Як варити холодець з яловичини?
![Як варити холодець з яловичини? Як варити холодець з яловичини?](/uploads/posts/2016-02/yak-variti-holodec-z-yalovichini_221.jpeg)
Готуємо холодець з яловичини і свинини
Щоб холодець вийшов ідеально прозорим і добре застиг необхідно правильно вибрати його основу. Яловичина обов'язково повинна бути на кістки, добре для цього підійде гомілку, а свинячі ніжки, які ми використовуємо завдяки їх желирующему ефекту, свіжі не заморозки, інакше колаген, який нам потрібен для застигання, втратить свої властивості.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо м'ясо, ніжки добре миємо, якщо необхідно поскоблим залізної губкою (раніше це робили кукурудзяним качаном), робимо поздовжній надріз до кістки між «пальцями» і розгортаємо (так краще буде вывариваться колаген), заливаємо молоком на 30 хвилин, щоб прибрати неприємний запах. Яловичину добре вимиваємо і заливаємо водою теж на 30 хвилин.
Після цього м'ясо зливаємо, ніжки промиваємо і ставимо варитися. Як тільки підніметься піна, воду зливаємо, м'ясо промиваємо, каструлю моєму і заливаємо водою знову в потрібній пропорції, додаємо половину солі. Тепер тушкуємо на повільному вогні близько 3 годин, потім кладемо очищені овочі і спеції, солимо і варимо ще годину.
Важливий нюанс, кришка при варінні повинна бути злегка прочинені. Далі дістаємо овочі і м'ясо, зайвий жир прибираємо за допомогою серветки, додаємо подрібнений часник, і даємо бульйону 15-20 хвилин відстоятися, щоб все осіло під закритою кришкою.
М'ясо перебираємо і подрібнюємо руками, викладаємо на дно посуду товщиною 2 см, бульйон проціджуємо через дрібне сито і вливаємо в форми до м'яса.
Рецепт приготування домашнього холодцю з яловичини
Це рецепт на яловичих хвостах дуже вдалий, оскільки в них є все для цього холодцю і основа для застигання і м'ясо в потрібній кількості. А ще це дуже доступний за ціною рецепт, який не «вдарить по гаманцю».
Інгредієнти:
![Як варити холодець з яловичини? Як варити холодець з яловичини?](/uploads/posts/2016-02/yak-variti-holodec-z-yalovichini_442.jpeg)
Приготування
Хвости вимиваємо і заливаємо водою на 2 години, потім зливаємо і ставимо варитися на тихому вогні 5-ти літрах води з овочами (цілими, але очищеними) і спеціями, не забуваємо зняти пінку, як тільки вода почне закипати. Скільки варити холодець з яловичини ви зрозумієте по м'ясу. Як тільки воно починає відходити від кістки, значить пора прибирати з плити, звичайно це 4-5 годин. М'ясо і овочі дістаємо, бульйон проціджуємо і додаємо подрібнений часник і солимо. М'ясо відокремлюємо від кісток і розкладаємо у форми, разом з нарізаною морквою. Непотрібний жир збираємо паперовим рушником.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Холодець в мультиварці – рецепт](/uploads/posts/2016-02/holodec-v-multivarc-recept_621.jpeg)
Холодець в мультиварці – рецепт
Напевно у багатьох будинках люблять холодець і частенько його готують. Знаючи, що цей процес зовсім не швидкий, пропонуємо скористатися домашньої
![Як варити бульйон з яловичини?](/uploads/posts/2016-02/yak-variti-bulyon-z-yalovichini_241.jpeg)
Як варити бульйон з яловичини?
Напевно багато хто знає, як правильно зварити звичайний бульйон. Хоча деякі початківці хазяєчки стикаються з певними труднощами в процесі
![Як варити холодець?](/uploads/posts/2016-02/yak-variti-holodec_811.jpeg)
Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
![Рецепт холодцю зі свинини](/uploads/posts/2015-03/recept-holodcyu-z-svinini_131.jpeg)
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
![Холодець з яловичини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/holodec-z-yalovichini-recept_861.jpeg)
Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
![Холодець в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/holodec-v-multivarc_761.jpeg)
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього