Що приготувати на вечерю з курки?
Не знаєте, що можна приготувати на вечерю з грудки курки? Тоді рекомендуємо ознайомитися з запропонованими рецептами і реалізувати їх у себе на кухні, приготувавши оригінальне і корисне, апетитне і божественно ароматна страва.
Куряча грудка в поєднанні з овочами, просочуючись їх соками, дивно виходить соковитою, втрачаючи свою звичну сухість, з-за якої багато уникають використання цієї частини птиці в своїй кулінарній практиці.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 415 г;
морква – 80 г;
ріпчасті цибулини – 140 г;
картопля – 240 г;
баклажан – 280 м;
помідори свіжі – 220 г;
болгарський солодкий червоний перець – 220 г;
яйце відбірне куряче – 1 шт.;
масло рослинне або вершкове – 25 г;
соус соєвий – 20 мл;
сир пікантний твердий 70 г;
приправа для птиці або будь-які інші на вибір;
сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців;
зелень (петрушка, кріп).
Приготування
Куряче м'ясо (філе грудки) необхідно замаринувати на деякий час, посоливши, поперчив, додавши бажані приправи і половину порції нарізаного кільцями цибулі ріпчастої.
Поки птах маринується, готуємо овочі. Нарізаємо кружальцями вимиті баклажани, підсолюємо і залишаємо їх хвилин на десять, після чого споліскують прохолодною водою й обсушуємо. Картоплини, морква і помідори очищаємо і шаткуємо гуртками, а перець болгарський тонкими часточками.
Оформляючи блюдо, викладаємо на дно промасленим форми для запікання куряче філе, після чого розподіляємо цибулю з маринаду і залишилися кільця овоча. Далі черга моркви і солодкого перцю, а потім баклажановых і картопляних гуртків.
Змішуємо соєвий соус і в мисці яйце, ретельно збиваємо, додаємо нарізану свіжу зелень петрушки і кропу і заливаємо отриманою сумішшю компонентів у формі. Завершуючи композицію, зверху розкладаємо гуртки томатів. Маємо страву в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок, після чого притрушиваем перетертим сиром і даємо ще хвилин десять підрум'янитися при максимальній температурі.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 13 кг;
ріпчасті цибулини – 240 г;
помідори свіжі – 890 м;
болгарський солодкий червоний перець – 320 г;
гострий червоний перець – 1 стручок;
часникові зубці – 7 шт.;
олія соняшникова або оливкова – 65 мл;
вино сухе червоне – 120 мл;
хмелі-сунелі – 20 р;
сіль кам'яна йодована і мелена суміш перців – за смаком;
зелень (петрушка, кріп) – за смаком.
Приготування
Курячу грудку споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Тепер необхідно м'ясо обсмажити в розпеченому олії соняшниковій без запаху, підрум'янивши скибки з усіх боків. Переклавши рум'яну птицю в сотейник або казан, додаємо ще трохи олії. Даємо йому прогрітися і викладаємо в нього очищений і нарізаний кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю. Пасеруємо овоч протягом декількох хвилин, а тим часом моєму і перетираємо на тертці або пробиваємо блендером свіжі томати.
До курячого м'яса викладаємо помідорну м'якоть і цибулю, додаємо також позбавлені від плодоніжок і нарізані тоненькими скибочками або соломкою солодкі болгарські перці і кільцями стручок гострого перцю. Вливаємо також в сотейник вино червоне сухе, підсолюємо вміст за смаком, додаємо дрібненько нашатковану часник і зелень, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на конфорки плити на помірний вогонь.
Тушкуємо чахохбілі після закипання протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого можемо подавати страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій смак і вибір.
Куряча грудка в поєднанні з овочами, просочуючись їх соками, дивно виходить соковитою, втрачаючи свою звичну сухість, з-за якої багато уникають використання цієї частини птиці в своїй кулінарній практиці.
Смачна вечеря з філе курки і овочів – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо (філе грудки) необхідно замаринувати на деякий час, посоливши, поперчив, додавши бажані приправи і половину порції нарізаного кільцями цибулі ріпчастої.
Поки птах маринується, готуємо овочі. Нарізаємо кружальцями вимиті баклажани, підсолюємо і залишаємо їх хвилин на десять, після чого споліскують прохолодною водою й обсушуємо. Картоплини, морква і помідори очищаємо і шаткуємо гуртками, а перець болгарський тонкими часточками.
Оформляючи блюдо, викладаємо на дно промасленим форми для запікання куряче філе, після чого розподіляємо цибулю з маринаду і залишилися кільця овоча. Далі черга моркви і солодкого перцю, а потім баклажановых і картопляних гуртків.
Змішуємо соєвий соус і в мисці яйце, ретельно збиваємо, додаємо нарізану свіжу зелень петрушки і кропу і заливаємо отриманою сумішшю компонентів у формі. Завершуючи композицію, зверху розкладаємо гуртки томатів. Маємо страву в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок, після чого притрушиваем перетертим сиром і даємо ще хвилин десять підрум'янитися при максимальній температурі.
Чахохбілі з курки – швидкий рецепт на вечерю
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Тепер необхідно м'ясо обсмажити в розпеченому олії соняшниковій без запаху, підрум'янивши скибки з усіх боків. Переклавши рум'яну птицю в сотейник або казан, додаємо ще трохи олії. Даємо йому прогрітися і викладаємо в нього очищений і нарізаний кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю. Пасеруємо овоч протягом декількох хвилин, а тим часом моєму і перетираємо на тертці або пробиваємо блендером свіжі томати.
До курячого м'яса викладаємо помідорну м'якоть і цибулю, додаємо також позбавлені від плодоніжок і нарізані тоненькими скибочками або соломкою солодкі болгарські перці і кільцями стручок гострого перцю. Вливаємо також в сотейник вино червоне сухе, підсолюємо вміст за смаком, додаємо дрібненько нашатковану часник і зелень, прикриваємо посудину кришкою і ставимо на конфорки плити на помірний вогонь.
Тушкуємо чахохбілі після закипання протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого можемо подавати страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій смак і вибір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вечеря на швидку руку
Часто у зайнятих господинь просто немає часу навіть думати, що сьогодні готувати на вечерю. Тому скористайтеся запропонованими рекомендаціями і ваші
Куряча грудка в соєвому соусі
Якщо не знаєте, як перетворити нудне страва з курячої грудки, скористайтеся нашими цікавими ідеями. Далі розповімо, як створити чудове частування,
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
Як приготувати хашламу з курки?
В оригіналі хашламу готують виключно з яловичини, проте існують також цікаві варіації страви на основі курятини. Далі описані рецепти цього
Папрікаш з курки - рецепт
Традиційний угорський папрікаш - це чудове пікантне гаряче блюдо, яке неодмінно оригінально різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж весь
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це