Даргинский хінкал
Відомо, що свій рецепт хінкалі є у багатьох народів, найпопулярнішою є варіацією грузинська, а ось даргинский хінкал, з незрозумілих причин, залишається в тіні серед усього цього сімейства страв. Ми вирішили відновити справедливість і присвятити цьому рецепту окремий матеріал, а ви обов'язково випробуйте таку просту технологію приготування самі.
Листковим такий хінкал називають через своєрідної манери згортання: тісто скочується в рулет, а потім нарізати невеликими порціями. Готові спіральки відварюють на пару, а готовність перевіряють з того, як тісто розкривається, якщо потягнути його за вільний край.
Всередину хинкала можна класти дрібно нарубані горіхи, але багато хто воліє просто змащувати поверхню олією.
Інгредієнти:
Для бульйону:
яловичина або баранина - 11 кг;
ріпчаста цибуля - 115 р.
Для хинкала:
волоські горіхи - 115 г;
вершкове масло - 90 г;
рослинне масло - 45 мл;
молоко - 240 мл;
борошно - 540 г;
дріжджі - 10 р.
Приготування
Поставте варитися базовий м'ясний бульйон, поклавши вимиті і очищені від жиру шматки м'яса у воду разом з цибулею. Залиште варитися бульйон на півтори години, не забуваючи періодично видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон і м'ясо стануть автентичним доповненням до хинкалу.
Для самого тесту розведіть дріжджі в теплому молоці з рослинним маслом і влийте розчин до борошна. Замісивши еластичне тісто, залиште відлежатися 15 хвилин, а потім тонко розкачайте. Поверхня розкачаного шару змастіть розтопленим маслом і посипте горіхами, після чого обережно поверніть всі в тугий рулет і розрізати на 2 см шматки. В рамках цього рецепту приготування даргинский хінкал вариться близько 40 хвилин над парою, а потім подається з м'ясом, бульйоном і гострим соусом на основі томатів.
Інгредієнти:
борошно - 390 г;
дріжджі – 10 г;
тепла вода - 240 мл;
рослинне масло - 35 мл;
цукор - 5 р.
Приготування
Тут схема приготування повністю схожа з класичною схемою замішування дріжджового тіста, а тому перед тим, як приготувати даргинский хінкал, підсолодіть теплу воду і розведіть в ній дріжджі. Коли активізуються дріжджі, влийте до них масло і всипте борошно. Готове еластичне тісто залиште полежати 20 хвилин, а потім максимально тонко розкачайте. Поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки 2-25 см. Залиште хінкал варитися на пару 8-10 хвилин.
Листковий даргинский хінкал – рецепт
Листковим такий хінкал називають через своєрідної манери згортання: тісто скочується в рулет, а потім нарізати невеликими порціями. Готові спіральки відварюють на пару, а готовність перевіряють з того, як тісто розкривається, якщо потягнути його за вільний край.
Всередину хинкала можна класти дрібно нарубані горіхи, але багато хто воліє просто змащувати поверхню олією.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для хинкала:
Приготування
Поставте варитися базовий м'ясний бульйон, поклавши вимиті і очищені від жиру шматки м'яса у воду разом з цибулею. Залиште варитися бульйон на півтори години, не забуваючи періодично видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон і м'ясо стануть автентичним доповненням до хинкалу.
Для самого тесту розведіть дріжджі в теплому молоці з рослинним маслом і влийте розчин до борошна. Замісивши еластичне тісто, залиште відлежатися 15 хвилин, а потім тонко розкачайте. Поверхня розкачаного шару змастіть розтопленим маслом і посипте горіхами, після чого обережно поверніть всі в тугий рулет і розрізати на 2 см шматки. В рамках цього рецепту приготування даргинский хінкал вариться близько 40 хвилин над парою, а потім подається з м'ясом, бульйоном і гострим соусом на основі томатів.
Рецепт даргинського хинкала без горіхів
Інгредієнти:
Приготування
Тут схема приготування повністю схожа з класичною схемою замішування дріжджового тіста, а тому перед тим, як приготувати даргинский хінкал, підсолодіть теплу воду і розведіть в ній дріжджі. Коли активізуються дріжджі, влийте до них масло і всипте борошно. Готове еластичне тісто залиште полежати 20 хвилин, а потім максимально тонко розкачайте. Поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки 2-25 см. Залиште хінкал варитися на пару 8-10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах
У сезон масового поїдання мандаринів, багато хто навіть не здогадуються, що з шкірки, яку зазвичай викидають можна приготувати стільки смакоти. Далі
Листковий хінкал
Листковим даргинский хінкал називають через його особливості приготування: тісто скручують в рулет і порційно нарізають невеликими шматочками. У
«Їжачки» в сметанному соусі
Приготуйте неймовірно оригінальні м'ясні «їжачки» на обід - і ваші рідні, напевно, в першу чергу оцінять зовнішній вигляд страви і тільки потім їх
Хінкал – рецепт
Хінкал – це щось на зразок галушок або галушок, тобто, шматочки тіста, зварені в м'ясному бульйоні. Їх подають з вареним м'ясом, бульйоном і соусами.
Рецепт булочок в духовці
Найулюбленішим видом домашньої випічки у багатьох сім'ях вважаються булочки. Так як на їх приготування потрібно менше часу, адже не потрібно довго і
Аварська хінкал
Аварська хінкал, родом з Дагестану, не має нічого спільного зі співзвучною хінкалі. Пишні ромбики хинкала готуються не просто, тому такий