Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашні біляші

Домашні біляші

14-02-2016, 18:35
1 036
Домашні біляші
Біляші – їжа, звичайно, калорійна, але дуже смачна. Як готувати біляші в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Рецепт домашніх біляшів з м'ясом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір – 200 мл;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • борошно вищого сорту – 12 кг;

  • цукор – 10 г;

  • молоко – 220 мл;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна олія без запаху – 50 мл


  • Для начинки:

  • цибуля – 300 г;

  • сіль;

  • перець;

  • фарш м'ясний – 450 р.


  • Приготування
    Приготування біляшів в домашніх умовах почнемо з підготовки тесту. Для цього змішуємо кефір з молоком, додаємо яйця і все це збиваємо за допомогою віночка. Потім кладемо соду, цукор, сіль і розмішуємо. Поступово втручається борошно. Тісто має вийти мягеньким. В кінці потихеньку підливаємо рослинне масло і знову вимішуємо. Прикриваємо його серветкою, а самі готуємо начинку: подрібнюємо цибулю. А щоб фарш вийшов більш соковитим, можна частину цибулі пропустити через тертку. А можна перекрутити його на м'ясорубці. З'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо, перчимо його. Тепер формуємо біляші: тісто розділимо на 4 частини. Кожну з них формуємо в джгут і ділимо його на шматочки. Кожен з них перетворюємо в коржик, на середину покласти начинку і формуємо біляш. Серединку можна залишити відкритою. На сковороду наливаємо олію (заготовки повинні бути в олії наполовину) і смажимо біляші до готовності.

    Ледачі домашні біляші – рецепт


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • фарш асорті – 300 г;

  • харчова сода – 05 ч. ложки;

  • кефір – 400 мл;

  • пшеничне борошно – 350 г;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    У злегка підігрітий кефір додаємо соду, а потім і сіль. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 5. Потім підсипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Має вийти тісто для оладок. Дрібненько кришимо цибулю і додаємо у фарш, солимо, перчимо й перемішуємо. Додаємо фарш в тісто і розмішуємо. Масло вливаємо на сковороду, нагріваємо його, викладаємо ложкою тісто на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності.

    Біляші з дріжджового тіста по-домашньому


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода – 375 мл;

  • пшеничне борошно – 550 г;

  • сіль – щіпка;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • сухі дріжджі – 5 г;

  • цукровий пісок – 30 р.


  • Для фаршу:

  • цибуля – 250 г;

  • м'ясо – 400 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Домашні біляші

    В теплу воду кладемо цукор, дріжджі і ретельно вимішуємо. В отриману суміш просіваємо приблизно третину борошна і вимішуємо масу до однорідності. Отриманої опарі даємо підійти протягом 20 хвилин. Потім додаємо сіль, просіваємо борошно і вимішуємо м'яке тісто, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Прикриваємо тісто вологою серветкою і залишаємо підходити на 15 години. Коли воно підійде в 2 рази, обминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них коржики. Для начинки м'ясо разом з цибулею перекручуємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і розмішуємо. У центр кожного коржика покласти трохи фаршу. Краї з'єднуємо і надаємо беляшу бажану форму. Смажимо біляші в розпеченому олії до рум'яності.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Біляші з дріжджового тіста в духовці
    Біляші з дріжджового тіста в духовці
    Безперечно - ідеальна основа для домашніх біляшів - дріжджове тісто. Але часто це неймовірно смачну страву готують на сковороді в маслі. Ми ж
    Біляші - рецепт
    Біляші - рецепт
    Приготувати самостійно татарські біляші зовсім не складно, достатньо вивчити рекомендації з цієї статті. Далі докладно розповімо кілька різних
    Біляші з м'ясом на сковороді
    Біляші з м'ясом на сковороді
    Якщо ви вирішили побалувати себе не дуже корисною, але смачною їжею начебто біляшів, то краще всього приготувати самим. Так ви будете впевнені в їх
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з