Як зварити пшеничну кашу на молоці?
У кулінарії використовують два види пшениці: цільна і подрібнений («Артек»). Пшенична каша легко засвоюється, а також містить велику кількість білка і служить відмінним джерелом енергії, т. к. містить правильні, повільні вуглеводи. Для приготування каші на молоці більше підходить саме «Артек».
Цей рецепт гарний тим, що підходить як гарнір до основного блюда, а також в ролі самостійного блюда, якщо додати в нього, наприклад ягоди або сухофрукти з горіхами.
Інгредієнти:
крупа пшенична – 1 чашка;
вода – 425 мл;
молоко – 425 мл;
масло – 25 г;
сіль і цукор за смаком.
Приготування
Для приготування такої кашки краще взяти казанок або каструлю з товстим дном. Виливаємо воду в ємність і ставимо закипати. Поки, ретельно промиваємо «Артек». Як тільки вода закипіла, висипаємо в неї крупу, при цьому інтенсивно помішуючи, щоб вона не прилипла, а потім не пригоріла до дна, так вона рівномірно провариться і буде без грудок. Як тільки вода з кашею почне закипати, зверху утворюється пінка, її обов'язково потрібно зняти, оскільки в ній містяться дрібні порошинки і решту борошна. Так варимо 5 хвилин на самому тихому вогні. Потім можна додати молоко, а також цукор або сіль (це залежить від того, яку кашку ви хочете) і перемішати. Скільки варити пшеничну кашу на молоці легко визначити по густоті і консистенції, якщо вже не залишилося рідини і каша загусла, то вона готова. У загальній складності, зазвичай це займає близько 20 хвилин, а густоту можна регулювати кількістю молока і води. Якщо хочеться більш рідкої кашки, наприклад, на сніданок з фруктами, просто додайте більше води або молока. Подавати кашу потрібно гарячою, інакше вона злипнеться і застигне. До речі, не забудьте залити водою ємність, в якій варилася каша, інакше відмивання займе більше часу ніж приготування.
Інгредієнти:
«Артек» – 1 склянка;
масло вершкове – 50 г;
молоко – 600 мл;
цукор – 100 г;
гарбуз – 200 г;
ванілін.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками середнього розміру. Беремо сотейник з товстим дном, ставимо його на мінімальний вогонь, кладемо туди шматочок масла і чекаємо, поки воно закипить. Як тільки масло початок пузиритися, висипаємо в нього гарбуз і посипаємо цукром, нам потрібно злегка карамелізувати її. Так тушкуємо гарбуз від сили 5 хвилин.
Крупу переглядаємо, при необхідності прибираємо камінці і смітинки, ретельно промиваємо і висипаємо до гарбузі, заливаємо все це молоком, додаємо ванілін, перемішуємо. Вогонь можна трохи додати, для того щоб прискорити процес нагрівання. Як тільки закипить, знову убавим до мінімуму і залишаємо так на 20 хвилин. Якщо ви готуєте на газу і у вас є розсікач, то використовуйте його, щоб каша не пригоріла і повільно тужила. Якщо розсікача у вас немає, частіше перемішуйте кашу, щоб вона не пригоріла. Готову кашу подаємо зі шматочком масла.
Інгредієнти:
молоко – 750 мл;
крупа – 160 г;
мед – 60 г;
яблуко – 1 шт.;
банан – 1 шт.;
вершкове масло – 30 р.
Приготування
Включаємо мультиварку в режим «Смаження», висипаємо в чашу попередньо перебрану від сміття крупу і злегка обсмажуємо її без додавання олії, помішуючи. Цей процес повинен тривати не більше 5 хвилин. Потім заливаємо пшеничку молоком і переходимо на режим «Молочна каша». Після закінчення приготування залиште мультиварку на функції «Підігрів» на 30 хвилин. Кашка за цей час остаточно розкриється і стане ніжною і ароматною. Почистимо яблуко і банан і натремо їх на тертці. Відкриваємо кришку мультиварки, додаємо масло і фрукти, перемішуємо і чудовий, корисний і смачний сніданок готовий!
Рецепт приготування пшеничної каші на молоці та воді?
Цей рецепт гарний тим, що підходить як гарнір до основного блюда, а також в ролі самостійного блюда, якщо додати в нього, наприклад ягоди або сухофрукти з горіхами.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такої кашки краще взяти казанок або каструлю з товстим дном. Виливаємо воду в ємність і ставимо закипати. Поки, ретельно промиваємо «Артек». Як тільки вода закипіла, висипаємо в неї крупу, при цьому інтенсивно помішуючи, щоб вона не прилипла, а потім не пригоріла до дна, так вона рівномірно провариться і буде без грудок. Як тільки вода з кашею почне закипати, зверху утворюється пінка, її обов'язково потрібно зняти, оскільки в ній містяться дрібні порошинки і решту борошна. Так варимо 5 хвилин на самому тихому вогні. Потім можна додати молоко, а також цукор або сіль (це залежить від того, яку кашку ви хочете) і перемішати. Скільки варити пшеничну кашу на молоці легко визначити по густоті і консистенції, якщо вже не залишилося рідини і каша загусла, то вона готова. У загальній складності, зазвичай це займає близько 20 хвилин, а густоту можна регулювати кількістю молока і води. Якщо хочеться більш рідкої кашки, наприклад, на сніданок з фруктами, просто додайте більше води або молока. Подавати кашу потрібно гарячою, інакше вона злипнеться і застигне. До речі, не забудьте залити водою ємність, в якій варилася каша, інакше відмивання займе більше часу ніж приготування.
Каша з пшеничної крупи з гарбузом на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками середнього розміру. Беремо сотейник з товстим дном, ставимо його на мінімальний вогонь, кладемо туди шматочок масла і чекаємо, поки воно закипить. Як тільки масло початок пузиритися, висипаємо в нього гарбуз і посипаємо цукром, нам потрібно злегка карамелізувати її. Так тушкуємо гарбуз від сили 5 хвилин.
Крупу переглядаємо, при необхідності прибираємо камінці і смітинки, ретельно промиваємо і висипаємо до гарбузі, заливаємо все це молоком, додаємо ванілін, перемішуємо. Вогонь можна трохи додати, для того щоб прискорити процес нагрівання. Як тільки закипить, знову убавим до мінімуму і залишаємо так на 20 хвилин. Якщо ви готуєте на газу і у вас є розсікач, то використовуйте його, щоб каша не пригоріла і повільно тужила. Якщо розсікача у вас немає, частіше перемішуйте кашу, щоб вона не пригоріла. Готову кашу подаємо зі шматочком масла.
Як зварити смачну пшеничну кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Включаємо мультиварку в режим «Смаження», висипаємо в чашу попередньо перебрану від сміття крупу і злегка обсмажуємо її без додавання олії, помішуючи. Цей процес повинен тривати не більше 5 хвилин. Потім заливаємо пшеничку молоком і переходимо на режим «Молочна каша». Після закінчення приготування залиште мультиварку на функції «Підігрів» на 30 хвилин. Кашка за цей час остаточно розкриється і стане ніжною і ароматною. Почистимо яблуко і банан і натремо їх на тертці. Відкриваємо кришку мультиварки, додаємо масло і фрукти, перемішуємо і чудовий, корисний і смачний сніданок готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити пшеничну крупу?
У приготуванні звичайної пшенички немає нічого складного в цьому можна переконатися, вивчивши нашу статтю. Пропонуємо урізноманітнити ваше меню,
Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?
Смачну і, безсумнівно корисну пшеничку зовсім не складно приготувати. І далі ми запропонуємо чудові рецепти цієї чудесної кашки і розповімо, як
Пшенична каша на воді – рецепт
Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню всілякими кашами, то рекомендуємо почати саме з приготування пшенички. Зварити її простіше будь-якої іншої
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Пшенична каша на молоці в мультиварці
Приготувати смачну пшеничку на молоці в мультиварці простіше, ніж традиційно на плиті в каструлі. В цьому випадку не буде потрібно стомлююче
Як зварити кукурудзяну кашу на молоці?
Кукурудзяна каша дуже корисна для кожного. Однак не всім вона по душі і тільки тому, що готувати її потрібно оригінально! Пропонуємо самі незвичайні