Омлет з молоком і яйцем – рецепт
Омлет з додаванням молока виходить більш ніжним, ніж без його участі, головне дотримати вірні пропорції. Представляємо правильні рецепти приготування страви на сковороді і в духовці.
Інгредієнти:
яйця курячі добірні – 4 шт.;
молоко – 120 мл;
вершкове масло – 20 г;
пір'я зеленої цибулі (за бажанням) – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
З особливою відповідальністю треба підійти до вибору яєць для приготування омлету. Адже від того, наскільки вони будуть якісними і свіжими, залежить не тільки смак і зовнішній вигляд страви, але і ваше самопочуття.
Крім того, в даному випадку нам знадобиться хороша товстостінна, бажано чавунна, сковорода. В крайньому випадку, можна взяти посудину з антипригарним покриттям. Ставимо її на вогонь прогріватися, а тим часом готуємо основу омлету. Вбиваємо в глибоку миску яйця, зовсім трохи разбалтываем їх до однорідності вінчиком або виделкою, посоливши в процесі за смаком. Уникайте при цьому використання міксера. В даному випадку його робота тільки нашкодить і зробить омлет менш пишним.
Додаємо до яєць за бажанням пір'я зеленої цибулі, дрібно нарізавши їх, а також вливаємо молоко. Перемішавши масу, відразу виливаємо її на промаслений шматочком вершкового масла сковороду, прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого мінімуму. Готуємо омлет до підрум'янення знизу і до перетворення рідкої яєчної текстури зверху в щільну.
Інгредієнти:
яйця курячі добірні – 5 шт.;
молоко – 250 мл;
сіль кам'яна йодована – 5 г;
вершкове масло – 55 р.
Приготування
Для класичного омлету в духовці необхідно взяти трохи більше молока, ніж у разі приготування його на сковороді. Наливаємо його в мисочку і вбиваємо туди ж добірні, свіжі курячі яйця. Підсолюємо компоненти за смаком, добре перемішуємо до однорідності віночком (не збиваючи) і виливаємо в промаслений добре форму для запікання невеликого обсягу з високими бортиками. Якщо ємність вибрати правильно, то омлет вийде високим і гарним, таким же за смаком і зовнішнім виглядом, як подавали нам у дитячому садку чи школі.
Запікається омлет в розігрітій до 200 духовці протягом півгодини. По готовності потрібно розрізати страву на порції, розкласти по тарілках і полити кожну шматочком вершкового масла.
При бажанні в яєчну масу перед запіканням можна додати нарізану шинку або шматочки овочів, а також приправити її ароматними травами або просто свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яйця курячі добірні – 4 шт.;
молоко – 180 мл;
бекон або шинка – 180 г;
цибуля – 60 г;
кріп, або інша зелень – за смаком;
кам'яна сіль і мелений перець (чорний або суміш) – за смаком;
вершкове масло – 40 р.
Приготування
В даному випадку ми приготуємо пишний омлет з молоком на сковороді з додаванням бекону або шинки. Для цього спочатку підготуємо цибулю і бекон (шинку), очистивши компоненти і нарізує кубиками.
Викладаємо в прогріту товстостінну сковороду з розтопленим маслом спочатку цибульну масу, а через пару хвилин додаємо бекон (шинку). Смажимо вміст посудини ще три хвилини. За цей час розбиваємо в миску яйця, разбалтываем їх за допомогою виделки або віночка (не збиваємо), після чого додаємо сіль і перчик, а також при бажанні вводимо посічену свіжу зелень. На завершення вливаємо молоко, перемішуємо і виливаємо яєчно-молочну суміш в сковороду до інших складових страви.
Прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо жар конфорки до самого мінімального і готуємо омлет (не піднімаючи кришку) до готовності. Після вимкнення вогню залишаємо омлет пару хвилин ще в сковороді, після чого розрізаємо на порції і перекладаємо на тарілку.
Омлет з яєць і молока на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З особливою відповідальністю треба підійти до вибору яєць для приготування омлету. Адже від того, наскільки вони будуть якісними і свіжими, залежить не тільки смак і зовнішній вигляд страви, але і ваше самопочуття.
Крім того, в даному випадку нам знадобиться хороша товстостінна, бажано чавунна, сковорода. В крайньому випадку, можна взяти посудину з антипригарним покриттям. Ставимо її на вогонь прогріватися, а тим часом готуємо основу омлету. Вбиваємо в глибоку миску яйця, зовсім трохи разбалтываем їх до однорідності вінчиком або виделкою, посоливши в процесі за смаком. Уникайте при цьому використання міксера. В даному випадку його робота тільки нашкодить і зробить омлет менш пишним.
Додаємо до яєць за бажанням пір'я зеленої цибулі, дрібно нарізавши їх, а також вливаємо молоко. Перемішавши масу, відразу виливаємо її на промаслений шматочком вершкового масла сковороду, прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого мінімуму. Готуємо омлет до підрум'янення знизу і до перетворення рідкої яєчної текстури зверху в щільну.
Омлет з яєць і молока в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для класичного омлету в духовці необхідно взяти трохи більше молока, ніж у разі приготування його на сковороді. Наливаємо його в мисочку і вбиваємо туди ж добірні, свіжі курячі яйця. Підсолюємо компоненти за смаком, добре перемішуємо до однорідності віночком (не збиваючи) і виливаємо в промаслений добре форму для запікання невеликого обсягу з високими бортиками. Якщо ємність вибрати правильно, то омлет вийде високим і гарним, таким же за смаком і зовнішнім виглядом, як подавали нам у дитячому садку чи школі.
Запікається омлет в розігрітій до 200 духовці протягом півгодини. По готовності потрібно розрізати страву на порції, розкласти по тарілках і полити кожну шматочком вершкового масла.
При бажанні в яєчну масу перед запіканням можна додати нарізану шинку або шматочки овочів, а також приправити її ароматними травами або просто свіжою зеленню.
Як зробити пишний омлет на сковороді – рецепт з молоком, яйцем і беконом (шинкою)
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку ми приготуємо пишний омлет з молоком на сковороді з додаванням бекону або шинки. Для цього спочатку підготуємо цибулю і бекон (шинку), очистивши компоненти і нарізує кубиками.
Викладаємо в прогріту товстостінну сковороду з розтопленим маслом спочатку цибульну масу, а через пару хвилин додаємо бекон (шинку). Смажимо вміст посудини ще три хвилини. За цей час розбиваємо в миску яйця, разбалтываем їх за допомогою виделки або віночка (не збиваємо), після чого додаємо сіль і перчик, а також при бажанні вводимо посічену свіжу зелень. На завершення вливаємо молоко, перемішуємо і виливаємо яєчно-молочну суміш в сковороду до інших складових страви.
Прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо жар конфорки до самого мінімального і готуємо омлет (не піднімаючи кришку) до готовності. Після вимкнення вогню залишаємо омлет пару хвилин ще в сковороді, після чого розрізаємо на порції і перекладаємо на тарілку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити омлет з яєць?
Популярне блюдо для ранкової трапези - омлет. І скільки ж рецептів його придумали, а класичний все ще є найулюбленішим. Далі підкажемо, як створити
Омлет в гуртку в мікрохвильовці
Омлет відноситься до швидких, але дуже ситним сніданків, особливо якщо в нього додати ковбасу, гриби або сир. В мікрохвильовці омлет можна
Омлет з сиром
Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
Омлет з молоком
Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
Фарширований омлет
Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
Омлет з начинкою
Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо