буде вийняти з морозилки, укласти на решітку для готування на пару і задати потрібний режим. Розморожувати хінкалі перед приготуванням не потрібно. Тільки час приготування дещо збільшиться і становитиме 40 хвилин.
Смажені в мультиварці хінкалі
Є легенда, що Ерекле Другий - грузинський цар, любив обсмажені хінкалі. Напевно, це дуже смачно. Як зварити хінкалі в мультиварці, ми вам вже розповіли. Тепер можете взяти і злегка обсмажити їх на вершковому маслі. А можна спочатку приготувати хінкалі в мультиварці, смажені у фритюрі. Для цього в чашу мультиварки вливаєте масло, включаєте режим «Випічка», коли масло закипить, опускаєте в нього хінкалі і готуйте 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекси в пароварці
Смачні м'які кекси можна з легкістю приготувати в пароварці. Рецепти цієї ніжної випічки ми розповімо в цій статті. Тому сьогодні ввечері ви з
Хінкалі в пароварці
Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
Як приготувати ачму?
Ви ще не є шанувальником національної страви грузинської кухні - ачми? Значить, ви просто не знаєте, як його правильно приготувати. Цей листковий
Як приготувати хінкалі?
Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо
Рецепт хінкалі по-грузинськи
Хінкалі - це смачне грузинське блюдо, дуже схоже на пельмені. Вони також готуються з тіста і м'яса, але з додаванням різних спецій. Давайте детально