Ворчестерський соус
![Ворчестерський соус Ворчестерський соус](/uploads/posts/2015-09/vorchesterskiy-sous_761.jpeg)
Складається вона на одну третину з томатної пасти, а решту займають ще приблизно 25 інгредієнтів, серед яких – ямайський і чорний перчик, пекучий перець чилі, екстракт волоських горіхів, імбир, гвоздика, відвар печериць, часник, борошно, м'ясний бульйон , сіль та вино.
Застосування ворчестерського соусу досить широко. Його використовують у м'ясних тушкованих і смажених стравах, присмачують гарячі закуски, відварну і смажену рибу. Ця приправа була винайдена в Британії близько півтора століття тому. Вона відрізняється оригінальним, приємним і пікантним кисло-солодким смаком.
Проводиться класичний ворчестерський соус тільки промисловим способом. Технологія виробництва популярного в більшості країн соусу, природно, тримається в строгому секреті. Справжній ворчестерський соус – дуже концентрований, тому вживається в стравах буквально краплями. Давайте дізнаємося з вами як приготувати ворчестерський соус будинку.
В домашніх умовах правильно приготувати справжній соус нам навряд чи вдасться. Справа в тому, що у всіх кулінарних довідниках зазвичай наводяться інгредієнти для виготовлення 10 кг готового соусу. І для такої кількості продукту нам потрібні мікроскопічні дози деяких спецій. Наприклад, по 1 г лаврового листа і імбиру, перцю чилі, 4 г мускатного горіха і т. д. Готову приправу можна зберігати при кімнатній температурі 2 роки, якщо пляшка відкрита. Після розтину соус найкраще поставить в холодильник. Оскільки він дуже концентрований, то вживати його потрібно за 3 крапельки на порцію.
Рецепт приготування заправки для салату з ворчестерським соусом
Інгредієнти:
Приготування
![Ворчестерський соус Ворчестерський соус](/uploads/posts/2015-09/vorchesterskiy-sous_142.jpeg)
Потім натираємо на тертці твердий сир, висипаємо його в яєчну масу і знову гарненько перемішуємо. Після цього додаємо кілька крапель класичного вустерширського соусу, кладемо бутербродной гірчиці і посипаємо за смаком меленим чорним перчиком. Збиваючи вміст склянки блендером, вливаємо тонкою цівкою оливкова масло і доводимо все до однорідної маси. Отриманим соусом заправляємо готовий салат «Цезар» і подаємо страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Кенігсберзькі клопси](/uploads/posts/2015-07/kyengsbyergskye-klopsy_951.jpeg)
Кенігсберзькі клопси
Ви знаєте, що таке кенігсберзькі клопси? Німецьке м'ясне блюдо, яке складається з биточків, приправлених каперсовым соусом. Щоб спробувати цю страву,
![Соус для салату Цезар](/uploads/posts/2015-03/sous-dlya-salatu-cezar_371.jpeg)
Соус для салату Цезар
Більшість людей заправляють такий відомий всім салат, як Цезар, просто майонезом. Тим не менш, існують особливі рецепти класичних соусів для салату
![Соус Цезар](/uploads/posts/2015-03/sous-cezar_801.jpeg)
Соус Цезар
Для приготування класичного соус до салату Цезар необхідний ряд інгредієнтів, які не завжди можна придбати на ринку або в супермаркеті. До таких
![Імбирний соус](/uploads/posts/2015-03/mbirniy-sous_191.jpeg)
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
![Лимонний соус](/uploads/posts/2015-03/limonniy-sous_571.jpeg)
Лимонний соус
Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
![Салат з креветками і огірками](/uploads/posts/2015-03/salat-z-krevetkami-ogrkami_881.jpeg)
Салат з креветками і огірками
Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів