Курка-гриль в духовці на рожні
Для володарів духовки з вбудованою функцією вертіла пропонуємо рецепти приготування смачної курки-гриль. Таке блюдо чудово доповнить будь-який святковий стіл або розвіє нудьгу за звичним сімейною вечерею.
Інгредієнти:
ціла тушка курки середнього розміру;
столова ложка з гіркою гірчиці;
половина склянки сметани;
по одній повній чайній ложці солі, меленого чорного і червоного перцю;
набір спецій для птиці (за бажанням);
кілька зубців часнику (за бажанням).
Приготування
Приготування апетитною курки-гриль в домашніх умовах, в духовці на рожні починаємо з попереднього маринування птиці. Для цього спочатку промиваємо тушку, обсушуємо, общипуємо при наявності залишки пір'я і вирізаємо сальні залози у хвоста. Після цього змішуємо в мисці сметану і гірчицю, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець, за бажанням приправу для птиці і перемішуємо. Тепер натираємо третю суміші курочку зсередини, а залишилася зовні, нашпиговываем птицю зсередини або акуратно вставляємо під шкіру зубці часнику і залишаємо для обміну смаками і ароматами і просочування на два-три години або на ніч.
Після цього нанизуємо тушку на вертел, крила і ніжки пов'язуємо і підтягуємо до тушки і хвоста відповідно, закріплюємо птицю за допомогою затискачів і встановлюємо крутив у спеціальні пази прогрітій до 200 градусів духовки. Нижче рівнем встановлюємо деко з невеликою кількістю води для збору жиру і соків. Готуємо курочку в режимі «Гриль» від однієї до двох годин в залежності від розміру птаха.
Інгредієнти:
ціла тушка курки середнього розміру;
чверть склянки соєвого соусу;
чверть склянки соусу теріякі ;
мелений чорний і червоний перець;
ароматні сухі трави і прянощі на вибір;
один літр води;
один апельсин;
сіль.
Приготування
У даному випадку основою маринаду для курки гриль на рожні буде соєвий соус. Змішуємо його з сіллю, меленим чорним і червоним перчиком, додаємо будь ароматні трави та пряні спеції на ваш смак і заливаємо все літром води. Замочуємо в отриманому розчині підготовлену належним чином тушку курки і даємо їй промаринуватись протягом кількох годин.
Після цього обсушуємо птицю від вологи, за допомогою шприца вводимо потроху соусу теріякі в м'ясисті частини тушки. Апельсин промиваємо, замочуємо на хвилину в окропі, а потім надрізаємо в декількох місцях або ж просто розрізаємо на шматочки. Вкладаємо їх всередину птиці, зашиваємо після цього шкуру ниткою, пов'язуємо ніжки і крильця, змащуємо птицю зверху рештою соусом теріякі і нанизуємо на шампур. Запікаємо курку в режимі «Гриль» до готовності. У середньому для цього знадобиться від одного до двох годин при температурному режимі 200 градусів.
Рецепт курки-гриль в духовці на рожні
Інгредієнти:
Приготування
Приготування апетитною курки-гриль в домашніх умовах, в духовці на рожні починаємо з попереднього маринування птиці. Для цього спочатку промиваємо тушку, обсушуємо, общипуємо при наявності залишки пір'я і вирізаємо сальні залози у хвоста. Після цього змішуємо в мисці сметану і гірчицю, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець, за бажанням приправу для птиці і перемішуємо. Тепер натираємо третю суміші курочку зсередини, а залишилася зовні, нашпиговываем птицю зсередини або акуратно вставляємо під шкіру зубці часнику і залишаємо для обміну смаками і ароматами і просочування на два-три години або на ніч.
Після цього нанизуємо тушку на вертел, крила і ніжки пов'язуємо і підтягуємо до тушки і хвоста відповідно, закріплюємо птицю за допомогою затискачів і встановлюємо крутив у спеціальні пази прогрітій до 200 градусів духовки. Нижче рівнем встановлюємо деко з невеликою кількістю води для збору жиру і соків. Готуємо курочку в режимі «Гриль» від однієї до двох годин в залежності від розміру птаха.
Курка-гриль в духовці на рожні в соєвому маринаді
Інгредієнти:
Приготування
У даному випадку основою маринаду для курки гриль на рожні буде соєвий соус. Змішуємо його з сіллю, меленим чорним і червоним перчиком, додаємо будь ароматні трави та пряні спеції на ваш смак і заливаємо все літром води. Замочуємо в отриманому розчині підготовлену належним чином тушку курки і даємо їй промаринуватись протягом кількох годин.
Після цього обсушуємо птицю від вологи, за допомогою шприца вводимо потроху соусу теріякі в м'ясисті частини тушки. Апельсин промиваємо, замочуємо на хвилину в окропі, а потім надрізаємо в декількох місцях або ж просто розрізаємо на шматочки. Вкладаємо їх всередину птиці, зашиваємо після цього шкуру ниткою, пов'язуємо ніжки і крильця, змащуємо птицю зверху рештою соусом теріякі і нанизуємо на шампур. Запікаємо курку в режимі «Гриль» до готовності. У середньому для цього знадобиться від одного до двох годин при температурному режимі 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати курку гриль?
Не поспішайте купувати некорисну курку гриль у торговій лавці. Приготуйте її власноруч, адже це неймовірно просто. Далі розповімо, як домогтися
Курка з хрусткою скоринкою цілком у духовці
Безсумнівно всі люблять запечену ароматну курочку з запаморочливо хрусткою скоринкою. Але у всіх вона виходить ідеальною? Не сумнівайтеся і
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Курка гриль в аерогрилі
Знаменитий і неймовірно смачну курку гриль можна приготувати не тільки в духовій шафі, але в більш сучасному кухонному помічника - аерогрилі. Як її
Курка гриль в мікрохвильовці
Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця