Вернуться назад Распечатать

Як зварити пшеничну кашу на молоці?

Як зварити пшеничну кашу на молоці?
У кулінарії використовують два види пшениці: цільна і подрібнений («Артек»). Пшенична каша легко засвоюється, а також містить велику кількість білка і служить відмінним джерелом енергії, т. к. містить правильні, повільні вуглеводи. Для приготування каші на молоці більше підходить саме «Артек».

Рецепт приготування пшеничної каші на молоці та воді?


Цей рецепт гарний тим, що підходить як гарнір до основного блюда, а також в ролі самостійного блюда, якщо додати в нього, наприклад ягоди або сухофрукти з горіхами.
Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 1 чашка;

  • вода – 425 мл;

  • молоко – 425 мл;

  • масло – 25 г;

  • сіль і цукор за смаком.


  • Приготування
    Для приготування такої кашки краще взяти казанок або каструлю з товстим дном. Виливаємо воду в ємність і ставимо закипати. Поки, ретельно промиваємо «Артек». Як тільки вода закипіла, висипаємо в неї крупу, при цьому інтенсивно помішуючи, щоб вона не прилипла, а потім не пригоріла до дна, так вона рівномірно провариться і буде без грудок. Як тільки вода з кашею почне закипати, зверху утворюється пінка, її обов'язково потрібно зняти, оскільки в ній містяться дрібні порошинки і решту борошна. Так варимо 5 хвилин на самому тихому вогні. Потім можна додати молоко, а також цукор або сіль (це залежить від того, яку кашку ви хочете) і перемішати. Скільки варити пшеничну кашу на молоці легко визначити по густоті і консистенції, якщо вже не залишилося рідини і каша загусла, то вона готова. У загальній складності, зазвичай це займає близько 20 хвилин, а густоту можна регулювати кількістю молока і води. Якщо хочеться більш рідкої кашки, наприклад, на сніданок з фруктами, просто додайте більше води або молока. Подавати кашу потрібно гарячою, інакше вона злипнеться і застигне. До речі, не забудьте залити водою ємність, в якій варилася каша, інакше відмивання займе більше часу ніж приготування.

    Каша з пшеничної крупи з гарбузом на молоці


    Інгредієнти:

  • «Артек» – 1 склянка;

  • масло вершкове – 50 г;

  • молоко – 600 мл;

  • цукор – 100 г;

  • гарбуз – 200 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками середнього розміру. Беремо сотейник з товстим дном, ставимо його на мінімальний вогонь, кладемо туди шматочок масла і чекаємо, поки воно закипить. Як тільки масло початок пузиритися, висипаємо в нього гарбуз і посипаємо цукром, нам потрібно злегка карамелізувати її. Так тушкуємо гарбуз від сили 5 хвилин.
    Крупу переглядаємо, при необхідності прибираємо камінці і смітинки, ретельно промиваємо і висипаємо до гарбузі, заливаємо все це молоком, додаємо ванілін, перемішуємо. Вогонь можна трохи додати, для того щоб прискорити процес нагрівання. Як тільки закипить, знову убавим до мінімуму і залишаємо так на 20 хвилин. Якщо ви готуєте на газу і у вас є розсікач, то використовуйте його, щоб каша не пригоріла і повільно тужила. Якщо розсікача у вас немає, частіше перемішуйте кашу, щоб вона не пригоріла. Готову кашу подаємо зі шматочком масла.

    Як зварити смачну пшеничну кашу на молоці в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • молоко – 750 мл;

  • крупа – 160 г;

  • мед – 60 г;

  • яблуко – 1 шт.;

  • банан – 1 шт.;

  • вершкове масло – 30 р.


  • Приготування
    Як зварити пшеничну кашу на молоці?

    Включаємо мультиварку в режим «Смаження», висипаємо в чашу попередньо перебрану від сміття крупу і злегка обсмажуємо її без додавання олії, помішуючи. Цей процес повинен тривати не більше 5 хвилин. Потім заливаємо пшеничку молоком і переходимо на режим «Молочна каша». Після закінчення приготування залиште мультиварку на функції «Підігрів» на 30 хвилин. Кашка за цей час остаточно розкриється і стане ніжною і ароматною. Почистимо яблуко і банан і натремо їх на тертці. Відкриваємо кришку мультиварки, додаємо масло і фрукти, перемішуємо і чудовий, корисний і смачний сніданок готовий!