У дитячих садках молочну рисову кашу подають діткам частіше інших. Тому, як знають, що рис і молоко є дуже корисними і потрібними продуктами для зростаючого організму дитини. Так давайте будемо зразковими, турботливими батьками і з вами займемося приготуванням самої смачної молочної рисової каші. Далі ми вам підкажемо, як таку кашу зварити. І запевняємо, що такою смакотою не проти будуть поласувати і дорослі члени сім'ї.
Як правильно зварити смачну молочну рисову кашу?
Інгредієнти: рис (круглозерний) – 250 г; вода – 500 мл; молоко – 600 мл; сіль – за смаком; ванільний цукор – 1 пакет; цукровий пісок – 5 ст. ложок; вершкове масло – 60 р. Приготування У киплячу воду викладаємо попередньо промитий двічі холодною водою рис. Варимо його на досить сильному вогні, постійно помішуючи, до повного випаровування рідини. Підігріте майже до гарячого стану молоко присаливаем дрібкою солі і виливаємо його в каструлю, де варився рис і знову ставимо його на плиту, але тільки при меншому режимі вогню. Коли каша з молоком почне вирувати всипаємо в неї ванільний і звичайний цукор і варимо все не більше семи хвилин. Після вимикаємо, накриваємо кришкою і можемо навіть укутати на кілька хвилин каструльку рушником. Потім знову відкриваємо нашу смачну кашку і присмачую її шматочком гарного вершкового масла.
Тепер можна і спробувати смачні пригощання, що ви приготували.
Як зварити смачну молочну рисову кашу з гарбузом?
Інгредієнти: круглий рис – 300 г; вода – 300 м; очищена свіжий гарбуз – 300 г; молоко – 550 мл; ванілін – 1 пакет; цукровий пісок – 6 ст. ложок; мелена кориця – щіпка; масло вершкове – 70 р. Приготування Як завжди, обов'язково промиваємо потрібну нам кількість рису. Викладаємо його в каструльку з товстим дном і заливаємо окропом. Варимо рис на доброму вогні до тих пір, поки крупа повністю не вбере всю воду.
Гарбуз всю натираємо на тертку з самими великими отворами і викладаємо її у вже наполовину відварений рис. Все це заливаємо свіжим молоком з доданими до нього ваніллю, цукровим піском і дрібкою кориці для особливого аромату. Довариваем рис на дуже слабкому вогні по часу десь 15-17 хвилин, головне пробуйте, щоб зварилася гарбуз.
Каструлю з приготовленої кашею, має гарний помаранчевий відтінок, який так подобається дітям закутуємо на 6-7 хвилин. Потім обов'язково кладемо в неї шматок вершкового масла і добре розмішуємо його з кашею.
Як зварити молочну рисову кашу в мультиварці?
Інгредієнти: рис (довгозерний) – 1 ст.; молоко – 3 ст.; вода – 1 ст.; сіль – 05 ч. ложки; цукровий пісок – 4 ст. ложки; цукор ванільний – 1 ст. ложка; вершкове масло – 70 г; сухофрукти ( курага , ізюм світлий, темний родзинки, чорнослив ) – кожного по 40-50 р. Приготування Промиваємо кілька разів холодною водою довгозерний рис. Всі сухофрукти окремо на 10 хвилин заливаємо окропом, який після закінчення часу зливаємо.
Курагу і чорнослив нарізаємо довільними кубиками.
Дістаємо з чашу мультиварки і для того, щоб у нас згодом не втекло молоко рясно змащуємо дно і стінки половиною потрібного нам вершкового масла. Тепер в цю чашу висипаємо підготовлений рис, який слідом заливаємо молочком розведеним склянкою води. Додаємо сюди ж сіль, ванільний цукор, слідом звичайний цукор і всі наявні сухофрукти. За допомогою силіконової або дерев'яної лопаточки розмішуємо всі інгредієнти в молоці, потім додаємо масло і закриваємо всі кришкою мультиварки. Визначаємо режим «Молочна каша» або «Каша на молоці», ставимо таймер на 40 хвилин і просто чекаємо приготування дуже смачної каші.