Вернуться назад Распечатать

Ворчестерський соус

Ворчестерський соус
А чи знаєте ви, що таке ворчестерський соус? Мало хто з господинь щось чув про це. Давайте разом спробуємо розібратися і більш докладно дізнатися що-небудь про це соусі. Отже, ворчестерський соус – це універсальна, популярна і дуже концентрована приправа англійської кухні насиченого яскраво-бордового кольору, на основі соєвого соусу з пікантним смаком.
Складається вона на одну третину з томатної пасти, а решту займають ще приблизно 25 інгредієнтів, серед яких – ямайський і чорний перчик, пекучий перець чилі, екстракт волоських горіхів, імбир, гвоздика, відвар печериць, часник, борошно, м'ясний бульйон , сіль та вино.
Застосування ворчестерського соусу досить широко. Його використовують у м'ясних тушкованих і смажених стравах, присмачують гарячі закуски, відварну і смажену рибу. Ця приправа була винайдена в Британії близько півтора століття тому. Вона відрізняється оригінальним, приємним і пікантним кисло-солодким смаком.
Проводиться класичний ворчестерський соус тільки промисловим способом. Технологія виробництва популярного в більшості країн соусу, природно, тримається в строгому секреті. Справжній ворчестерський соус – дуже концентрований, тому вживається в стравах буквально краплями. Давайте дізнаємося з вами як приготувати ворчестерський соус будинку.
В домашніх умовах правильно приготувати справжній соус нам навряд чи вдасться. Справа в тому, що у всіх кулінарних довідниках зазвичай наводяться інгредієнти для виготовлення 10 кг готового соусу. І для такої кількості продукту нам потрібні мікроскопічні дози деяких спецій. Наприклад, по 1 г лаврового листа і імбиру, перцю чилі, 4 г мускатного горіха і т. д. Готову приправу можна зберігати при кімнатній температурі 2 роки, якщо пляшка відкрита. Після розтину соус найкраще поставить в холодильник. Оскільки він дуже концентрований, то вживати його потрібно за 3 крапельки на порцію.

Рецепт приготування заправки для салату з ворчестерським соусом


Інгредієнти:

  • куряче яйце – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • сир «Пармезан» - 30 г;

  • французька гірчиця – 20 р;

  • ворчестерський соус – кілька крапель;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Ворчестерський соус
    Яйця гарненько промиваємо теплою водою, доводимо до кипіння і вимикаємо відразу ж вогонь і кожне яйце акуратно проколюємо голкою. Потім знову опускаємо їх у гарячу воду і залишаємо полежати там рівно хвилинку. Цим часом беремо лимон, розрізаємо його і з однієї половинки вичавлюємо в окрему миску сік. Тепер дістаємо блендер або віночок, розкладаємо ножем яйця, рідку частину яйця виливаємо в стаканчик блендера, а з скорлупок выковыриваем ложечкою шар білка. Солимо і все ретельно збиваємо, поступово вливаючи лимонний сік і продовжуючи заважати.
    Потім натираємо на тертці твердий сир, висипаємо його в яєчну масу і знову гарненько перемішуємо. Після цього додаємо кілька крапель класичного вустерширського соусу, кладемо бутербродной гірчиці і посипаємо за смаком меленим чорним перчиком. Збиваючи вміст склянки блендером, вливаємо тонкою цівкою оливкова масло і доводимо все до однорідної маси. Отриманим соусом заправляємо готовий салат «Цезар» і подаємо страву до столу.