Брокколі - рецепти
Цей вид капусти містить неймовірну кількість вітамінів і мікроелементів, які зміцнюють кістки і підтримують імунітет. Але як же умовити вашого дитини їсти брокколі? Нижче кілька рецептів приголомшливо смачних страв з цього продукту, які напевно сподобаються не тільки дітям.
У цій страві можна використовувати і свіжу, заморожену брокколі.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
молоко – 100 мл;
брокколі – 05 кг;
часник – 3 зубчики;
борошно – 210 г;
сіль, спеції.
Приготування
Якщо брокколі заморожена – розморожуємо її. Якщо свіжа – промиваємо і розбираємо на суцвіття. Чим дрібніше будуть бутончики, тим швидше вона приготується і тим більше корисних властивостей збереже. Кидаємо в киплячу воду і відварюємо буквально пару хвилин. Виймаємо й даємо стекти зайвій воді. Подрібнюємо броколі до стану кашки, додати холодне молоко, яйце, пропущений через прес часник, сіль і спеції, і в самому кінці борошно. Отриману однорідну масу обсмажуємо на сковороді і їмо зі сметаною і зеленню.
Інгредієнти:
яйце – 4 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
борошно – 220 г;
сметана – 330 мл;
брокколі – 1 кг;
сир – 120 г;
часник – 1 зубочек;
кріп – половина пучка;
розпушувач – 10 г;
суміш перців, сіль.
Приготування
Яйця збиваємо, до них додаємо сік лимона, сметану, а потім борошно. Коли пішли всі грудочки висипаємо порубаний кріп, подрібнений часник і дрібно натертий сир, солимо, заправляємо перцем і розпушувачем. Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і злегка проварюємо в підсоленій воді, капуста повинна залишитися злегка хрусткою. Можна також приготувати її на пару. Головне дати їй добре стекти, обсушити. Качан не викидайте, він з легкістю піде в крем-суп. Духовку зігріваємо до 190 градусів. Ємність, у якій будемо піч, застеляємо пергаментом або щедро змащуємо вершковим маслом. З допомогою виделки занурюємо кожне суцвіття в кляр і викладаємо у форму. Запікаємо до рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
цибуля – 1 шт.;
часник – 5 зубочки;
морква – 1 шт.;
перець солодкий – 1 шт.;
коріандр – 10 г;
перець гострий червоний – за смаком;
паприка – 25 г;
брокколі – 1 кг;
сіль – 40 г;
оцет яблучний – 100 мл;
масло рослинне – 50 мл;
цукор – 75 р.
Приготування
Цибулю, моркву і перець наріжемо соломкою, зубчики часнику разрежем на 4 частини, а потім розчавити ножем, щоб краще віддавався аромат.
Брокколі промиваємо і поділяємо на маленькі суцвіття. Для маринаду 15 літра води в каструлі ставимо на вогонь, висипаємо туди сіль, часник, цукор, спеції, олія, коли закипить, вливаємо оцет і висипаємо капусту. Якщо рідина не покриває брокколі повністю, можна долити води. Чекаємо коли знову закипить і варимо 1 хвилину, потім висипаємо овочі і перець, все добре перемішуємо і вимикаємо плиту. Накриваємо і даємо охолонути, а потім прибираємо в холодильник прямо в маринаді, краще на ніч.
Це класичний рецепт, який при бажанні можна злегка спростити, замінивши цибуля порей на звичайний і прибравши вино.
Інгредієнти:
гірчиця (насіння) – 10 г;
біла частина цибулі порей – 15 см;
селера стеблової – 3 стебла;
брокколі – 465 м;
біле вино – 115 мл;
бульйон – 450 мл;
вершки – 210 мл;
сіль, перець;
сік лимона – 40 мл;
часник – 1 зубочек.
Приготування
Форма нарізки тут особливо не важлива, вона впливає лише на швидкість приготування. Тому нарізаємо цибулю, селеру і часник як зазвичай для смаження. Ставимо на плиту сотейник або глибоку сковорідку, кидаємо туди насіння гірчиці, коли вони почнуть підстрибувати наливаємо рослинне масло, також можна покласти вершкове масло. Пасеруємо до м'якості і додаємо вино, продовжуємо ще 5 хвилин. Брокколі моєму, поділяємо на бутончики і злегка відварюємо в підсоленій воді, буквально 3 хвилинки, і додаємо до інших овочів. Відкладемо кілька маленьких суцвіть для прикраси. Накриваємо кришкою, доливаємо трошки бульйону і тушкуємо хвилин 10. Потім перекладаємо в каструлю і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо вершки, лимонний сік і далі регулюємо густоту з допомогою бульйону. Коли ви досягли потрібної консистенції, заправте перцем і сіллю. При подачі прикрашаємо суцвіттями.
Рецепт оладок з брокколі на сковороді
У цій страві можна використовувати і свіжу, заморожену брокколі.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо брокколі заморожена – розморожуємо її. Якщо свіжа – промиваємо і розбираємо на суцвіття. Чим дрібніше будуть бутончики, тим швидше вона приготується і тим більше корисних властивостей збереже. Кидаємо в киплячу воду і відварюємо буквально пару хвилин. Виймаємо й даємо стекти зайвій воді. Подрібнюємо броколі до стану кашки, додати холодне молоко, яйце, пропущений через прес часник, сіль і спеції, і в самому кінці борошно. Отриману однорідну масу обсмажуємо на сковороді і їмо зі сметаною і зеленню.
Рецепт брокколі в клярі духовці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо, до них додаємо сік лимона, сметану, а потім борошно. Коли пішли всі грудочки висипаємо порубаний кріп, подрібнений часник і дрібно натертий сир, солимо, заправляємо перцем і розпушувачем. Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і злегка проварюємо в підсоленій воді, капуста повинна залишитися злегка хрусткою. Можна також приготувати її на пару. Головне дати їй добре стекти, обсушити. Качан не викидайте, він з легкістю піде в крем-суп. Духовку зігріваємо до 190 градусів. Ємність, у якій будемо піч, застеляємо пергаментом або щедро змащуємо вершковим маслом. З допомогою виделки занурюємо кожне суцвіття в кляр і викладаємо у форму. Запікаємо до рум'яної скоринки.
Рецепт приготування салату із броколі по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю, моркву і перець наріжемо соломкою, зубчики часнику разрежем на 4 частини, а потім розчавити ножем, щоб краще віддавався аромат.
Брокколі промиваємо і поділяємо на маленькі суцвіття. Для маринаду 15 літра води в каструлі ставимо на вогонь, висипаємо туди сіль, часник, цукор, спеції, олія, коли закипить, вливаємо оцет і висипаємо капусту. Якщо рідина не покриває брокколі повністю, можна долити води. Чекаємо коли знову закипить і варимо 1 хвилину, потім висипаємо овочі і перець, все добре перемішуємо і вимикаємо плиту. Накриваємо і даємо охолонути, а потім прибираємо в холодильник прямо в маринаді, краще на ніч.
Рецепт крем-суп з брокколі з вершками
Це класичний рецепт, який при бажанні можна злегка спростити, замінивши цибуля порей на звичайний і прибравши вино.
Інгредієнти:
Приготування
Форма нарізки тут особливо не важлива, вона впливає лише на швидкість приготування. Тому нарізаємо цибулю, селеру і часник як зазвичай для смаження. Ставимо на плиту сотейник або глибоку сковорідку, кидаємо туди насіння гірчиці, коли вони почнуть підстрибувати наливаємо рослинне масло, також можна покласти вершкове масло. Пасеруємо до м'якості і додаємо вино, продовжуємо ще 5 хвилин. Брокколі моєму, поділяємо на бутончики і злегка відварюємо в підсоленій воді, буквально 3 хвилинки, і додаємо до інших овочів. Відкладемо кілька маленьких суцвіть для прикраси. Накриваємо кришкою, доливаємо трошки бульйону і тушкуємо хвилин 10. Потім перекладаємо в каструлю і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо вершки, лимонний сік і далі регулюємо густоту з допомогою бульйону. Коли ви досягли потрібної консистенції, заправте перцем і сіллю. При подачі прикрашаємо суцвіттями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем-суп з брокколі
Корисна капуста брокколі часто оцінюється не по достоїнству з-за свого специического, і не багатьом улюбленого смаку. Принести користь організму і
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Броколі в клярі
Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Як приготувати брокколі дитині?
Брокколі. Всі знають цей корисний зелений овоч, багатий вітамінами і мікроелементами. Але мало хто знає, як з ним управлятися і що смачне можна з