Медовий торт на водяній бані - класичний рецепт
Багато хто з нас досі залишаються прихильниками старих перевірених рецептів домашніх десертів, набули популярність ще за часів радянської епохи. Одним з таких є медовий торт, тісто для якого готується на водяній бані. Пропонуємо автентичний рецепт десерту, який допоможе вам пригадати той самий чудовий смак і неповторний апетитний аромат ласощі.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 635-660 г;
яйця курячі – 3 шт.;
мед квітковий – 160 г;
цукровий пісок – 190 г;
сода харчова – 10 г;
кухонна сіль – 5 р;
молоко незбиране – 55 мл;
масло вершкове або маргарин – 155 г;
Для крему:
сметана жирністю більше 25% – 1 кг;
цукровий пісок – 265 г;
цукор ванільний – 25 р.
Приготування
Тісто для медового торта за класичним рецептом радянського часу готується на водяній бані. Для цього добираємо дві каструльки різного діаметра велику наливаємо воду і ставимо на плиту на середній вогонь. У меншій беремося спочатку збивати яйця з цукровим піском, а потім закладаємо мед, харчову соду і розм'якшений маргарин або вершкове масло. Ставимо меншу каструлю у велику ємність з киплячою водою і прогріваємо масу, безперервно розмішуючи, поки вона не збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, і стане насиченого золотистого або світло-коричневого кольору. У середньому для цього потрібно близько п'ятнадцяти хвилин. Тепер просіваємо склянку борошна і висипаємо в гарячу масу. Витримуємо її на водяній бані ще пару хвилин, продовжуючи безперервно помішувати, а потім знімаємо з плити, просіваємо борошно, додаємо в каструлю і виробляємо заміс.
Текстура тіста повинна бути не липкою, але м'якої. Поділяємо борошняний ком на вісім кульок і поміщаємо їх охолоджуватися в холодильник мінімум на півгодини, накривши пакетом або плівкою. Після цього готуємо листи пергаменту за кількістю кульок, розкачуємо на них по черзі порції тіста до отримання круглого коржа і наколюємо їх по всьому периметру виделкою. Тепер поміщаємо заготовки в духовку і випікаємо кожен в середньому за три хвилини. У підсумку коржі повинні трохи підрум'янитися. Вийнявши з духовки, обрізаємо коржі до однакового розміру, взявши за шаблон кришку або тарілку відповідного розміру. Отримані обрізки перетворюємо в крихту за допомогою подрібнювача або качалки.
По готовності коржів приступаємо до приготування крему для медового торта. Для цього охолоджену жирну сметану обробляємо за допомогою міксера, додаючи в процесі цукровий пісок, ванільний цукор або ванілін і домагаючись розчинення всіх солодких кристалів і легкості, пишноти і загустіння крему.
Тепер збираємо торт. Укладаємо по черзі один на одного коржі на блюдо і покриваємо кожен сметанним кремом. Обмазуємо також торт зовні і притрушиваем підготовленої з обрізків крихти. Тепер торту необхідно дати час для просочення. Набагато смачніше десерт через добу перебування в холодильнику. Але при необхідності можна подавати його і через кілька годин.
Деякі кондитери стверджують, що в класичному рецепті приготування медового торта для крему використовується також згущене молоко і вершкове масло. В даному випадку виріб виходить більш насиченим і калорійним. Якщо ви належите до числа шанувальників таких десертів, можете спробувати і такий варіант. Для цього половину від загальної порції сметани замінюємо такою ж кількістю згущеного молока і зменшуємо кількість цукрового піску як мінімум удвічі. Збиваємо сметану, згущене молоко і цукор до легкості і загустіння і в завершенні процесу вводимо в крем м'яке вершкове масло. Всі компоненти в даному випадку повинні бути однакової температури.
Торт «Медовий» в домашніх умовах - класичний рецепт на водяній бані
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Тісто для медового торта за класичним рецептом радянського часу готується на водяній бані. Для цього добираємо дві каструльки різного діаметра велику наливаємо воду і ставимо на плиту на середній вогонь. У меншій беремося спочатку збивати яйця з цукровим піском, а потім закладаємо мед, харчову соду і розм'якшений маргарин або вершкове масло. Ставимо меншу каструлю у велику ємність з киплячою водою і прогріваємо масу, безперервно розмішуючи, поки вона не збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, і стане насиченого золотистого або світло-коричневого кольору. У середньому для цього потрібно близько п'ятнадцяти хвилин. Тепер просіваємо склянку борошна і висипаємо в гарячу масу. Витримуємо її на водяній бані ще пару хвилин, продовжуючи безперервно помішувати, а потім знімаємо з плити, просіваємо борошно, додаємо в каструлю і виробляємо заміс.
Текстура тіста повинна бути не липкою, але м'якої. Поділяємо борошняний ком на вісім кульок і поміщаємо їх охолоджуватися в холодильник мінімум на півгодини, накривши пакетом або плівкою. Після цього готуємо листи пергаменту за кількістю кульок, розкачуємо на них по черзі порції тіста до отримання круглого коржа і наколюємо їх по всьому периметру виделкою. Тепер поміщаємо заготовки в духовку і випікаємо кожен в середньому за три хвилини. У підсумку коржі повинні трохи підрум'янитися. Вийнявши з духовки, обрізаємо коржі до однакового розміру, взявши за шаблон кришку або тарілку відповідного розміру. Отримані обрізки перетворюємо в крихту за допомогою подрібнювача або качалки.
По готовності коржів приступаємо до приготування крему для медового торта. Для цього охолоджену жирну сметану обробляємо за допомогою міксера, додаючи в процесі цукровий пісок, ванільний цукор або ванілін і домагаючись розчинення всіх солодких кристалів і легкості, пишноти і загустіння крему.
Тепер збираємо торт. Укладаємо по черзі один на одного коржі на блюдо і покриваємо кожен сметанним кремом. Обмазуємо також торт зовні і притрушиваем підготовленої з обрізків крихти. Тепер торту необхідно дати час для просочення. Набагато смачніше десерт через добу перебування в холодильнику. Але при необхідності можна подавати його і через кілька годин.
Деякі кондитери стверджують, що в класичному рецепті приготування медового торта для крему використовується також згущене молоко і вершкове масло. В даному випадку виріб виходить більш насиченим і калорійним. Якщо ви належите до числа шанувальників таких десертів, можете спробувати і такий варіант. Для цього половину від загальної порції сметани замінюємо такою ж кількістю згущеного молока і зменшуємо кількість цукрового піску як мінімум удвічі. Збиваємо сметану, згущене молоко і цукор до легкості і загустіння і в завершенні процесу вводимо в крем м'яке вершкове масло. Всі компоненти в даному випадку повинні бути однакової температури.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Спартак» - класичний рецепт
Чудово смачний, ніжний, просто тане в роті десерт, рекомендуємо спорудити за описаним далі докладних рекомендацій. Розповімо, як спекти
Медовий торт зі згущеним молоком
Домашні солодощі перевершують за якістю і смаком магазинні десерти. Особливо улюблені перевірені рецепти всіляких домашніх тортів. Пропонуємо рецепт
Як приготувати медовий торт?
У цій статті розповімо, як своїми руками створити чудовий десерт - медовий торт. Пропонуємо рецепти з різними видами крему. Обидва варіанти ласощі
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
Медовий торт - класичний рецепт
Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
Медовий торт зі сметанним кремом
«Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує