Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ворчестерський соус

Ворчестерський соус

16-09-2015, 20:22
1 062
Ворчестерський соус
А чи знаєте ви, що таке ворчестерський соус? Мало хто з господинь щось чув про це. Давайте разом спробуємо розібратися і більш докладно дізнатися що-небудь про це соусі. Отже, ворчестерський соус – це універсальна, популярна і дуже концентрована приправа англійської кухні насиченого яскраво-бордового кольору, на основі соєвого соусу з пікантним смаком.
Складається вона на одну третину з томатної пасти, а решту займають ще приблизно 25 інгредієнтів, серед яких – ямайський і чорний перчик, пекучий перець чилі, екстракт волоських горіхів, імбир, гвоздика, відвар печериць, часник, борошно, м'ясний бульйон , сіль та вино.
Застосування ворчестерського соусу досить широко. Його використовують у м'ясних тушкованих і смажених стравах, присмачують гарячі закуски, відварну і смажену рибу. Ця приправа була винайдена в Британії близько півтора століття тому. Вона відрізняється оригінальним, приємним і пікантним кисло-солодким смаком.
Проводиться класичний ворчестерський соус тільки промисловим способом. Технологія виробництва популярного в більшості країн соусу, природно, тримається в строгому секреті. Справжній ворчестерський соус – дуже концентрований, тому вживається в стравах буквально краплями. Давайте дізнаємося з вами як приготувати ворчестерський соус будинку.
В домашніх умовах правильно приготувати справжній соус нам навряд чи вдасться. Справа в тому, що у всіх кулінарних довідниках зазвичай наводяться інгредієнти для виготовлення 10 кг готового соусу. І для такої кількості продукту нам потрібні мікроскопічні дози деяких спецій. Наприклад, по 1 г лаврового листа і імбиру, перцю чилі, 4 г мускатного горіха і т. д. Готову приправу можна зберігати при кімнатній температурі 2 роки, якщо пляшка відкрита. Після розтину соус найкраще поставить в холодильник. Оскільки він дуже концентрований, то вживати його потрібно за 3 крапельки на порцію.

Рецепт приготування заправки для салату з ворчестерським соусом


Інгредієнти:

  • куряче яйце – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • сир «Пармезан» - 30 г;

  • французька гірчиця – 20 р;

  • ворчестерський соус – кілька крапель;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Ворчестерський соус
    Яйця гарненько промиваємо теплою водою, доводимо до кипіння і вимикаємо відразу ж вогонь і кожне яйце акуратно проколюємо голкою. Потім знову опускаємо їх у гарячу воду і залишаємо полежати там рівно хвилинку. Цим часом беремо лимон, розрізаємо його і з однієї половинки вичавлюємо в окрему миску сік. Тепер дістаємо блендер або віночок, розкладаємо ножем яйця, рідку частину яйця виливаємо в стаканчик блендера, а з скорлупок выковыриваем ложечкою шар білка. Солимо і все ретельно збиваємо, поступово вливаючи лимонний сік і продовжуючи заважати.
    Потім натираємо на тертці твердий сир, висипаємо його в яєчну масу і знову гарненько перемішуємо. Після цього додаємо кілька крапель класичного вустерширського соусу, кладемо бутербродной гірчиці і посипаємо за смаком меленим чорним перчиком. Збиваючи вміст склянки блендером, вливаємо тонкою цівкою оливкова масло і доводимо все до однорідної маси. Отриманим соусом заправляємо готовий салат «Цезар» і подаємо страву до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кенігсберзькі клопси
    Кенігсберзькі клопси
    Ви знаєте, що таке кенігсберзькі клопси? Німецьке м'ясне блюдо, яке складається з биточків, приправлених каперсовым соусом. Щоб спробувати цю страву,
    Соус для салату Цезар
    Соус для салату Цезар
    Більшість людей заправляють такий відомий всім салат, як Цезар, просто майонезом. Тим не менш, існують особливі рецепти класичних соусів для салату
    Соус Цезар
    Соус Цезар
    Для приготування класичного соус до салату Цезар необхідний ряд інгредієнтів, які не завжди можна придбати на ринку або в супермаркеті. До таких
    Імбирний соус
    Імбирний соус
    Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
    Лимонний соус
    Лимонний соус
    Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
    Салат з креветками і огірками
    Салат з креветками і огірками
    Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів