Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рулька, запечена в духовці

Рулька, запечена в духовці

10-04-2016, 21:25
1 314
Рулька, запечена в духовці
Рулька, запечена в духовці – прекрасний варіант для святкового застілля. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ароматним і казково смачним.

Рецепт рульки, запеченої в духовці


Інгредієнти:

  • рулька велика – 1 шт.;

  • мед – 25 мл;

  • цибулина – 65 г;

  • темний соєвий соус – 30 мл;

  • часник – 15 г;

  • суміш сухих овочів – за смаком;

  • сухий лист лавровий – 1 шт.;

  • спеції .


  • Приготування
    Свинячу рульку промиваємо, розрізаємо на частини, складаємо в каструлю і заливаємо холодною свіжою водою. Запалюємо середній вогонь, ставимо посуд і після закипання акуратно знімаємо шумівкою піну. Слідом додаємо очищену цілу цибулину, лавровий лист, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 1 годину, прикривши кришкою і підсолюємо за смаком.
    Часник чистимо, шаткуємо тоненькими пластинами. Змішуємо Мед в пиалке з соєвим соусом.
    Готову рульку виймаємо з бульйону, робимо в шкірі глибокі проколи ножем і вставляємо часник. Обмазуємо м'ясо приготовленою сумішшю, викладаємо на деко і запікаємо в духовій шафі близько 20 хвилин. Після цього обережно перевертаємо рульку, знову промазуємо медом і засікаємо ще 15 хвилин.

    Рецепт запеченої свинячої рульки в пиві в духовці


    Інгредієнти:

  • рулька – 15 кг;

  • спеції;

  • цибулина – 55 г;

  • сухий лист лавровий – 1 шт.;

  • пиво – 18 л;

  • часник – 3 зубки;

  • гірчиця гостра – 20 р.


  • Приготування
    Свинячі рульки чистимо, промиваємо і складаємо в каструлю. Додаємо очищену і нашатковану кільцями цибулю, лавровий лист і спеції. Заливаємо вміст світлим пивом і відправляємо посуд на добу в холодильник.
    Після цього ставимо каструлю на плиту і варимо рульки прямо в пивному маринаді 4 години на повільному вогні. Далі акуратно виймаємо їх, робимо розрізи і шпигуємо подрібненим часником. Промазуємо поверхню гірчицею, викладаємо рульки на деко, злегка поливаємо пивом і запікаємо в духовці 15 години, виставивши температуру на 185 градусів. Подаємо блюдо гарячим, зі свіжими овочами та зеленню.

    Рулька, запечена в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • свиняча рулька – 860 р;

  • часник – 5 зубків;

  • ароматні трави і спеції – за смаком;

  • мед рідкий – 15 мл;

  • майонез – 25 мл;

  • гірчиця – 10 р.


  • Приготування
    Рульку чистимо, промиваємо, обсушуємо і робимо в шкірці глибокі проколи ножем. Поміщаємо туди розрізані навпіл зубчики часнику і натираємо поверхню спеціями і пряними травами. У пиалке змішуємо мед, гірчицю і майонез. Обмазуємо м'ясо цією сумішшю і прибираємо маринуватися на кілька годин в холодильник. Після цього засовуємо свинину в рукав, щільно зав'язуємо його з двох сторін, і кладемо на деко. Випікаємо рульку в духовці, при температурі 175 градусів 25 години.

    Фарширована рулька, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • велика рулька – 12 кг;

  • чорнослив – 15 шт.;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • майонез – 55 г;

  • мелена паприка – 1 ч. ложка;

  • часник – 2-3 зубки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рульку чистимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Потім акуратно робимо ножем поздовжній розріз і вирізаємо кістка. Тепер викладаємо її в каструлю з водою, за смаком додаємо трохи солі і відварюємо м'ясо 45 хвилин
    Рулька, запечена в духовці
    на невеликому вогні.
    Не гаючи часу, готуємо маринад: часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо паприку, майонез і підсолюємо за смаком. Гарненько все перемішуємо і ретельно промазуємо з усіх боків варену гомілку. Далі кладемо її в миску, накриваємо зверху тарілкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
    Чорнослив промиваємо, ошпарюємо окропом, а потім обсушуємо і вкладаємо в замариновану розгорнуту рульку. Акуратно загортаємо її, обв'язуємо нитками, викладаємо в рукав, щільно зав'язуємо краю і запікаємо в гарячій духовці 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулька, запечена в рукаві
    Рулька, запечена в рукаві
    Якщо ви не визначилися з рецептом приготування свинячої рульки, то неодмінно скористайтеся наведеними далі рецептами. Розповімо, як напевно не
    Рулька в пиві
    Рулька в пиві
    Свиняча рулька в пиві - універсальне блюдо для будь-якого застілля. Не пошкодуйте часу на його приготування, і ви будете винагороджені щедрими
    Свиняча рулька в мультиварці
    Свиняча рулька в мультиварці
    Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить
    Свиняча рулька, запечена в духовці
    Свиняча рулька, запечена в духовці
    Запечена свиняча рулька - відмінне блюдо для дружніх посиденьок з пивом. Почати готувати її краще заздалегідь, щоб дати м'ясу добре промаринуватися,
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки
    Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
    Запечена рулька
    Запечена рулька
    Запечена рулька - ситне м'ясне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. До неї добре подати фужер для червоного вина або свіже пиво.