Біляші – їжа, звичайно, калорійна, але дуже смачна. Як готувати біляші в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Рецепт домашніх біляшів з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 200 мл; курячі яйця – 3 шт.; борошно вищого сорту – 12 кг; цукор – 10 г; молоко – 220 мл; сіль – щіпка; рослинна олія без запаху – 50 мл Для начинки:
цибуля – 300 г; сіль; перець; фарш м'ясний – 450 р. Приготування Приготування біляшів в домашніх умовах почнемо з підготовки тесту. Для цього змішуємо кефір з молоком, додаємо яйця і все це збиваємо за допомогою віночка. Потім кладемо соду, цукор, сіль і розмішуємо. Поступово втручається борошно. Тісто має вийти мягеньким. В кінці потихеньку підливаємо рослинне масло і знову вимішуємо. Прикриваємо його серветкою, а самі готуємо начинку: подрібнюємо цибулю. А щоб фарш вийшов більш соковитим, можна частину цибулі пропустити через тертку. А можна перекрутити його на м'ясорубці. З'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо, перчимо його. Тепер формуємо біляші: тісто розділимо на 4 частини. Кожну з них формуємо в джгут і ділимо його на шматочки. Кожен з них перетворюємо в коржик, на середину покласти начинку і формуємо біляш. Серединку можна залишити відкритою. На сковороду наливаємо олію (заготовки повинні бути в олії наполовину) і смажимо біляші до готовності.
Ледачі домашні біляші – рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 100 г; фарш асорті – 300 г; харчова сода – 05 ч. ложки; кефір – 400 мл; пшеничне борошно – 350 г; рослинна олія; сіль. Приготування У злегка підігрітий кефір додаємо соду, а потім і сіль. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 5. Потім підсипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Має вийти тісто для оладок. Дрібненько кришимо цибулю і додаємо у фарш, солимо, перчимо й перемішуємо. Додаємо фарш в тісто і розмішуємо. Масло вливаємо на сковороду, нагріваємо його, викладаємо ложкою тісто на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності.
Біляші з дріжджового тіста по-домашньому
Інгредієнти: Для тіста:
вода – 375 мл; пшеничне борошно – 550 г; сіль – щіпка; рослинне масло – 45 мл; сухі дріжджі – 5 г; цукровий пісок – 30 р. Для фаршу:
цибуля – 250 г; м'ясо – 400 г; сіль; перець. Приготування В теплу воду кладемо цукор, дріжджі і ретельно вимішуємо. В отриману суміш просіваємо приблизно третину борошна і вимішуємо масу до однорідності. Отриманої опарі даємо підійти протягом 20 хвилин. Потім додаємо сіль, просіваємо борошно і вимішуємо м'яке тісто, додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Прикриваємо тісто вологою серветкою і залишаємо підходити на 15 години. Коли воно підійде в 2 рази, обминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них коржики. Для начинки м'ясо разом з цибулею перекручуємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і розмішуємо. У центр кожного коржика покласти трохи фаршу. Краї з'єднуємо і надаємо беляшу бажану форму. Смажимо біляші в розпеченому олії до рум'яності.