Стегенця з майонезом і часником в духовці з картоплею, сиром і гірчицею - рецепти для курячих та качиних ніжок
Стегенця з майонезом і часником в духовці – знайоме всім, просте і улюблене з дитинства блюдо. З мінімальної кількості складових (курка так соус) виходить ароматна страва, просте в приготуванні, але здатне стати головним на столі.
М'ясо, запечене під майонезом з додаванням спецій і часнику, – просте і при цьому смачне частування. Є кілька способів готувати в духовці стегенця, і всі вони гарні:
М'ясо можна покласти на годину і більш в маринад для стегенець в духовці з майонезом, а можна полити часниково-майонезним соусом вже укладені на деко шматки.
Перед тим, як класти курку у форму, її рекомендується промити водою, натерти сіллю і спеціями.
Стегенця з майонезом і часником в духовці виходять соковитіше, якщо робити їх у фользі або рукаві.
Якщо запікати страву просто на деку, то можна періодично поливати м'ясо жиром, який виділяється при запіканні, тоді воно не буде сухим.
Курячі стегенця з часником і майонезом – страва з незрівнянним ароматом і смаком, на приготування якого потрібно зовсім небагато часу. За це його і цінують домогосподарки. Можна запекти стегенце цілком, а можна розділити на шматки, так вийде соковитіше, адже просочиться маринадом кожен шматочок. В якості додаткових приправ використовується чорний, червоний, навіть білий мелений перець або суміш.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
часник – 3 зубці;
майонез – 3 ст. л.;
рослинна олія – 40 г;
сіль, перець — за смаком.
Приготування
Стегенця промити і покласти у змащену олією форму. Приправити за бажанням.
Майонез і дрібно нарізаний часник змішати разом і обмазати зверху шматки.
Готувати стегенця з часником в духовці 45 хвилин.
Стегенця запечені з часником, спеціями і майонезом в рукаві, набагато соковитіше тих, які готуються просто на деко, адже рукав не дасть м'яса ужариться, втратити сік і вага. Для одержання рум'яної скоринки можна зняти плівку за 8-10 хвилин до готовності і дати курятині трохи підсмажитися. Якщо додати червоний солодкий перець паприку, до маринад буде мати красивий рожевий колір.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
часник – 4 зубчики;
майонез – 50 г;
сіль, паприка — за смаком.
Приготування
Часник нарізати, змішати зі спеціями і майонезом, посолити.
Стегенця помити, добре обваляти в маринаді, покласти в рукав.
Зав'язати рукав з усіх боків, зробити невеликий прокол для виходу повітря.
Запікати стегенця з майонезом і часником в духовці 35-40 хвилин.
Курячі стегенця з часником під сирною смаженої скоринкою полюбятся всім членам сім'ї. Бажано розрізати їх на більш дрібні частини, щоб маринад розподілявся рівномірно. Замість простого твердого або сиру для піци можна брати навіть плавлений або копчений. Фантазії кухаря тут немає обмежень.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
часник – 3 зубчики;
майонез – 55-70 г;
сир – 150-180 г;
зелень – за смаком;
спеції – за смаком.
Приготування
Підготувати соус з часнику, дрібно нарізаного, і майонезу. Посолити.
Сир крупно натерти, змішати з зеленню.
Відсунути курячу шкіру на стегенець і покласти туди сир (в кожен стегенце піде близько 50-60 г сиру).
Зверху обмазати шматки м'яса соусом, поставити запікатися на 45-55 хвилин.
Соковиті курячі стегенця з часником у духовці можна зробити під гоструватим ароматним маринадом з майонезу і гірчиці. Спецій в таке м'ясо багато класти не рекомендується, адже їжа вийде і без того гострою. М'ясо перед приготуванням потрібно помити і просушити на шматку лляної або бавовняної тканини. Часнику в блюдо теж багато краще не класти, вистачить одного головки на кілограм м'яса. Подавати стегенця з майонезом, гірчицею і часником в духовці добре з картоплею.
Інгредієнти:
стегенця – 05 кг;
часник – 05 зубця;
майонез – 100-120 г;
гірчиця – 40-60 г;
сіль, перець — за смаком.
Приготування
Куряче м'ясо промити, просушити.
Часник розім'яти зі спеціями в ступці. Обмазати одержаним складом курку.
Поставити в духову шафу на 25-35 хвилин.
Підготувати маринад з гірчиці і майонезу, добре перемішавши ці компоненти.
Обмазати маринадом ретельно наполовину готове блюдо і запікати стегенця з майонезом, гірчицею і часником в духовці ще 15-20 хвилин.
Класичний рецепт стегенець в духовці з часником можна урізноманітнити гострої аджикою. Вона додасть страві пікантний смак. Солі і спецій багато до м'яса класти не треба: аджика вже солоне і перчене. Рекомендується під час приготування періодично діставати курятину і поливати її жирком, які з'являтимуться на деку. Можна додати зверху шматочки перцю-халапеньо.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 3 шт.;
часник – 1-15 зубця;
майонез – 30-50 г;
аджика – 25-30 г;
сіль, перець — за смаком.
Приготування
Майонез, аджику, часник, спеції (якщо треба) укласти в миску, розмішати.
На півгодини замаринувати в мисці курячі стегенця.
Поставити в духовку на годину, періодично поливаючи м'ясо жиром.
Качині ніжки в майонезі з часником чудово виглядають на святковому столі. Качине м'ясо жорстке саме по собі, тому маринад з майонезу його добре пом'якшує. Перед приготуванням м'ясо слід вимочити кілька годин у воді з додаванням оцту. Добре поєднується качатина з цитрусовими, тому майонезний соус рекомендується робити з лимонним соком.
Інгредієнти:
качині стегенця - 3 шт.;
часник – 1 зубець;
лимон – 05 шт.;
майонез – 70 г;
оцет – 2 ст. л.;
мед – 1-15 ст. л.;
сіль, перець — за смаком.
Приготування
Стегенця залити в каструлі 3 л холодної води. Додати оцет, при бажанні орегано, лавровий лист та інші спеції. Залишити на 2-3 години в холодному місці.
М'ясо дістати і просушити.
Приготувати соус з часнику, лимонного соку, майонезу. Обмазати їм м'ясо з усіх боків.
Запікати в рукаві близько 60 хвилин.
Стегенця з картоплею і часником в духовці приготувати можна як просто на деко, так і у фользі. У другому випадку страва довше залишиться теплим, а картопля краще просочиться соком від курячого м'яса і часниковим ароматом. Можна до майонезно-чесночному соусу додати ложку сметани, так вийде ніжніше.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 шт.;
картопля – 4-5 шт.;
часник – 2 зубці;
майонез – 3 ст. л.;
сметана – 1 ст. л.
сіль, перець — за смаком.
Приготування
М'ясо промити і просушити на шматку тканини. Розрізати на більш дрібні шматки.
Підготувати майонезно-сметанний соус з часником і обмазати їм шматки м'яса з усіх сторін.
Викласти на фольгу нарізану кружечками картоплю, зверху м'ясо. Запікати картоплю і стегенця в духовці з майонезом близько 45 хвилин.
Як приготувати стегенця в духовці з майонезом?
М'ясо, запечене під майонезом з додаванням спецій і часнику, – просте і при цьому смачне частування. Є кілька способів готувати в духовці стегенця, і всі вони гарні:
Курячі стегенця в духовці під майонезом
Курячі стегенця з часником і майонезом – страва з незрівнянним ароматом і смаком, на приготування якого потрібно зовсім небагато часу. За це його і цінують домогосподарки. Можна запекти стегенце цілком, а можна розділити на шматки, так вийде соковитіше, адже просочиться маринадом кожен шматочок. В якості додаткових приправ використовується чорний, червоний, навіть білий мелений перець або суміш.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця в духовці з майонезом в рукаві
Стегенця запечені з часником, спеціями і майонезом в рукаві, набагато соковитіше тих, які готуються просто на деко, адже рукав не дасть м'яса ужариться, втратити сік і вага. Для одержання рум'яної скоринки можна зняти плівку за 8-10 хвилин до готовності і дати курятині трохи підсмажитися. Якщо додати червоний солодкий перець паприку, до маринад буде мати красивий рожевий колір.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця в духовці з сиром і майонезом
Курячі стегенця з часником під сирною смаженої скоринкою полюбятся всім членам сім'ї. Бажано розрізати їх на більш дрібні частини, щоб маринад розподілявся рівномірно. Замість простого твердого або сиру для піци можна брати навіть плавлений або копчений. Фантазії кухаря тут немає обмежень.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця з гірчицею і майонезом в духовці
Соковиті курячі стегенця з часником у духовці можна зробити під гоструватим ароматним маринадом з майонезу і гірчиці. Спецій в таке м'ясо багато класти не рекомендується, адже їжа вийде і без того гострою. М'ясо перед приготуванням потрібно помити і просушити на шматку лляної або бавовняної тканини. Часнику в блюдо теж багато краще не класти, вистачить одного головки на кілограм м'яса. Подавати стегенця з майонезом, гірчицею і часником в духовці добре з картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця з аджикою і майонезом в духовці
Класичний рецепт стегенець в духовці з часником можна урізноманітнити гострої аджикою. Вона додасть страві пікантний смак. Солі і спецій багато до м'яса класти не треба: аджика вже солоне і перчене. Рекомендується під час приготування періодично діставати курятину і поливати її жирком, які з'являтимуться на деку. Можна додати зверху шматочки перцю-халапеньо.
Інгредієнти:
Приготування
Качині стегенця з часником
Качині ніжки в майонезі з часником чудово виглядають на святковому столі. Качине м'ясо жорстке саме по собі, тому маринад з майонезу його добре пом'якшує. Перед приготуванням м'ясо слід вимочити кілька годин у воді з додаванням оцту. Добре поєднується качатина з цитрусовими, тому майонезний соус рекомендується робити з лимонним соком.
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця з картоплею в духовці з майонезом
Стегенця з картоплею і часником в духовці приготувати можна як просто на деко, так і у фользі. У другому випадку страва довше залишиться теплим, а картопля краще просочиться соком від курячого м'яса і часниковим ароматом. Можна до майонезно-чесночному соусу додати ложку сметани, так вийде ніжніше.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
Качині ніжки, рецепти приготування прості і допоможуть створити відмінні страви з м'яса птиці. Продукт маринують в пікантних сумішах, після чого
Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою
Приготувати стегенця в духовці можна, застосовуючи на практиці доступні ідеї щодо використання всіляких маринадных сумішей і уместному супроводу до
Стегенця в тісті
Абсолютно незвичайну страву можна приготувати із звичної курятини. Розповімо, як вразити гостей простими стегенцями, тільки приготованими за
Стегенця в духовці
Страви з курятини - самі популярні й улюблені у багатьох кулінарів, тому і рецептів на її основі так багато. У цій статті зібрані найбільш неймовірні
Курячі стегенця з картоплею в духовці
Відмінний варіант одночасно приготувати гаряче з гарніром - це запекти картоплю з курячими ніжками. Це досить бюджетне блюдо оцінять усі по
Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати