Для володарів духовки з вбудованою функцією вертіла пропонуємо рецепти приготування смачної курки-гриль. Таке блюдо чудово доповнить будь-який святковий стіл або розвіє нудьгу за звичним сімейною вечерею.
Рецепт курки-гриль в духовці на рожні
Інгредієнти: ціла тушка курки середнього розміру; столова ложка з гіркою гірчиці; половина склянки сметани; по одній повній чайній ложці солі, меленого чорного і червоного перцю; набір спецій для птиці (за бажанням); кілька зубців часнику (за бажанням). Приготування Приготування апетитною курки-гриль в домашніх умовах, в духовці на рожні починаємо з попереднього маринування птиці. Для цього спочатку промиваємо тушку, обсушуємо, общипуємо при наявності залишки пір'я і вирізаємо сальні залози у хвоста. Після цього змішуємо в мисці сметану і гірчицю, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець, за бажанням приправу для птиці і перемішуємо. Тепер натираємо третю суміші курочку зсередини, а залишилася зовні, нашпиговываем птицю зсередини або акуратно вставляємо під шкіру зубці часнику і залишаємо для обміну смаками і ароматами і просочування на два-три години або на ніч.
Після цього нанизуємо тушку на вертел, крила і ніжки пов'язуємо і підтягуємо до тушки і хвоста відповідно, закріплюємо птицю за допомогою затискачів і встановлюємо крутив у спеціальні пази прогрітій до 200 градусів духовки. Нижче рівнем встановлюємо деко з невеликою кількістю води для збору жиру і соків. Готуємо курочку в режимі «Гриль» від однієї до двох годин в залежності від розміру птаха.
Курка-гриль в духовці на рожні в соєвому маринаді
Інгредієнти: ціла тушка курки середнього розміру; чверть склянки соєвого соусу; чверть склянки соусу теріякі ; мелений чорний і червоний перець; ароматні сухі трави і прянощі на вибір; один літр води; один апельсин; сіль. Приготування У даному випадку основою маринаду для курки гриль на рожні буде соєвий соус. Змішуємо його з сіллю, меленим чорним і червоним перчиком, додаємо будь ароматні трави та пряні спеції на ваш смак і заливаємо все літром води. Замочуємо в отриманому розчині підготовлену належним чином тушку курки і даємо їй промаринуватись
протягом кількох годин.
Після цього обсушуємо птицю від вологи, за допомогою шприца вводимо потроху соусу теріякі в м'ясисті частини тушки. Апельсин промиваємо, замочуємо на хвилину в окропі, а потім надрізаємо в декількох місцях або ж просто розрізаємо на шматочки. Вкладаємо їх всередину птиці, зашиваємо після цього шкуру ниткою, пов'язуємо ніжки і крильця, змащуємо птицю зверху рештою соусом теріякі і нанизуємо на шампур. Запікаємо курку в режимі «Гриль» до готовності. У середньому для цього знадобиться від одного до двох годин при температурному режимі 200 градусів.