Як зварити молочну рисову кашу?
У дитячих садках молочну рисову кашу подають діткам частіше інших. Тому, як знають, що рис і молоко є дуже корисними і потрібними продуктами для зростаючого організму дитини. Так давайте будемо зразковими, турботливими батьками і з вами займемося приготуванням самої смачної молочної рисової каші. Далі ми вам підкажемо, як таку кашу зварити. І запевняємо, що такою смакотою не проти будуть поласувати і дорослі члени сім'ї.
Інгредієнти:
рис (круглозерний) – 250 г;
вода – 500 мл;
молоко – 600 мл;
сіль – за смаком;
ванільний цукор – 1 пакет;
цукровий пісок – 5 ст. ложок;
вершкове масло – 60 р.
Приготування
У киплячу воду викладаємо попередньо промитий двічі холодною водою рис. Варимо його на досить сильному вогні, постійно помішуючи, до повного випаровування рідини. Підігріте майже до гарячого стану молоко присаливаем дрібкою солі і виливаємо його в каструлю, де варився рис і знову ставимо його на плиту, але тільки при меншому режимі вогню. Коли каша з молоком почне вирувати всипаємо в неї ванільний і звичайний цукор і варимо все не більше семи хвилин. Після вимикаємо, накриваємо кришкою і можемо навіть укутати на кілька хвилин каструльку рушником. Потім знову відкриваємо нашу смачну кашку і присмачую її шматочком гарного вершкового масла.
Тепер можна і спробувати смачні пригощання, що ви приготували.
Інгредієнти:
круглий рис – 300 г;
вода – 300 м;
очищена свіжий гарбуз – 300 г;
молоко – 550 мл;
ванілін – 1 пакет;
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
мелена кориця – щіпка;
масло вершкове – 70 р.
Приготування
Як завжди, обов'язково промиваємо потрібну нам кількість рису. Викладаємо його в каструльку з товстим дном і заливаємо окропом. Варимо рис на доброму вогні до тих пір, поки крупа повністю не вбере всю воду.
Гарбуз всю натираємо на тертку з самими великими отворами і викладаємо її у вже наполовину відварений рис. Все це заливаємо свіжим молоком з доданими до нього ваніллю, цукровим піском і дрібкою кориці для особливого аромату. Довариваем рис на дуже слабкому вогні по часу десь 15-17 хвилин, головне пробуйте, щоб зварилася гарбуз.
Каструлю з приготовленої кашею, має гарний помаранчевий відтінок, який так подобається дітям закутуємо на 6-7 хвилин. Потім обов'язково кладемо в неї шматок вершкового масла і добре розмішуємо його з кашею.
Інгредієнти:
рис (довгозерний) – 1 ст.;
молоко – 3 ст.;
вода – 1 ст.;
сіль – 05 ч. ложки;
цукровий пісок – 4 ст. ложки;
цукор ванільний – 1 ст. ложка;
вершкове масло – 70 г;
сухофрукти ( курага , ізюм світлий, темний родзинки, чорнослив ) – кожного по 40-50 р.
Приготування
Промиваємо кілька разів холодною водою довгозерний рис. Всі сухофрукти окремо на 10 хвилин заливаємо окропом, який після закінчення часу зливаємо. Курагу і чорнослив нарізаємо довільними кубиками.
Дістаємо з чашу мультиварки і для того, щоб у нас згодом не втекло молоко рясно змащуємо дно і стінки половиною потрібного нам вершкового масла. Тепер в цю чашу висипаємо підготовлений рис, який слідом заливаємо молочком розведеним склянкою води. Додаємо сюди ж сіль, ванільний цукор, слідом звичайний цукор і всі наявні сухофрукти. За допомогою силіконової або дерев'яної лопаточки розмішуємо всі інгредієнти в молоці, потім додаємо масло і закриваємо всі кришкою мультиварки. Визначаємо режим «Молочна каша» або «Каша на молоці», ставимо таймер на 40 хвилин і просто чекаємо приготування дуже смачної каші.
Як правильно зварити смачну молочну рисову кашу?
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу воду викладаємо попередньо промитий двічі холодною водою рис. Варимо його на досить сильному вогні, постійно помішуючи, до повного випаровування рідини. Підігріте майже до гарячого стану молоко присаливаем дрібкою солі і виливаємо його в каструлю, де варився рис і знову ставимо його на плиту, але тільки при меншому режимі вогню. Коли каша з молоком почне вирувати всипаємо в неї ванільний і звичайний цукор і варимо все не більше семи хвилин. Після вимикаємо, накриваємо кришкою і можемо навіть укутати на кілька хвилин каструльку рушником. Потім знову відкриваємо нашу смачну кашку і присмачую її шматочком гарного вершкового масла.
Тепер можна і спробувати смачні пригощання, що ви приготували.
Як зварити смачну молочну рисову кашу з гарбузом?
Інгредієнти:
Приготування
Як завжди, обов'язково промиваємо потрібну нам кількість рису. Викладаємо його в каструльку з товстим дном і заливаємо окропом. Варимо рис на доброму вогні до тих пір, поки крупа повністю не вбере всю воду.
Гарбуз всю натираємо на тертку з самими великими отворами і викладаємо її у вже наполовину відварений рис. Все це заливаємо свіжим молоком з доданими до нього ваніллю, цукровим піском і дрібкою кориці для особливого аромату. Довариваем рис на дуже слабкому вогні по часу десь 15-17 хвилин, головне пробуйте, щоб зварилася гарбуз.
Каструлю з приготовленої кашею, має гарний помаранчевий відтінок, який так подобається дітям закутуємо на 6-7 хвилин. Потім обов'язково кладемо в неї шматок вершкового масла і добре розмішуємо його з кашею.
Як зварити молочну рисову кашу в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо кілька разів холодною водою довгозерний рис. Всі сухофрукти окремо на 10 хвилин заливаємо окропом, який після закінчення часу зливаємо. Курагу і чорнослив нарізаємо довільними кубиками.
Дістаємо з чашу мультиварки і для того, щоб у нас згодом не втекло молоко рясно змащуємо дно і стінки половиною потрібного нам вершкового масла. Тепер в цю чашу висипаємо підготовлений рис, який слідом заливаємо молочком розведеним склянкою води. Додаємо сюди ж сіль, ванільний цукор, слідом звичайний цукор і всі наявні сухофрукти. За допомогою силіконової або дерев'яної лопаточки розмішуємо всі інгредієнти в молоці, потім додаємо масло і закриваємо всі кришкою мультиварки. Визначаємо режим «Молочна каша» або «Каша на молоці», ставимо таймер на 40 хвилин і просто чекаємо приготування дуже смачної каші.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молочна локшина
Улюблене багатьма блюдо, знайоме ще з дитинства - це молочна локшина. Далі запропонуємо кілька простих способів її приготування. Розповімо, як
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу