Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стегно індички - рецепти приготування

Стегно індички - рецепти приготування

14-03-2016, 19:54
1 374
Стегно індички - рецепти приготування
Дієтичне м'ясо індички можна готувати так само різноманітна, як і звичайну вже трохи обридлу курку. Три нових рецепти допоможуть вам розширити меню з цієї птиці.

Рецепт приготування рулету з філе стегна індички, запеченої в духовці


Інгредієнти:

  • стегно індички – 15 кг;

  • розмарин (сухий або свіжий);

  • чебрець (сухий або свіжий);

  • оливкова олія – 70 г;

  • паприка – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • сир солоний твердий – 150 г;

  • бекон – 4-5 смужок;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • кріп – 1/2 пучка;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Важливо перед приготуванням придбати правильне м'ясо, для рулету воно неодмінно має бути охолодженим, а ніяк не замороженим. Заморожене м'ясо індички можна використовувати при гасінні або ж для супу, а якщо його застосувати для приготування рулету то він, швидше за все, буде суховатий.
    Отже, кость видаляєте з м'яса, а шкірку, якщо така є, просто знімаєте і ні в якому разі не викидаєте. Внутрішньою стороною стегна покладіть філе до себе, а зовнішньої відповідно на дощечку і, накривши харчовою плівкою, відбийте до рівномірної товщини м'яса. Потім натріть перцем, олією, видавіть сік лимона і розітріть по всій поверхні філе, сіллю зсередини натирати не варто, так як її замінить солоний сир. Часник і трави (крім петрушки і кропу) подрібніть і теж натріть ними м'ясо. Знову накрийте плівкою і залиште на півгодини. За цей час подрібніть великою теркою сир, не сильно дрібно наріжте зелень і змішайте з сиром в одну масу. Тепер покладіть смужки бекону на відбите філе, зверху рівномірно розкладіть суміш зелені та сиру, але не забувайте відступати від країв хоча б 15 см, щоб в процесі запікання сир не витікав. Туго, але без фанатизму згорніть рулет, після чого перев'яжіть його кулінарним шпагатом або заколіть зубочистками. В залишки масла, насипте сіль, паприку і перець, а потім добре намажте рулет зовні. Фольгу розкладіть блискучою стороною до себе, рулет на неї викладайте обов'язково швом у низ, інакше навіть при фіксації зубочистками шов може розійтися. Фольгу завертайте як би кишенею, що виділився сік не повинен витікати з фольги. Після всіх цих процедур рулет запікаємо при 180 градусах 45 хвилин і, розгорнувши його, ще близько 20 хвилин при 210 градусах, але не забуваючи поливати тим соком, що виділився в процесі.

    Як приготувати тушковане стегно індички - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе стегна індички – 04 кг;

  • вершкове масло – 50 г;

  • гірчиця – 1 1/2 ч. ложки;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • вершки 35% – 200 мл;

  • мигдаль – 1/4 склянки;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Добре промийте і обсушіть м'ясо, його необхідно порізати смужками близько 1-15 см. Мигдаль залийте окропом і залиште на час, ця процедура допоможе вам з легкістю очистити його. Цибулю наріжте на четвертькольца і покладіть в сковороду з розігрітим, але несильно вершковим маслом, його не треба обсмажувати, а слід просто дочекатися розм'якшення. Після чого перекладіть до нього порізане філе і так само тримаєте на низькій температурі, і помішуйте не давайте індичці підсмажуватися. Потім влийте вершки і так само на слабкому вогні продовжуйте тушкувати. Мигдаль розрізати на половинки або четвертинки, після чого обсмажте на сухій сковороді, постійно перемішуючи, не даючи йому згоріти. Хвилин за 15 до фіналу приготування індички додайте гірчицю, не всю відразу, так як вона завжди різна за смаком і по гостроті. Тому додайте трохи, розмішайте, зачекайте пару хвилин і при необхідності повторіть процедуру з гірчицею. Цей соус для страви з стегна індички дуже пікантний і нівелює яскравий для багатьох смак індички, роблячи його дуже ніжним.

    «Цитрус» - суп з стегна індички


    Інгредієнти:

  • стегно індички – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • селера – 2 стебла;

  • вино біле – 70 г;

  • морква – 2 шт.;

  • зелений горошок (не консервований) – 200 г;

  • олія оливкова – 25 г;

  • лаврове листя;

  • перець;

  • сіль.
  • Стегно індички - рецепти приготування


    Приготування
    З стегна зваріть звичайний бульйон. Моркву і селеру наріжте не дуже тонкими кружальцями і злегка обсмажте на олії. Після в сковороду налийте вино і крупно нарізану цедру лимона. І тільки потім хвилин через п'ять всипте горошок, тепер варіть овочі ще трохи. Вийміть з бульйону стегно і розберіть його на частини, які зможуть поміститися в ложку, видаліть кістки, а після поверніть в бульйон. Тушковані овочі перекладіть в киплячий бульйон, додайте сіль, спеції і проваріть ще п'ять хвилин. Перед подачею не забудьте вийняти з каструлі цедру лимона.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегно індички в духовці
    Стегно індички в духовці
    Не секрет, що м'ясо індички корисне, а різноманітні страви на його основі виходять неймовірно смачними. І далі ми запропонуємо два надзвичайно
    Індичка з фруктами
    Індичка з фруктами
    Пропонуємо здивувати ваших гостей своїми неймовірними кулінарними здібностями, приготувавши чудову індичку, доповнену соковитими, ароматними
    Філе індички в духовці
    Філе індички в духовці
    Гідна заміна курятині - індичка, з якої виходять чудові і дуже корисні страви. Приготувавши філе цієї птиці за запропонованими далі рецептами у вас
    Печеня з індички
    Печеня з індички
    Сьогодні ми з вами приготуємо дивовижно смачне, ніжне, апетитне жарке з індички. Взявшись за створення цього кулінарного шедевра, ви переконаєтеся в
    Запечена індичка
    Запечена індичка
    Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його