Круасани з листкового тіста
Круасани - відоме кондитерський виріб родом із Франції, формою нагадує півмісяць. Французи традиційно вживають цю випічку на сніданок. Круасани з шоколадом , креязиками начинками, фруктовими і ягідними джемами. Але іноді начинка буває несолодкою, тоді для наповнення використовується кремоподібний сирний сир , доповнений шинкою, сиром або шпинатом.
Круасани можна спекти з покупного листкового тіста, придбаного в продовольчому магазині. Але, безперечно, листкове тісто для круасанів, приготована власними руками, набагато смачніше, тому що кожна жінка вкладає частинку своєї душі в приготоване блюдо, намагаючись порадувати близьких. Робота з тестом, як стверджують психотерапевти, також благотворно впливає на емоційний стан - викликає почуття гармонії і душевного спокою.
Інгредієнти для тіста:
борошно - 05 кг;
масло вершкове - 300 г;
води - 1 склянка;
трохи солі.
Інгредієнти для несолодкої начинки:
шинка (або твердий сир) - 200 г;
сирний сир - 100 р.
Інгредієнти для солодкої начинки:
жовток - 2 шт.;
цукрова пудра - 1 /3 склянки;
шоколад - 1/4 плитки;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
щіпка ваніліну.
Приготування бездріжджового листкового тіста для круасанів
Борошно змішати з сіллю, залишивши трохи борошна на присипку. Шосту частину масла розпустити і влити в борошно, додавши воду. Замісити тісто, загорнути його целофаном, поклавши на 1 годину в холодильник.
Розділити тісто навпіл. Розкачати з частин пласти, злегка розтягуючи і посипаючи борошном. При роботі з листковим тестом дуже важливо розкачати пласт в одному напрямку. Отримані пласти обернути целофаном і помістити в холодильник (обгорнутий пакетом пласт тесту можна скачати). Через 1 годину приступити до приготування круасанів.
Приготування домашніх круасанів з листкового тіста
Дістати тісто з холодильника, промазати верх однієї з частин попередньо розтопленим маслом, другий корж розмістити зверху і розкачати всі разом качалкою. Повинна вийти тонка коржик. Навпіл розрізати її та кожну отриману частину розрізати на трикутники. Починаючи з широкої сторони, скачати трикутник в трубочку. На деку розмістити вощений папір (можна взяти звичайні аркуші А4 і промаслить), викласти круасани і дати їм полежати на аркуші 30 хвилин - тісто має піднятися. Зверху круасани можна промазати збитим жовтком, щоб готові вироби не були блискучими. Випікати при температурі 180 o 30 хв. Спечені круасани можливо залити шоколадом. Щоб його приготувати, необхідно розламати плитку шоколаду і, додавши 4 столові ложки молока, розтопити.
Так готуються круасани без начинки. Щоб зробити круасани з начинкою, алгоритм приготування зберігаємо, але на стадії скручування в трубочку на широкий край трикутника кладемо начинку і скручуємо рулетик, скріплюючи краю.
Приготування несолодкої начинки
Натерти шинку (або твердий сир), додати сирний сир, добре перемішуючи. Несолодке начинка готова.
Приготування солодкої начинки
Розтерти ложкою жовтки, всипати цукрову пудру і ванілін. На водяній бані варити до загустіння. Окремо розтопити шоколад також на водяній бані. Перемішати яєчну масу і шоколад, додаючи олію. Приготовлена маса використовується як начинка.
В якості начинки чудово підійде і густий джем. Також дуже смачні круасани зі згущеним молоком.
Дієтологи рекомендують не захоплюватися поїданням смачного кондитерського виробу, так як калорійність круасанів з листкового тіста досить висока. Але 150 г випічки ніяк не вплинуть на зміну ваги тіла. Тому рекомендуємо вам спекти хрустке ласощі!
Круасани можна спекти з покупного листкового тіста, придбаного в продовольчому магазині. Але, безперечно, листкове тісто для круасанів, приготована власними руками, набагато смачніше, тому що кожна жінка вкладає частинку своєї душі в приготоване блюдо, намагаючись порадувати близьких. Робота з тестом, як стверджують психотерапевти, також благотворно впливає на емоційний стан - викликає почуття гармонії і душевного спокою.
Рецепт круасанів з листкового тіста
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для несолодкої начинки:
Інгредієнти для солодкої начинки:
Приготування бездріжджового листкового тіста для круасанів
Борошно змішати з сіллю, залишивши трохи борошна на присипку. Шосту частину масла розпустити і влити в борошно, додавши воду. Замісити тісто, загорнути його целофаном, поклавши на 1 годину в холодильник.
Розділити тісто навпіл. Розкачати з частин пласти, злегка розтягуючи і посипаючи борошном. При роботі з листковим тестом дуже важливо розкачати пласт в одному напрямку. Отримані пласти обернути целофаном і помістити в холодильник (обгорнутий пакетом пласт тесту можна скачати). Через 1 годину приступити до приготування круасанів.
Приготування домашніх круасанів з листкового тіста
Дістати тісто з холодильника, промазати верх однієї з частин попередньо розтопленим маслом, другий корж розмістити зверху і розкачати всі разом качалкою. Повинна вийти тонка коржик. Навпіл розрізати її та кожну отриману частину розрізати на трикутники. Починаючи з широкої сторони, скачати трикутник в трубочку. На деку розмістити вощений папір (можна взяти звичайні аркуші А4 і промаслить), викласти круасани і дати їм полежати на аркуші 30 хвилин - тісто має піднятися. Зверху круасани можна промазати збитим жовтком, щоб готові вироби не були блискучими. Випікати при температурі 180 o 30 хв. Спечені круасани можливо залити шоколадом. Щоб його приготувати, необхідно розламати плитку шоколаду і, додавши 4 столові ложки молока, розтопити.
Так готуються круасани без начинки. Щоб зробити круасани з начинкою, алгоритм приготування зберігаємо, але на стадії скручування в трубочку на широкий край трикутника кладемо начинку і скручуємо рулетик, скріплюючи краю.
Приготування несолодкої начинки
Натерти шинку (або твердий сир), додати сирний сир, добре перемішуючи. Несолодке начинка готова.
Приготування солодкої начинки
Розтерти ложкою жовтки, всипати цукрову пудру і ванілін. На водяній бані варити до загустіння. Окремо розтопити шоколад також на водяній бані. Перемішати яєчну масу і шоколад, додаючи олію. Приготовлена маса використовується як начинка.
В якості начинки чудово підійде і густий джем. Також дуже смачні круасани зі згущеним молоком.
Дієтологи рекомендують не захоплюватися поїданням смачного кондитерського виробу, так як калорійність круасанів з листкового тіста досить висока. Але 150 г випічки ніяк не вплинуть на зміну ваги тіла. Тому рекомендуємо вам спекти хрустке ласощі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з листкового тіста
Іноді хочеться побалувати себе і сім'ю чимось дуже смачним і ніжним. У цьому випадку вам можуть стати в нагоді рецепти рогаликів з листкового тіста.
Круасани зі згущеним молоком
Круасани зі згущеним молоком - ніжне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Тісто для цього десерту готується за рецептом французів, а ось начинку
Круасани з сиром
Набридли традиційні сніданки? Приготуйте круасани з сиром. Рецепт досить простий, а страва це, як ви, напевно, знаєте, дивовижно смачне. Читайте
Круасани з шоколадом
Смачний перекус разом з круасанами. Ці булочки, так улюблені французами, вільно можуть стати добрим, смачним і ситним сніданком. Ви відчуєте
Круасани з листкового тіста
Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове
Рецепт круасанів в домашніх умовах
Круасани - це чудова французька випічка, популярна у всьому світі. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами їх створення в домашніх умовах.