Великодня випічка
Великодня випічка настільки різноманітна, що у інших господинь крім різноманітних пасок і кос на стіл просто більше нічого не поміщається. Але, звичайно ж, особливе місце у великодньому розкладі займає приготування пасок і сирної паски . Рецептів пасхальної випічки, зокрема пасок, приготування пасхи безліч, і звичайно це два абсолютно різних страви великодніх. Ми печемо паски, а от великдень робимо з сирної маси, без теплової обробки. Тому питання, як спекти паску, звучить для більшості, щонайменше, дивно. Хоча багато хто стверджує, що знають, як приготувати паску в духовці, тобто запекти сир. За великим рахунком, така випічка великоднем вважатися не може, але на звання паски це кулінарне творіння теж не тягне, от і називають його великоднем, з сиру же.
Вирішили побалувати себе на Великдень незвичайної випічкою, а саме великодніх запеченим сиром? Ну що ж, давайте розберемося, як випікати таку своєрідну великдень.
Інгредієнти:
сир - 1 кг;
борошно - 110 г;
цукор - 170 г;
яйце - 8 шт.;
вершки (жирні) - 50 р;
родзинки, ванілін, цукати - за смаком.
Приготування
Борошно, яєчні жовтки, родзинки (цукати), ванілін, вершки, цукор і сир замішуємо до однорідного стану. Білки збиваємо в міцну піну і додаємо до решти продуктів. Все ще раз перемішуємо і викладаємо у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо при температурі 180оС до повної готовності.
Форми для паски і випікання пасок є не у всіх, а багато щасливі власники цієї кухонного начиння, кажуть, що форми дісталися їм від мам і бабусь, у спадок. А що робити, якщо подібного спадщини не залишилось, а придбати форми ніде, відязикатися від пасхальної випічки і сирної паски? Насправді, робити це зовсім необов'язково, немає покупних форм, ну і гаразд, невже у вас в господарстві не знайдеться чим їх замінити?
Чим замінити форму для паски?
Найпростіше зробити форму для паски з щільної промасленого паперу, а на дно покласти кружок із гофрованого картону. А щоб готова паска не отсиревал, робимо тонкою голкою проколи в боках і дні форми.
Непогано печуться паски і звичайних металевих гуртках і каструлях. Тільки тут форму потрібно готувати - інакше паску вийняти з неї можна буде тільки по частинах. Тому всередині форму змащують рослинним маслом, на дно кладуть кружок промасленого паперу, а боки припудрюють борошном.
Якщо ж під руками не виявилося гуртки, то можна виготовити форму власноруч з фольги. Складаємо фольгу вдвічі, обертаємо навколо посуду потрібного розміру (банки, склянки, вази). Краї фольги притискаємо один до одного і кілька раз звертаємо всередину, утворюючи шов. Для вірності можна шов після скріпити степлером. Потім перевертаємо посудину і внапуск з фольги формуємо плоске дно. Після фольгу знімаємо з банки, розрівнюємо дно і стінки і викладаємо пекарської папером.
Чим замінити форму для паски?
Сир не такий вередливий, як тісто, тому з формами для пасхи все простіше. Ні, звичайно, якщо у вас під рукою є майстер очманілі руки, то можна спантеличити його створенням форми для паски. Нехай зробить все як годиться, збірну форму з дерев'яних дощечок, з вирізаними з боків символами. Але якщо такого народного умільця у вашому розпорядженні не виявилося, не варто засмучуватися. В якості форми для паски підійде будь-циліндрична (краще, звичайно, у формі усіченого конуса) посудина, в якій вам не шкода буде зробити отвори для стікання сироватки. А якщо у вас є потрібного розміру, трохи витягнуте вгору, металеве ситечко, то й робити нічого не доведеться, великдень можна сформувати в ньому.
Як пекти паску?
Вирішили побалувати себе на Великдень незвичайної випічкою, а саме великодніх запеченим сиром? Ну що ж, давайте розберемося, як випікати таку своєрідну великдень.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно, яєчні жовтки, родзинки (цукати), ванілін, вершки, цукор і сир замішуємо до однорідного стану. Білки збиваємо в міцну піну і додаємо до решти продуктів. Все ще раз перемішуємо і викладаємо у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо при температурі 180оС до повної готовності.
Форми для великодньої випічки
Форми для паски і випікання пасок є не у всіх, а багато щасливі власники цієї кухонного начиння, кажуть, що форми дісталися їм від мам і бабусь, у спадок. А що робити, якщо подібного спадщини не залишилось, а придбати форми ніде, відязикатися від пасхальної випічки і сирної паски? Насправді, робити це зовсім необов'язково, немає покупних форм, ну і гаразд, невже у вас в господарстві не знайдеться чим їх замінити?
Чим замінити форму для паски?
Найпростіше зробити форму для паски з щільної промасленого паперу, а на дно покласти кружок із гофрованого картону. А щоб готова паска не отсиревал, робимо тонкою голкою проколи в боках і дні форми.
Непогано печуться паски і звичайних металевих гуртках і каструлях. Тільки тут форму потрібно готувати - інакше паску вийняти з неї можна буде тільки по частинах. Тому всередині форму змащують рослинним маслом, на дно кладуть кружок промасленого паперу, а боки припудрюють борошном.
Якщо ж під руками не виявилося гуртки, то можна виготовити форму власноруч з фольги. Складаємо фольгу вдвічі, обертаємо навколо посуду потрібного розміру (банки, склянки, вази). Краї фольги притискаємо один до одного і кілька раз звертаємо всередину, утворюючи шов. Для вірності можна шов після скріпити степлером. Потім перевертаємо посудину і внапуск з фольги формуємо плоске дно. Після фольгу знімаємо з банки, розрівнюємо дно і стінки і викладаємо пекарської папером.
Чим замінити форму для паски?
Сир не такий вередливий, як тісто, тому з формами для пасхи все простіше. Ні, звичайно, якщо у вас під рукою є майстер очманілі руки, то можна спантеличити його створенням форми для паски. Нехай зробить все як годиться, збірну форму з дерев'яних дощечок, з вирізаними з боків символами. Але якщо такого народного умільця у вашому розпорядженні не виявилося, не варто засмучуватися. В якості форми для паски підійде будь-циліндрична (краще, звичайно, у формі усіченого конуса) посудина, в якій вам не шкода буде зробити отвори для стікання сироватки. А якщо у вас є потрібного розміру, трохи витягнуте вгору, металеве ситечко, то й робити нічого не доведеться, великдень можна сформувати в ньому.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Сирна паска - рецепт
Традиційно свято Воскресіння Христового крім звичайних дріжджових пасок готують ще й сирну паску, для якої необхідна спеціальна форма. Але якщо такої
Рецепт паски
Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
Глазур для паски
Паска - це солодкий пряний хліб, який зазвичай печуть на Великдень. Його поверхня зазвичай прикрашають глазур'ю. Ось про те, як зробити глазур для
Паска без дріжджів
Паска - випічка знайома багатьом. І сьогодні ми поговоримо про корисний куличе без дріжджів. У нашій статті ми зібрали кілька чудових рецептів цього
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю