Маринад для свинини в духовці
![Маринад для свинини в духовці Маринад для свинини в духовці](/uploads/posts/2015-07/marinad-dlya-svinini-v-duhovc_951.jpeg)
Розповімо, як можна приготувати свинину в маринаді для подальшого запікання.
Свинина під апельсиновим маринадом, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо маринад. Наливаємо невелику кількість вина в окрему чашку, продавлюємо туди ж часник і заправляємо спеціями, нехай постоїть хвилин 20 потім процідимо через дрібне ситечко. До ароматизованого часником і спеціями провину додамо апельсиновий сік (його повинно бути значно більше, ніж інших рідких компонентів), приправимо соус гірчицею і/або соєвим соусом.
Нарізаємо м'ясо порційними шматочками середнього розміру, а цибулю – півкільцями, покласти в глибоку тісний ємність і перемішуємо. Заливаємо маринадом, ще раз перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 1-4 години, як вам більше подобається.
Перед тим, як запікати, поміщаємо під друшляк миску, в друшляк перекладаємо м'ясо, нехай маринад трохи стече, процідимо його і перельем в окрему ємність.
Закладаємо м'ясо з цибулею в вогнетривку форму в один шар, не тісно. Накриваємо форму кришкою або фольгою, ставимо на решітку в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин, ґрати висуваємо і обливаємо напівготове м'ясо маринадом. Запікаємо ще протягом 20 хвилин без кришки. Свинину в апельсиновому маринаді краще всього подати з молодою зеленою квасолею, рисом або рисовою локшиною. Про зелень не забудьте.
Свинина в брусничним маринаді
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду протираємо стиглі ягоди брусниці через сито і на основі отриманої субстанції робимо брусничний маринад, можна з додаванням невеликої кількості лимонного соку. Якщо хочете, можна додати в брусничний маринад часник, треба настояти протягом 20 хвилин і ще раз процідити, тоді вже маринуйте і запікайте.
Якщо хочете запекти свинину в рукаві, добре для цього замаринувати її у вині рожевому або білому, бажано, несульфитированном.
Цілісний не дуже товстий шматок свинячого м'яса або шматочки середнього розміру запечатуємо герметично в рукаві з невеликою кількістю вина і залишаємо на 2-4 години (іноді перевертаємо і струшуємо), після чого поміщаємо в духовку і запікаємо протягом близько 1 години. Рукава целофанові краще не використовувати (при нагріванні вони виділяють м'ясо шкідливі речовини), скрутіть рукав з фольги, можна зробити 2 шари.
Свинина в духовці під гострим томатним маринадом
Інгредієнти:
![Маринад для свинини в духовці Маринад для свинини в духовці](/uploads/posts/2015-07/marinad-dlya-svinini-v-duhovc_102.jpeg)
Цибулю, нарізану півкільцями або чверть кільцями, злегка пасеруємо на олії в сковороді (лука не повинно бути мало, з нього формуємо підкладку).
Викладаємо цибулю у вогнетривку форму, рівномірно розподіляючи, зверху викладаємо свинину, нарізану порційними шматочками. Обливаємо гострим соусом, приготованим на основі розведеною водою томат-пасти з додаванням червоного пекучого перцю, часнику та інших спецій, бажано процідити соус. Запікаємо протягом близько 1 години під кришкою або фольгою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Свинина з вершками](/uploads/posts/2015-03/svinina-z-vershkami_571.jpeg)
Свинина з вершками
Свинина - смачне і ніжне м'ясо саме по собі, але якщо її ще й з вершками приготувати, то м'ясо вийде дивовижно ніжним. Такий вишуканий вечерю
![Свинина в соєвому соусі](/uploads/posts/2015-03/svinina-v-soyevomu-sous_861.jpeg)
Свинина в соєвому соусі
Свинина в соєвому соусі - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного обіду. Приготувати його досить просто, головне правильно замаринувати
![Свинина з помідорами і сиром](/uploads/posts/2015-03/svinina-z-pomdorami-sirom_921.jpeg)
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як
![Свинина, запечена в рукаві](/uploads/posts/2015-03/svinina-zapechena-v-rukav_441.jpeg)
Свинина, запечена в рукаві
В рукаві можна приготувати смачне і соковите м'ясо. Страву, зроблену таким способом неможливо пересушити і воно вийти дивовижно смачним. І сьогодні
![Свинина з апельсинами](/uploads/posts/2015-03/svinina-z-apelsinami_761.jpeg)
Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
![Рецепт маринаду для свинини](/uploads/posts/2015-03/recept-marinadu-dlya-svinini_751.jpeg)
Рецепт маринаду для свинини
В весняний і літній період багато хто з нас виїжджають на пікніки або дачі. Незмінним супутником таких виїздів стає приготування м'ясних страв на