Що можна зробити з полуниці?
Полуниця – ягода досить яскрава, не тільки за кольором, але і на смак. Тому щоб ви не приготували з неї або з додаванням страва буде мати такий же яскравий смак і аромат. А тим більше в сезон цих чудових ягід, наситившись її свіжим смаком, можна спробувати її в різних варіантах приготування. Зараз ми розповімо, що смачного можна зробити з полуниці.
Як зробити вареники з полуницею?
Інгредієнти:
кефір – 500 мл;
полуниця –
цукор – 250 г;
борошно – 800 г;
сода – 10 г;
сіль – 5 р;
ваніль.
Приготування
Кефір трохи нагріваємо і додаємо до нього соду, залишаємо на пару хвилин. Потім додаємо 50 г цукру, сіль. Просіваємо борошно і виливаємо туди кефір, замішуємо не круте тісто і даємо йому відпочити півгодинки. Ділимо його на частини для зручності, робимо ковбаски і нарізаємо на шматочки кожну ковбаску і робимо з цих шматочків коржі. Розкачуємо не дуже тонко і поклавши на кожну корж викладаємо ягоди і трохи цукру, ліпимо вареник, з'єднуючи краю. Варити їх краще всього на пару, але можна і звичайним способом.
Як зробити варення з полуниці?
Користуючись даними пропорціями можна приготувати як класичне варення, так і зробити джем з полуниці.
Інгредієнти:
полуниця – 1200 м;
цукор – 1 кг;
лимонний сік – 40 мл
Приготування
Важливо на самому початку добре промити ягоди, а потім ретельно очистити їх від плодоніжок. Якщо це буде джем, то можна відразу перетворити ягоди блендером в пюре. Засипаємо цукор, залишаємо на пару годин, потім додаємо сік лимона і ставимо на плиту. Після закипання варимо 15 хвилин, для джему цього цілком достатньо і його можна розкладати по заздалегідь стерилізованим банкам. Якщо це цілі ягоди, то через 6 годин ще раз проварюємо і вже потім закриваємо в банки.
Як зробити коктейль з полуниці?
У спекотний літній день можна побалувати себе ось таким освіжаючим і швидким коктейлем.
Інгредієнти:
полуниця – 200 г;
ківі – 1 шт.;
м'ята – 1 гілочка;
лід – 100 г;
цукор – 50 р.
Приготування
Миту і очищену полуницю кладемо в блендер разом з цукром, м'ятою і льодом. Ківі розрізаємо навпіл і столовою ложкою виймаємо м'якоть з половинок, додаємо її до решти продуктів і збиваємо.
Як зробити вино з полуниці
Полуничне вино надзвичайно ароматне та смачне і робиться не клопітно, тому якщо у вас вдався урожай обов'язково спробуйте його приготувати.
Інгредієнти:
полуниця – 3 кг;
цукор – 15 кг;
вода – 2 л;
родзинки – 20 р.
Приготування
Полуницю добре промиваємо, чистимо від плодоніжок і трохи помнем товкачиком, щоб ягоди пустили сік. У великий бутель наливаємо воду, додаємо цукор, родзинки для кращого бродіння і полуницю. Гарненько перемішуємо, шийку закриваємо марлею і поставити бродити днів на 5 краще в тепле місце. Ємність повинна бути не повною, оскільки при бродінні може перелитися через верх. Через 5-7 днів відціджуємо рідина від гущі, за бажанням можна додати ще цукру, тоді вино буде солодший. Ємність знову ж наповнюємо не до верху і ставимо під гідрозатвор. Так вино буде бродити 30-50 днів, якщо ви побачите, що повітря вже не виходить, значить бродіння закінчено. Переливаємо в іншу чисту ємність, бажано до верху, щоб не було контакту з повітрям і витримуємо в погребі чи холодильнику не менше 60 днів, поки не перестане випадати осад. Тоді можна процідити і розлити по пляшках.
Як зробити морозиво з полуниці?
Для цього рецепта відмінно підійде і заморожена полуниця, тоді класти лід вже не потрібно.
Інгредієнти:
полуниця – 340 г;
ананасовий сік – 50 мл;
згущене молоко – 120 мл;
лід – 60 г;
ваніль.
Приготування
Полуницю миємо, чистимо і кладемо в чашу блендера разом з соком, згущеним молоком і ваніллю, добре все подрібнюємо в пюре. Лід нам потрібен у вигляді крихти, тому, якщо він у вас великими шматками просто розігрійте його. Відправляємо також в чашу до полуничної масі і збиваємо, розкладаємо по формах або в контейнер, якщо потім ви будете подавати його порційно в креманках і ставимо заморожуватися на 4 години.
Як зробити вареники з полуницею?
Інгредієнти:
Приготування
Кефір трохи нагріваємо і додаємо до нього соду, залишаємо на пару хвилин. Потім додаємо 50 г цукру, сіль. Просіваємо борошно і виливаємо туди кефір, замішуємо не круте тісто і даємо йому відпочити півгодинки. Ділимо його на частини для зручності, робимо ковбаски і нарізаємо на шматочки кожну ковбаску і робимо з цих шматочків коржі. Розкачуємо не дуже тонко і поклавши на кожну корж викладаємо ягоди і трохи цукру, ліпимо вареник, з'єднуючи краю. Варити їх краще всього на пару, але можна і звичайним способом.
Як зробити варення з полуниці?
Користуючись даними пропорціями можна приготувати як класичне варення, так і зробити джем з полуниці.
Інгредієнти:
Приготування
Важливо на самому початку добре промити ягоди, а потім ретельно очистити їх від плодоніжок. Якщо це буде джем, то можна відразу перетворити ягоди блендером в пюре. Засипаємо цукор, залишаємо на пару годин, потім додаємо сік лимона і ставимо на плиту. Після закипання варимо 15 хвилин, для джему цього цілком достатньо і його можна розкладати по заздалегідь стерилізованим банкам. Якщо це цілі ягоди, то через 6 годин ще раз проварюємо і вже потім закриваємо в банки.
Як зробити коктейль з полуниці?
У спекотний літній день можна побалувати себе ось таким освіжаючим і швидким коктейлем.
Інгредієнти:
Приготування
Миту і очищену полуницю кладемо в блендер разом з цукром, м'ятою і льодом. Ківі розрізаємо навпіл і столовою ложкою виймаємо м'якоть з половинок, додаємо її до решти продуктів і збиваємо.
Як зробити вино з полуниці
Полуничне вино надзвичайно ароматне та смачне і робиться не клопітно, тому якщо у вас вдався урожай обов'язково спробуйте його приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю добре промиваємо, чистимо від плодоніжок і трохи помнем товкачиком, щоб ягоди пустили сік. У великий бутель наливаємо воду, додаємо цукор, родзинки для кращого бродіння і полуницю. Гарненько перемішуємо, шийку закриваємо марлею і поставити бродити днів на 5 краще в тепле місце. Ємність повинна бути не повною, оскільки при бродінні може перелитися через верх. Через 5-7 днів відціджуємо рідина від гущі, за бажанням можна додати ще цукру, тоді вино буде солодший. Ємність знову ж наповнюємо не до верху і ставимо під гідрозатвор. Так вино буде бродити 30-50 днів, якщо ви побачите, що повітря вже не виходить, значить бродіння закінчено. Переливаємо в іншу чисту ємність, бажано до верху, щоб не було контакту з повітрям і витримуємо в погребі чи холодильнику не менше 60 днів, поки не перестане випадати осад. Тоді можна процідити і розлити по пляшках.
Як зробити морозиво з полуниці?
Для цього рецепта відмінно підійде і заморожена полуниця, тоді класти лід вже не потрібно.
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю миємо, чистимо і кладемо в чашу блендера разом з соком, згущеним молоком і ваніллю, добре все подрібнюємо в пюре. Лід нам потрібен у вигляді крихти, тому, якщо він у вас великими шматками просто розігрійте його. Відправляємо також в чашу до полуничної масі і збиваємо, розкладаємо по формах або в контейнер, якщо потім ви будете подавати його порційно в креманках і ставимо заморожуватися на 4 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з полуниці?
У самий розпал ягідного сезону з'являються закономірні питання про застосування такого врожаю. Далі підкажемо, як зробити незрівнянний джем з
Полуниця на зиму - рецепти
Варіантів заготовки полуниці досить багато, але щоб вибрати ідеальний спосіб, потрібно спробувати кожен. Пропонуємо кілька цікавих методів збереження
Як варити компот з полуниці?
Наспіла полуниця. Аромат червоних ягід спокушає негайно набрати мисочку стиглої полуниці і радіти сонечку і смачним вітамінів. Можна просто їсти
Вино з полуниці
Багато хто з нас дуже люблять полуницю. З неї роблять багато різних страв: варення, компоти, десерти. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як
Наливка з полуниці
Наливка з полуниці - це смачний алкогольний напій для дам. Його готують з різних ягід, фруктів, варення. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна