Риба на грилі
Самим здоровим способом приготування риби по праву вважається запікання на грилі. Крім того, що за весь час приготування у вас не з'явиться необхідності додавати небудь кулінарний жир, тушка і без того вийде засмаженою і хрусткою за рахунок перебування на максимально розігрітій поверхні, хрустка скоринка також допоможе утримати в рибі весь її сік.
Існує кілька способів приготування тушки на грилі: на сковороді, в духовій шафі або безпосередньо над вугіллям. Про кожного з таких способів ми поговоримо нижче.
Найпоширенішим і доступним способом приготування на грилі є той, що вимагає для свого втілення спеціальну сковороду з ребристою поверхнею . Досить добре розжарити таку сковороду і можна добитися ефекту запікання над справжніми вугіллям.
Інгредієнти:
форель (невелика) — 1 шт.;
скибочка лимона;
часник — 1/2 зубчика;
з гілочки чебрецю і розмарину.
Приготування
Підготувавши тушку (тобто, очистивши її від нутрощів і луски), ретельно промийте форель і обсушіть її. Натріть рибу пастою з розтертого з сіллю часнику. В порожнину черева покладіть скибочку лимона і гілочки ароматних трав — стандартний набір. Для більшої надійності стінки черевця можна зафіксувати. Після, додайте форель на добре розпеченій поверхні сковороди-гриль і смажте, не перевертаючи, 5-7 хвилин. Потім повторіть процедуру і з іншого боку.
Готуючи рибу в духовці, немає необхідності стояти над нею, страва під рівномірним підігрівом схопиться зі всіх сторін. Якщо ви готуєте в режимі «Гриль», то виставте високу температуру, що дозволяє приготувати рибу за мінімальний час і при цьому залишити її соковитою.
Інгредієнти:
філе сьомги — 680 г;
вершкове масло — 15 г;
часник — 1 зубок;
апельсиновий сік — 55 мл;
крохмаль — 5 г;
рисовий оцет — 10 мл;
листя чебрецю — 1 ч. ложка;
скибочки лимона — 2 шт.
Приготування
З філе не потрібно знімати шкіру, а ось видалити кісточки необхідно. Сполоснувши і обсушивши шматок філе, натріть його і відкладіть в сторону. Тепер до глазурі. Для неї розведіть крохмаль в холодному апельсиновому соку. Масло розтопіть і додайте подрібнений часник, через півхвилини влийте оцет, сік з крохмалем і додайте чебрець. Дочекайтеся загустіння глазурі і охолодіть її після. Розподіліть глазур по поверхні самого філе і поставте його під гриль (при 210 градусах) на 8-10 хвилин. При сервіровці супроводжуватимете філе парою скибочок лимона.
Інгредієнти:
філе морського окуня — 280 м;
соус тамарі — 35 мл;
мед — 25 мл;
насіння кунжуту — 1/2 ч. ложки;
морква — 35 г;
зелень цибулі — 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як замаринувати рибу для гриля, очистіть філе окуня і обполосніть його. Готове філе помістіть в суміш меду з тамарі і шматочками цибулі. Через 10 хвилин рибу можна розміщувати на решітці гриля, поклавши зверху терту моркву і посипавши всі кунжутом. На приготування піде близько 4-5 хвилин.
Хто здатний відмовитися від зажаристого шматочки червоної риби під лаковим шаром глазурі? Не ми, а тому беремося за приготування риби з елементарно простою, але ефектною технології.
Інгредієнти:
філе лосося — 2 шт. (по 175 г);
мед — 55 мл;
масло авокадо — 10 мл;
лаймовий сік — 10 мл;
мелений кумін — 1/4 ч. ложки.
Приготування
На шкірі лосося зробіть кілька поздовжніх надрізів і втирайте в неї масло авокадо і сіль. Саме філе також натріть сіллю з меленим кумином. Розведіть мед лаймовим соком і покрийте цією сумішшю поверхню самого філе. Викладіть філе на гарячий гриль і накрийте кришкою, варіть 10-12 хвилин.
Існує кілька способів приготування тушки на грилі: на сковороді, в духовій шафі або безпосередньо над вугіллям. Про кожного з таких способів ми поговоримо нижче.
Риба на сковороді-гриль
Найпоширенішим і доступним способом приготування на грилі є той, що вимагає для свого втілення спеціальну сковороду з ребристою поверхнею . Досить добре розжарити таку сковороду і можна добитися ефекту запікання над справжніми вугіллям.
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши тушку (тобто, очистивши її від нутрощів і луски), ретельно промийте форель і обсушіть її. Натріть рибу пастою з розтертого з сіллю часнику. В порожнину черева покладіть скибочку лимона і гілочки ароматних трав — стандартний набір. Для більшої надійності стінки черевця можна зафіксувати. Після, додайте форель на добре розпеченій поверхні сковороди-гриль і смажте, не перевертаючи, 5-7 хвилин. Потім повторіть процедуру і з іншого боку.
Риба на грилі в духовці
Готуючи рибу в духовці, немає необхідності стояти над нею, страва під рівномірним підігрівом схопиться зі всіх сторін. Якщо ви готуєте в режимі «Гриль», то виставте високу температуру, що дозволяє приготувати рибу за мінімальний час і при цьому залишити її соковитою.
Інгредієнти:
Приготування
З філе не потрібно знімати шкіру, а ось видалити кісточки необхідно. Сполоснувши і обсушивши шматок філе, натріть його і відкладіть в сторону. Тепер до глазурі. Для неї розведіть крохмаль в холодному апельсиновому соку. Масло розтопіть і додайте подрібнений часник, через півхвилини влийте оцет, сік з крохмалем і додайте чебрець. Дочекайтеся загустіння глазурі і охолодіть її після. Розподіліть глазур по поверхні самого філе і поставте його під гриль (при 210 градусах) на 8-10 хвилин. При сервіровці супроводжуватимете філе парою скибочок лимона.
Риба на грилі — рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як замаринувати рибу для гриля, очистіть філе окуня і обполосніть його. Готове філе помістіть в суміш меду з тамарі і шматочками цибулі. Через 10 хвилин рибу можна розміщувати на решітці гриля, поклавши зверху терту моркву і посипавши всі кунжутом. На приготування піде близько 4-5 хвилин.
Червона риба на грилі
Хто здатний відмовитися від зажаристого шматочки червоної риби під лаковим шаром глазурі? Не ми, а тому беремося за приготування риби з елементарно простою, але ефектною технології.
Інгредієнти:
Приготування
На шкірі лосося зробіть кілька поздовжніх надрізів і втирайте в неї масло авокадо і сіль. Саме філе також натріть сіллю з меленим кумином. Розведіть мед лаймовим соком і покрийте цією сумішшю поверхню самого філе. Викладіть філе на гарячий гриль і накрийте кришкою, варіть 10-12 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати курку гриль?
Не поспішайте купувати некорисну курку гриль у торговій лавці. Приготуйте її власноруч, адже це неймовірно просто. Далі розповімо, як домогтися
Риба на решітці на мангалі
Поїздка на дачу у багатьох асоціюється з традиційним приготуванням шашликів. Але рано чи пізно вони набридають і тоді саме час спробувати приготувати
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Сібас на грилі
Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас