Як зробити мастику?
Останнім часом набирає обертів популярності ідея прикраси кондитерських виробів мастикою. Нею покривають як маленькі кондитерські вироби, так і оформляють величезні тематичні торти на різні урочистості, прикрашаючи їх додатково різними візерунками та фігурками. Виходять у результаті приголомшливо красиві кондитерські композиції. Безумовно, для цього необхідно мати хоча б мінімальні творчі та кондитерські навички. І якщо все це у вас є і не дістає тільки вдалого рецепту приготування мастики, то рекомендуємо скористатися варіантами приготування подібної основи для прикраси торта, поданими нижче.
Інгредієнти:
зефір жувальний зефір – 220 г;
пудра цукрова – 520 г;
масло вершкове – 1 ч. ложка.
Приготування
Якщо вам потрібно покрити мастикою тортик до свята, то ідеальною для цієї мети буде мастика, приготовлена з відомого всім жувального зефіру маршмеллоу. Вона виходить еластичною, чудово розкочується, та й на смак приємна і м'яка. Вибираємо для цієї мети зефірки одного кольору. Якщо ж у вас вони багатобарвні, то краще перед використанням розділити їх на фрагменти по колірній гамі.
Поміщаємо маршмеллоу у відповідну посудину і ставимо секунд на сорок в мікрохвильову піч. В результаті зефирины повинні збільшитися в обсязі приблизно вдвічі. По досягненні необхідного ефекту, всипаємо до них цукрову пудру, кладемо шматочок вершкового масла і починаємо перемішувати масу ложкою. Коли це вдаватиметься з працею, притрушиваем стіл цукровою пудрою, викладаємо на нього масу і завершуємо заміс руками. Підсумкова текстура мастики повинна бути однорідною і гладкою, без домішки будь-яких грудок або бульбашок повітря.
Якщо є необхідність приготувати мастику певного кольору, то барвник краще додавати в самому початку замісу. Якщо він сухий, то його потрібно розвести в мінімальній кількості горілки і тільки після цього додати в зефірну масу.
Також можна наповнити кольором і залишки мастики після покриття торта, щоб використовувати її для прикраси і ліплення узорів та фігур. Для цього краще використовувати гелеві барвники. Додавши трохи кольору у грудочку мастики, починаємо її розминати як пластилін. Робити це для отримання рівного кольору доведеться досить довго, але результат безперечно того варто.
Мастика з маршмеллоу чудово може зберігатися в холодильнику протягом трьох місяців. Перед використанням її потрібно тільки трохи прогріти в мікрохвильовій печі і злегка вимісити, додавши цукрову пудру.
Інгредієнти:
згущене молоко – 60 г;
цукрова пудра – 120 г;
сухе молоко – 120 г;
сік лимона – 1 ч. ложечка.
Приготування
Для приготування фігурок і візерунків для прикраси торта краще використовувати цукрову кондитерську мастику. Вона більшою мірою підійде для цієї мети. Багато хто використовують її також і для обтягування тортів, але в цьому випадку необхідно зробити її трохи м'якше, збільшивши кількість згущеного молока, щоб готовий продукт легше розкочувався і був більш гнучкий.
Приступаючи до процесу приготування, просіваємо натуральне сухе молоко вищої якості в миску, додаємо до нього цукрову пудру, пропустивши її через сито, перемішуємо і вводимо до сухої суміші молоко згущене і сік лимона. Вимішуємо масу спочатку ложкою, а завершуємо руками, домагаючись при цьому пластичною і однорідної текстури кома. Також як і в приготуванні мастики з маршмеллоу, барвник краще вводити спочатку замісу, але при необхідності колірну гамму можна змінити і по готовності мастики, що значно продовжить процес її приготування.
Взявши за основу будь-якої із запропонованих рецептів, можна приготувати шоколадну мастику. Для цього спочатку замісу до основних компонентів необхідно додати приблизно 75 г розтопленого темного шоколаду. Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати пару столових ложок порошку какао.
Консистенцію мастики в даному випадку регулюємо кількістю цукрової пудри.
Як зробити мастику для торта будинку з зефіру маршмеллоу?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо вам потрібно покрити мастикою тортик до свята, то ідеальною для цієї мети буде мастика, приготовлена з відомого всім жувального зефіру маршмеллоу. Вона виходить еластичною, чудово розкочується, та й на смак приємна і м'яка. Вибираємо для цієї мети зефірки одного кольору. Якщо ж у вас вони багатобарвні, то краще перед використанням розділити їх на фрагменти по колірній гамі.
Поміщаємо маршмеллоу у відповідну посудину і ставимо секунд на сорок в мікрохвильову піч. В результаті зефирины повинні збільшитися в обсязі приблизно вдвічі. По досягненні необхідного ефекту, всипаємо до них цукрову пудру, кладемо шматочок вершкового масла і починаємо перемішувати масу ложкою. Коли це вдаватиметься з працею, притрушиваем стіл цукровою пудрою, викладаємо на нього масу і завершуємо заміс руками. Підсумкова текстура мастики повинна бути однорідною і гладкою, без домішки будь-яких грудок або бульбашок повітря.
Якщо є необхідність приготувати мастику певного кольору, то барвник краще додавати в самому початку замісу. Якщо він сухий, то його потрібно розвести в мінімальній кількості горілки і тільки після цього додати в зефірну масу.
Також можна наповнити кольором і залишки мастики після покриття торта, щоб використовувати її для прикраси і ліплення узорів та фігур. Для цього краще використовувати гелеві барвники. Додавши трохи кольору у грудочку мастики, починаємо її розминати як пластилін. Робити це для отримання рівного кольору доведеться досить довго, але результат безперечно того варто.
Мастика з маршмеллоу чудово може зберігатися в холодильнику протягом трьох місяців. Перед використанням її потрібно тільки трохи прогріти в мікрохвильовій печі і злегка вимісити, додавши цукрову пудру.
Як зробити цукрову кондитерську мастику в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування фігурок і візерунків для прикраси торта краще використовувати цукрову кондитерську мастику. Вона більшою мірою підійде для цієї мети. Багато хто використовують її також і для обтягування тортів, але в цьому випадку необхідно зробити її трохи м'якше, збільшивши кількість згущеного молока, щоб готовий продукт легше розкочувався і був більш гнучкий.
Приступаючи до процесу приготування, просіваємо натуральне сухе молоко вищої якості в миску, додаємо до нього цукрову пудру, пропустивши її через сито, перемішуємо і вводимо до сухої суміші молоко згущене і сік лимона. Вимішуємо масу спочатку ложкою, а завершуємо руками, домагаючись при цьому пластичною і однорідної текстури кома. Також як і в приготуванні мастики з маршмеллоу, барвник краще вводити спочатку замісу, але при необхідності колірну гамму можна змінити і по готовності мастики, що значно продовжить процес її приготування.
Як зробити шоколадну мастику?
Взявши за основу будь-якої із запропонованих рецептів, можна приготувати шоколадну мастику. Для цього спочатку замісу до основних компонентів необхідно додати приблизно 75 г розтопленого темного шоколаду. Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати пару столових ложок порошку какао.
Консистенцію мастики в даному випадку регулюємо кількістю цукрової пудри.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
Цукрова мастика своїми руками - рецепт
Серед неймовірної кількості варіантів декорування домашніх десертів найулюбленішим і досить поширеним є мастика, яку доволі успішно можна зробити
Як робити мастику для торта?
Проходячи повз прилавка з кондитерськими виробами, прямо душа радіє, дивлячись на справжні витвори мистецтва, які звуться нині торти. Ну і як же цю
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх
Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо