Креветки - рецепти приготування
Існує величезна кількість рецептів приготування креветок. Все тому, що ці ракоподібні володіють приємним солодкуватим смаком і ніжним м'ясом, яке зберігає цей смак незалежно від того, чи будете ви смажити або варити на пару. Головне в приготуванні – правильно підібране час і температура, які допоможуть зберегти соковитість і делікатність креветочной м'яса. Про всі тонкощі процесу ми поговоримо нижче.
Кращий спосіб приготування великих креветок – обжарювання на грилі. З дрібними креветками подібна техніка не спрацює, оскільки вони досить швидко готуються і пересихають. Суміш спецій для даного рецепту залишається дуже мінімалістичною, так як креветочні м'ясо і без того має ідеальним смаком.
Цей же рецепт приготування можна використовувати для салату «Цезар» з креветками.
Інгредієнти:
хвости королівських креветок (панцирі) - 14 кг;
часникові зубки - 4 шт.;
лимонний сік - 65 мл;
оливкова олія - 115 мл;
свіжий орегано - 1 /4 ст.
Приготування
Озброївшись гострим ножем розріжте панцир уздовж з боку спинки. Панцир при цьому не знімайте (він буде утримувати весь сік), але обережно розсуньте його пальцями, щоб отримати так звану «відень» – аналог кишечника у ракоподібних, що представляє собою тонку чорну ниточку, що проходить по всій довжині тіла.
Приготуйте простий маринад, змішавши лимонний сік і масло з нарізаним орегано і пюрированными зубками часнику. Змішайте отриманий маринад з креветочним хвостами і залиште не більше ніж на півгодини. Надлишки маринаду просто струсіть, а потім відправте хвости на розігрітий гриль, обсмажуватися за три хвилини з кожного боку. Протягом приготування двічі змастіть хвости маринадом.
Подібний рецепт приготування креветок можна повторити і на сковороді гриль.
Приготуйте креветки до пива в пиві. Цей гострий пивний соус стане фаворитом всіх шанувальників пінного напою.
Інгредієнти:
вершкове масло - 65 г;
ріпчаста цибуля - 45 г;
пиво - 165 мл;
томатна паста - 15 г;
гострий соус - 45 мл;
жменя зелені кінзи;
щіпка кайенского перцю;
креветки - 540 р.
Приготування
Використовуйте розтоплене масло для пасерування цибулі, а коли шматочки стануть прозорими, покладіть до них хвости креветок. Через півхвилини влийте пиво, додати гострий соус і томатну пасту, після чого дайте суміші увариться на протязі 3 хвилин, не збавляючи вогонь. В кінці посипте все кайенским перцем і зеленню кінзи.
Ще один прекрасний варіант до келиху – ці часникові креветки, приготовані з великою кількістю масла. Подавати їх можна просто так, в якості гарячої закуски або попередньо змішавши з пастою або рисом, як основне блюдо.
Інгредієнти:
вершкове масло - 115 г;
креветки - 730 г;
часник - 5 зубків;
курячий бульйон - 115 мл;
сік лимона;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Очистивши креветки, швидко обсмажте їх на розтопленому маслі приблизно пару-трійку хвилин, поки колір не зміниться на рожевий. Додайте розтерті в пасту зубки часнику і обсмажуйте всі ще хвилину. Після, на сковороду влийте курячий бульйон і лимонний сік. Коли рідини в сковороді дійдуть до кипіння, залиште все ще на пару хвилин увариться в обсязі приблизно наполовину. Додайте масло і зелень петрушки.
Інгредієнти:
локшина - 110 г;
креветки - 115 г;
часникові зубки - 3 шт.;
корінь імбиру з великий палець;
соєвий соус - 45 мл;
кунжутна олія - 5 мл
Приготування
Відваріть локшину дотримуючись інструкції. Окремо швидко обсмажте імбир і часник, влийте сою і масло і змішайте локшину з вмістом сковороди.
Королівські креветки – рецепт приготування
Кращий спосіб приготування великих креветок – обжарювання на грилі. З дрібними креветками подібна техніка не спрацює, оскільки вони досить швидко готуються і пересихають. Суміш спецій для даного рецепту залишається дуже мінімалістичною, так як креветочні м'ясо і без того має ідеальним смаком.
Цей же рецепт приготування можна використовувати для салату «Цезар» з креветками.
Інгредієнти:
Приготування
Озброївшись гострим ножем розріжте панцир уздовж з боку спинки. Панцир при цьому не знімайте (він буде утримувати весь сік), але обережно розсуньте його пальцями, щоб отримати так звану «відень» – аналог кишечника у ракоподібних, що представляє собою тонку чорну ниточку, що проходить по всій довжині тіла.
Приготуйте простий маринад, змішавши лимонний сік і масло з нарізаним орегано і пюрированными зубками часнику. Змішайте отриманий маринад з креветочним хвостами і залиште не більше ніж на півгодини. Надлишки маринаду просто струсіть, а потім відправте хвости на розігрітий гриль, обсмажуватися за три хвилини з кожного боку. Протягом приготування двічі змастіть хвости маринадом.
Подібний рецепт приготування креветок можна повторити і на сковороді гриль.
Рецепт приготування креветок до пива
Приготуйте креветки до пива в пиві. Цей гострий пивний соус стане фаворитом всіх шанувальників пінного напою.
Інгредієнти:
Приготування
Використовуйте розтоплене масло для пасерування цибулі, а коли шматочки стануть прозорими, покладіть до них хвости креветок. Через півхвилини влийте пиво, додати гострий соус і томатну пасту, після чого дайте суміші увариться на протязі 3 хвилин, не збавляючи вогонь. В кінці посипте все кайенским перцем і зеленню кінзи.
Креветки, смажені в часниковому соусі – рецепт приготування
Ще один прекрасний варіант до келиху – ці часникові креветки, приготовані з великою кількістю масла. Подавати їх можна просто так, в якості гарячої закуски або попередньо змішавши з пастою або рисом, як основне блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши креветки, швидко обсмажте їх на розтопленому маслі приблизно пару-трійку хвилин, поки колір не зміниться на рожевий. Додайте розтерті в пасту зубки часнику і обсмажуйте всі ще хвилину. Після, на сковороду влийте курячий бульйон і лимонний сік. Коли рідини в сковороді дійдуть до кипіння, залиште все ще на пару хвилин увариться в обсязі приблизно наполовину. Додайте масло і зелень петрушки.
Фунчоза з креветками – рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть локшину дотримуючись інструкції. Окремо швидко обсмажте імбир і часник, влийте сою і масло і змішайте локшину з вмістом сковороди.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смажити креветки?
Страви з креветок завжди виходять неймовірно смачними. Однак і у вигляді самостійної закуски ці морські мешканці користуються особливою популярністю,
Смажені креветки в соєвому соусі
Креветки - улюблений делікатес більшості любителів морепродуктів. Все тому, що вони сьогодні доступні всюди і ціна досить прийнятна. А ще ракоподібні
Салат з кедровими горішками і креветками
Поєднання кедрових горішків і креветок вже розбурхує уяву. А якщо доповнити цей чудовий дует новими, незвичайними компонентами і подати страву у
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Легкий салат з креветками
По-річному легкий і смачний салат з креветками і свіжими овочами. Приємний, ароматний, духмяний і простий у приготуванні - такий салат з
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для