Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з курячої грудки

Карпаччо з курячої грудки

28-04-2016, 20:25
327
Карпаччо з курячої грудки
Оригінальний рецепт карпаччо не використовує курятину в якості основи. Тонкими пластами нарізають яловичину або телятину, на худий кінець – рибу, а тому карпаччо з курячої грудки – страва не автентичне і про класичною технологією приготування можна забути. Курятину не їдять сирої через її небезпечність, а тому є три способи підготовки м'яса перед нарізкою: попередня засолювання, тривале маринування з великою кількістю кислоти або делікатна обсмажування, в рамках якої м'ясо доходить до готовності вже поза плити.

Карпаччо з в'яленої курячої грудки в домашніх умовах


Почнемо з найпоширенішого і полюбився нашим їдцям способу приготування курячого карпаччо. В його рамках філе курятини спершу витримують у великій кількості солі зі спеціями, потім підсушують протягом пари днів і тонко нарізають перед подачею.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 840 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сіль - 75 г;

  • мелений коріандр - 10 г;

  • паприка - 5 г;

  • суміш перців мелених - 5 р.


  • Приготування
    Підготувавши (промивши, видаливши плівки і обсушивши шматки філе) курятину, займіться простий сумішшю солі і спецій. Поєднавши сіль і спеції між собою, обваляйте її в отриманій сухої суміші і залиште просолитися на пару годин. Після, зчистите сіль, обітріть шматок курятини серветкою і підвісьте його сушитися на дві доби. Після просушування філе обертають папером і відправляють достигати в холоді приблизно на половину доби.

    Карпаччо з курячої грудки – рецепт


    Ще один спосіб приготування курятини без впливу тепла – маринування з великою кількістю кислоти. В межах такої технології, курятину попередньо заморожують (як і яловичину в класичному рецепті) для зручності нарізання тонкими пластинами, а потім змішують всі з простим маринадом на основі лимонного або лаймового соку.
    Заморозивши пару курячих філе протягом півгодини, постарайтеся розділити м'якоть на максимально тонкі пластини, орудуючи самим гострим ножем, що вам вдасться знайти. Натріть цитрусову цедру і видавити сік. Змішайте лимонний сік з хорошою пучкою солі, влийте туди ж пару столових ложок якісного оливкового масла і всипте цедру. Змішайте простий маринад разом з шматочками курячого філе і залиште все маринуватися в холодильнику протягом години, не забувши накрити ємність з куркою харчовою плівкою. Обсушіть шматочки від залишків кислого маринаду, розкладіть на блюді і полийте додатковою кількістю масла перед подачею.

    Як приготувати карпаччо з курячої грудки?


    Готуючи карпаччо з курки в духовці або на плиті, врахуйте, що слід бути максимально обережними. Кілька зайвих хвилин і замість ніжного карпаччо ви отримаєте пересушену курячу грудку.
    Суміш спецій в даному випадку можна вибрати абсолютно будь-яку: від авторських комбінацій всього того, що є під рукою, до готових покупних приправ для курятини та іншої птиці. Можна і зовсім просто натерти філе сіллю. Після здобрювання приправами, м'ясо залишають полежати
    Карпаччо з курячої грудки
    близько півгодини при кімнатній температурі.
    Розігрійте пару-трійку столових ложок олії на сковороді. Обсмажте в розігрітому маслі філе з усіх боків, поки не схопиться рум'яною скоринкою. Далі покладіть філе запікати при 200 градусах близько 4 хвилин. За витягу з духовки м'ясо може бути навіть трохи сируватим, бо просто накрийте його фольгою і залиште полежати і дійти до готовності під дією залишкового тепла протягом ще 10 хвилин.
    При бажанні, ви можете зробити карпаччо з курячої грудки в мультиварці, правда в цьому випадку доведеться покладатися лише на свій досвід і потужність конкретно взятого пристрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карпаччо з лосося
    Карпаччо з лосося
    Карпаччо напевно припаде до смаку любителям сашимі. Тонкі скибочки сирої лососини, приправлені лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем
    Карпаччо з курки
    Карпаччо з курки
    Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.