Рулька, запечена в духовці – прекрасний варіант для святкового застілля. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ароматним і казково смачним.
Рецепт рульки, запеченої в духовці
Інгредієнти: рулька велика – 1 шт.; мед – 25 мл; цибулина – 65 г; темний соєвий соус – 30 мл; часник – 15 г; суміш сухих овочів – за смаком; сухий лист лавровий – 1 шт.; спеції . Приготування Свинячу рульку промиваємо, розрізаємо на частини, складаємо в каструлю і заливаємо холодною свіжою водою. Запалюємо середній вогонь, ставимо посуд і після закипання акуратно знімаємо шумівкою піну. Слідом додаємо очищену цілу цибулину, лавровий лист, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 1 годину, прикривши кришкою і підсолюємо за смаком.
Часник чистимо, шаткуємо тоненькими пластинами. Змішуємо Мед в пиалке з соєвим соусом.
Готову рульку виймаємо з бульйону, робимо в шкірі глибокі проколи ножем і вставляємо часник. Обмазуємо м'ясо приготовленою сумішшю, викладаємо на деко і запікаємо в духовій шафі близько 20 хвилин. Після цього обережно перевертаємо рульку, знову промазуємо медом і засікаємо ще 15 хвилин.
Рецепт запеченої свинячої рульки в пиві в духовці
Інгредієнти: рулька – 15 кг; спеції; цибулина – 55 г; сухий лист лавровий – 1 шт.; пиво – 18 л; часник – 3 зубки; гірчиця гостра – 20 р. Приготування Свинячі рульки чистимо, промиваємо і складаємо в каструлю. Додаємо очищену і нашатковану кільцями цибулю, лавровий лист і спеції. Заливаємо вміст світлим пивом і відправляємо посуд на добу в холодильник.
Після цього ставимо каструлю на плиту і варимо рульки прямо в пивному маринаді 4 години на повільному вогні. Далі акуратно виймаємо їх, робимо розрізи і шпигуємо подрібненим часником. Промазуємо поверхню гірчицею, викладаємо рульки на деко, злегка поливаємо пивом і запікаємо в духовці 15 години, виставивши температуру на 185 градусів. Подаємо блюдо гарячим, зі свіжими овочами та зеленню.
Рулька, запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти: свиняча рулька – 860 р; часник – 5 зубків; ароматні трави і спеції – за смаком; мед рідкий – 15 мл; майонез – 25 мл; гірчиця – 10 р. Приготування Рульку чистимо, промиваємо, обсушуємо і робимо в шкірці глибокі проколи ножем. Поміщаємо туди розрізані навпіл зубчики часнику і натираємо поверхню спеціями і пряними травами. У пиалке змішуємо мед, гірчицю і майонез. Обмазуємо м'ясо цією сумішшю і прибираємо маринуватися на кілька годин в холодильник. Після цього засовуємо свинину в рукав, щільно зав'язуємо його з двох сторін, і кладемо на деко. Випікаємо рульку в духовці, при температурі 175 градусів 25 години.
Фарширована рулька, запечена в духовці
Інгредієнти: велика рулька – 12 кг; чорнослив – 15 шт.; спеції. Для маринаду:
майонез – 55 г; мелена паприка – 1 ч. ложка; часник – 2-3 зубки; спеції. Приготування Рульку чистимо, промиваємо і насухо витираємо рушником. Потім акуратно робимо ножем поздовжній розріз і вирізаємо кістка. Тепер викладаємо її в каструлю з водою, за смаком додаємо трохи солі і відварюємо м'ясо 45 хвилин
на невеликому вогні.
Не гаючи часу, готуємо маринад: часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо паприку, майонез і підсолюємо за смаком. Гарненько все перемішуємо і ретельно промазуємо з усіх боків варену гомілку. Далі кладемо її в миску, накриваємо зверху тарілкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Чорнослив промиваємо, ошпарюємо окропом, а потім обсушуємо і вкладаємо в замариновану розгорнуту рульку. Акуратно загортаємо її, обв'язуємо нитками, викладаємо в рукав, щільно зав'язуємо краю і запікаємо в гарячій духовці 1 годину.