Домашні біляші
Біляші – їжа, звичайно, калорійна, але дуже смачна. Як готувати біляші в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір – 200 мл;
курячі яйця – 3 шт.;
борошно вищого сорту – 12 кг;
цукор – 10 г;
молоко – 220 мл;
сіль – щіпка;
рослинна олія без запаху – 50 мл
Для начинки:
цибуля – 300 г;
сіль;
перець;
фарш м'ясний – 450 р.
Приготування
Приготування біляшів в домашніх умовах почнемо з підготовки тесту. Для цього змішуємо кефір з молоком, додаємо яйця і все це збиваємо за допомогою віночка. Потім кладемо соду, цукор, сіль і розмішуємо. Поступово втручається борошно. Тісто має вийти мягеньким. В кінці потихеньку підливаємо рослинне масло і знову вимішуємо. Прикриваємо його серветкою, а самі готуємо начинку: подрібнюємо цибулю. А щоб фарш вийшов більш соковитим, можна частину цибулі пропустити через тертку. А можна перекрутити його на м'ясорубці. З'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо, перчимо його. Тепер формуємо біляші: тісто розділимо на 4 частини. Кожну з них формуємо в джгут і ділимо його на шматочки. Кожен з них перетворюємо в коржик, на середину покласти начинку і формуємо біляш. Серединку можна залишити відкритою. На сковороду наливаємо олію (заготовки повинні бути в олії наполовину) і смажимо біляші до готовності.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 100 г;
фарш асорті – 300 г;
харчова сода – 05 ч. ложки;
кефір – 400 мл;
пшеничне борошно – 350 г;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
У злегка підігрітий кефір додаємо соду, а потім і сіль. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 5. Потім підсипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Має вийти тісто для оладок. Дрібненько кришимо цибулю і додаємо у фарш, солимо, перчимо й перемішуємо. Додаємо фарш в тісто і розмішуємо. Масло вливаємо на сковороду, нагріваємо його, викладаємо ложкою тісто на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода – 375 мл;
пшеничне борошно – 550 г;
сіль – щіпка;
рослинне масло – 45 мл;
сухі дріжджі – 5 г;
цукровий пісок – 30 р.
Для фаршу:
цибуля – 250 г;
м'ясо – 400 г;
сіль;
перець.
Приготування
В теплу воду кладемо цукор, дріжджі і ретельно вимішуємо. В отриману суміш просіваємо приблизно третину борошна і вимішуємо масу до однорідності. Отриманої опарі даємо підійти протягом 20 хвилин. Потім додаємо сіль, просіваємо борошно і вимішуємо м'яке тісто, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Прикриваємо тісто вологою серветкою і залишаємо підходити на 15 години. Коли воно підійде в 2 рази, обминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них коржики. Для начинки м'ясо разом з цибулею перекручуємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і розмішуємо. У центр кожного коржика покласти трохи фаршу. Краї з'єднуємо і надаємо беляшу бажану форму. Смажимо біляші в розпеченому олії до рум'яності.
Рецепт домашніх біляшів з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготування біляшів в домашніх умовах почнемо з підготовки тесту. Для цього змішуємо кефір з молоком, додаємо яйця і все це збиваємо за допомогою віночка. Потім кладемо соду, цукор, сіль і розмішуємо. Поступово втручається борошно. Тісто має вийти мягеньким. В кінці потихеньку підливаємо рослинне масло і знову вимішуємо. Прикриваємо його серветкою, а самі готуємо начинку: подрібнюємо цибулю. А щоб фарш вийшов більш соковитим, можна частину цибулі пропустити через тертку. А можна перекрутити його на м'ясорубці. З'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо, перчимо його. Тепер формуємо біляші: тісто розділимо на 4 частини. Кожну з них формуємо в джгут і ділимо його на шматочки. Кожен з них перетворюємо в коржик, на середину покласти начинку і формуємо біляш. Серединку можна залишити відкритою. На сковороду наливаємо олію (заготовки повинні бути в олії наполовину) і смажимо біляші до готовності.
Ледачі домашні біляші – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У злегка підігрітий кефір додаємо соду, а потім і сіль. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 5. Потім підсипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Має вийти тісто для оладок. Дрібненько кришимо цибулю і додаємо у фарш, солимо, перчимо й перемішуємо. Додаємо фарш в тісто і розмішуємо. Масло вливаємо на сковороду, нагріваємо його, викладаємо ложкою тісто на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності.
Біляші з дріжджового тіста по-домашньому
Інгредієнти:
Для тіста:
Для фаршу:
Приготування
В теплу воду кладемо цукор, дріжджі і ретельно вимішуємо. В отриману суміш просіваємо приблизно третину борошна і вимішуємо масу до однорідності. Отриманої опарі даємо підійти протягом 20 хвилин. Потім додаємо сіль, просіваємо борошно і вимішуємо м'яке тісто, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Прикриваємо тісто вологою серветкою і залишаємо підходити на 15 години. Коли воно підійде в 2 рази, обминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них коржики. Для начинки м'ясо разом з цибулею перекручуємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і розмішуємо. У центр кожного коржика покласти трохи фаршу. Краї з'єднуємо і надаємо беляшу бажану форму. Смажимо біляші в розпеченому олії до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Біляші з дріжджового тіста в духовці
Безперечно - ідеальна основа для домашніх біляшів - дріжджове тісто. Але часто це неймовірно смачну страву готують на сковороді в маслі. Ми ж
Біляші - рецепт
Приготувати самостійно татарські біляші зовсім не складно, достатньо вивчити рекомендації з цієї статті. Далі докладно розповімо кілька різних
Біляші з м'ясом на сковороді
Якщо ви вирішили побалувати себе не дуже корисною, але смачною їжею начебто біляшів, то краще всього приготувати самим. Так ви будете впевнені в їх
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з