Відомо, що свій рецепт хінкалі є у багатьох народів, найпопулярнішою є варіацією грузинська, а ось даргинский хінкал, з незрозумілих причин, залишається в тіні серед усього цього сімейства страв. Ми вирішили відновити справедливість і присвятити цьому рецепту окремий матеріал, а ви обов'язково випробуйте таку просту технологію приготування самі.
Листковий даргинский хінкал – рецепт
Листковим такий хінкал називають через своєрідної манери згортання: тісто скочується в рулет, а потім нарізати невеликими порціями. Готові спіральки відварюють на пару, а готовність перевіряють з того, як тісто розкривається, якщо потягнути його за вільний край.
Всередину хинкала можна класти дрібно нарубані горіхи, але багато хто воліє просто змащувати поверхню олією.
Інгредієнти: Для бульйону:
яловичина або баранина - 11 кг; ріпчаста цибуля - 115 р. Для хинкала:
волоські горіхи - 115 г; вершкове масло - 90 г; рослинне масло - 45 мл; молоко - 240 мл; борошно - 540 г; дріжджі - 10 р. Приготування Поставте варитися базовий м'ясний бульйон, поклавши вимиті і очищені від жиру шматки м'яса у воду разом з цибулею. Залиште варитися бульйон на півтори години, не забуваючи періодично видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон і м'ясо стануть автентичним доповненням до хинкалу.
Для самого тесту розведіть дріжджі в теплому молоці з рослинним маслом і влийте розчин до борошна. Замісивши еластичне тісто, залиште відлежатися 15 хвилин, а потім тонко розкачайте. Поверхня розкачаного шару змастіть розтопленим маслом і посипте горіхами, після чого обережно поверніть всі в тугий рулет і розрізати на 2 см шматки. В рамках цього рецепту приготування даргинский хінкал вариться близько 40 хвилин над парою, а потім подається з м'ясом, бульйоном і гострим соусом на основі томатів.
Рецепт даргинського хинкала без горіхів
Інгредієнти: борошно - 390 г; дріжджі – 10 г; тепла вода - 240 мл; рослинне масло - 35 мл; цукор - 5 р. Приготування Тут схема приготування повністю схожа з класичною схемою замішування дріжджового тіста, а тому перед тим, як приготувати даргинский хінкал, підсолодіть теплу воду і розведіть в ній дріжджі. Коли активізуються дріжджі, влийте до них масло і всипте борошно. Готове еластичне тісто залиште полежати 20 хвилин, а потім максимально тонко розкачайте. Поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки 2-25 см. Залиште хінкал варитися на пару 8-10 хвилин.