Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити цукрову пудру в домашніх умовах?

Як зробити цукрову пудру в домашніх умовах?

27-12-2015, 20:15
893
Як зробити цукрову пудру в домашніх умовах?
Приготування цукрової пудри власноруч може здатися дурною тратою часу: навіщо братися за домашній продукт, якщо його можна купити в магазині. У відповідь наведемо два аргументи: по-перше, іноді для рецепта потрібно зовсім невелику кількість пудри, яке легше приготувати вдома, ніж витрачати час на похід в магазин, а по-друге, всі покупні цукрові пудри з'єднуються з крохмалем, який здатний послужити хорошу службу далеко не у всіх рецептах. Ах так, крім іншого, будинки в пудру можна перетворити будь-цукор, наприклад, не тільки білий, а й тростинний. Саме тому в рекомендаціях нижче ми поговоримо про те, як зробити цукрову пудру в домашніх умовах.

Як самому зробити цукрову пудру будинку?


Давайте насамперед обговоримо загальні правила приготування цукрової пудри, а вже потім перейдемо до використання конкретних пристроїв з цією метою.
Вибравши цукор, з якого ви вирішили готувати пудру, прийміть за підготовку посуду, з допомогою якої будете здійснювати процес перемелювання. Ніяких хитрощів така підготовка в собі не приховує, просто сполосніть використану посуд і неодмінно витріть насухо: будь-яка залишилася волога призведе до того, що цукор буде братися грудками. Тепер до самого перемелювання. В залежності від потужності пристрою і кількості цукру, процес приготування цукрової пудри може займати від 30 секунд до 3 хвилин. При цьому в процесі перемелювання неодмінно варто робити паузи, інакше цукор може згоріти. Для того, щоб не отримати суміш мелених цукрових кристалів і пудри, пропустіть пудру через сито, а потім расфасовывайте і залишайте на зберігання.
Тепер про зберігання. В теорії, цукрова пудра – продукт з нескінченним терміном придатності, але на ділі пудра моментально вбирає вологу з повітря і збирається в грудки. На виробництві, щоб уникнути цього, до пудрі додають трохи крохмалю. Наявність останнього також допомагає в приготуванні глазурі , роблячи її гущі, але якщо ви захочете збити меренгу , то крохмаль, навпаки, не дозволить добитися ідеального результату. Саме виходячи з подальших планів по використанню продукту ви самі вирішуєте додавати пудру крохмаль чи ні. Якщо вирішите додавати, то кількість крохмалю має становити близько 3% від загальної маси.

Як зробити цукрову пудру з цукру в блендері?


Найбільш популярним способом приготування цукрової пудри є перемелювання кристалів за допомогою блендерів або кофемолок, діючих за аналогічним принципом. Тут немає абсолютно ніяких хитрощів. Для перемелювання слід неодмінно використовувати суху посуд, при цьому заповнювати її варто не до кінця, а лише на
Як зробити цукрову пудру в домашніх умовах?
2/3 щоб леза не встали від надлишку кристалів. Враховуйте також, що перемелювання може «з'їсти» частину обсягу цукру, а тому з склянки кристалів ви не отримаєте рівно склянку пудри.

Як зробити цукрову пудру міксером?


Трохи більше велика цукрова пудра, ідеально підходить для декору виробів, може бути приготована з допомогою старого міксера радянського зразка. У таких міксерів є насадки з подвійним лезом, які легко справляються з цукровими кристалами. У цьому випадку цукор також краще збивати невеликими порціями, щоб пристрій міг ефективніше впоратися з завданням.
Якщо ви вирішили використовувати такий продукт для декору, але не знаєте як зробити щоб цукрова пудра не танула, запам'ятайте, що пудру краще наносити через трафарет і неодмінно на повністю остигле виріб. До речі, для більш цікавого ефекту ви можете з'єднати цукрову пудру з сухим харчовим барвником і додати кольору улюблених ласощів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мастика з желатину і цукрової пудри
Мастика з желатину і цукрової пудри
Вельми популярно сьогодні оформляти десерти цукровою мастикою. В рецепті, описаному далі, запропонований спосіб приготування мастики на основі
Цукрова мастика своїми руками - рецепт
Цукрова мастика своїми руками - рецепт
Серед неймовірної кількості варіантів декорування домашніх десертів найулюбленішим і досить поширеним є мастика, яку доволі успішно можна зробити
Глазур для паски
Глазур для паски
Паска - це солодкий пряний хліб, який зазвичай печуть на Великдень. Його поверхня зазвичай прикрашають глазур'ю. Ось про те, як зробити глазур для
Мастика з згущеного молока
Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо
Цукрова глазур
Цукрова глазур
Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
Глазур для печива
Глазур для печива
Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,