Кекси – прості рецепти
Чаювання завжди приємніше, коли на столі присутній домашня випічка. Зараз ви дізнаєтеся, як швидко і просто спекти кекс.
Інгредієнти:
пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки;
масло вершкове 73% жирності – 100 г;
цукор – 1 склянка;
яйця – 2 шт.;
кефір 32% жирності – 05 склянки;
сода харчова – 1 ч. ложка;
ванілін – за смаком.
Приготування
Вершкове масло розм'якшуємо, просто вийнявши його з холодильника заздалегідь, а потім збиваємо його з цукром, туди ж за смаком додаємо ванілін. Вливаємо кефір, вбиваємо яйця, добре розмішуємо. Всипаємо просіяне через сито борошно і соду, гашену оцтом. Також по своєму смаку можна додавати сухофрукти, горіхи, родзинки. Добре все розмішуємо і відправляємо в форму, промазану маслом. Випікаємо 40 хвилин при помірній температурі.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 150 г;
манна крупа – 100 г;
цукор – 100 г;
яйця – 4 шт.;
ванілін;
розпушувач – 10 г;
лимонний сік – 05 ч. ложки;
сіль – щіпка;
олія рослинна.
Для заливки:
цукор – 125 г;
молоко – 375 мл
Приготування
Спочатку збиваємо яйця, додаємо борошно, манку, розпушувач, ванілін, щіпку солі і добре перемішуємо до однорідності. Форму змащуємо рослинним маслом, покласти в неї тісто і ставимо в нагріту духовку на 25 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів. Тим часом займаємося заливкою – розігріваємо молоко, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Після цього ємність з солодким молоком ставимо в холодильник – заливка в обов'язковому порядку повинна бути холодною. Коли кекс буде готовий, тут же прямо у формі поливаємо його заливкою. Залишаємо приблизно на півгодинки. За цей час рідина добре вбереться.
Інгредієнти:
борошно – 200 г;
яйця – 2 шт.;
вершкове масло 73% жирності – 200 г;
цукор – 175 г;
молоко – 75 мл;
лимони – 2 шт.;
цукрова пудра – 30 р.
Приготування
Для тіста з'єднуємо розм'якшене масло, яйця і терту цедру одного лимона. Потім підсипаємо просіяне борошно, цукрову пудру і вливаємо молоко. Ретельно все перемішуємо. Форму змащуємо маслом, застеляємо пекарським папером і покриваємо її також шаром масла. Кладемо у форму тісто і ставимо в духовку з температурою 180 градусів. Поки кексик випікається, зробимо лимонний сироп. Для цього з'єднуємо цукор і лимонний сік, вичавлений з двох лимонів. А щоб цукор добре розчинився, сироп потрібно прогріти. Готовий кекс прямо поливаємо гарячим отриманим сиропом. Приблизно через півгодини він добре просочиться і охолоне. Тоді його можна нарізати шматочками і кликати всіх на чай.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 240 г;
вершкове масло 73% жирності – 180 г;
коричневий цукор – 175 г;
яйця – 3 шт.;
яйця – 3 шт.;
розпушувач для тіста – 10 г;
родзинки темного сорту – 180 г;
цукор ванільний – 1 пакетик;
пудра цукрова – 10 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з коричневим цукром до пишної маси. Потім додаємо ванільний цукор, щіпку солі і знову все збиваємо. Потім по одному додаємо яйця, добре збиваючи. Підсипаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо до однорідності. Повинно вийти досить густе тісто. Вимитий родзинки заливаємо окропом і залишаємо буквально на пару хвилин. Потім воду зливаємо, родзинки обсушуємо і обвалюємо його в борошні. Додаємо його в тісто і добре розмішуємо. Довгасту форму змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо тісто. Верх розрівнюємо, а по центру уздовж робимо надріз глибиною приблизно 1 див. тоді в готовому кексике вийде гарна тріщинка. Випікаємо виріб близько 1 години при 160-170 градусах. Готовий простий кекс з родзинками остуджуємо, поміщаємо на решітку і притрушиваем цукровою пудрою. Всім приємного апетиту!
Найпростіший рецепт кексу
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розм'якшуємо, просто вийнявши його з холодильника заздалегідь, а потім збиваємо його з цукром, туди ж за смаком додаємо ванілін. Вливаємо кефір, вбиваємо яйця, добре розмішуємо. Всипаємо просіяне через сито борошно і соду, гашену оцтом. Також по своєму смаку можна додавати сухофрукти, горіхи, родзинки. Добре все розмішуємо і відправляємо в форму, промазану маслом. Випікаємо 40 хвилин при помірній температурі.
Кекс на молоці – простий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для заливки:
Приготування
Спочатку збиваємо яйця, додаємо борошно, манку, розпушувач, ванілін, щіпку солі і добре перемішуємо до однорідності. Форму змащуємо рослинним маслом, покласти в неї тісто і ставимо в нагріту духовку на 25 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів. Тим часом займаємося заливкою – розігріваємо молоко, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Після цього ємність з солодким молоком ставимо в холодильник – заливка в обов'язковому порядку повинна бути холодною. Коли кекс буде готовий, тут же прямо у формі поливаємо його заливкою. Залишаємо приблизно на півгодинки. За цей час рідина добре вбереться.
Лимонний кекс – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для тіста з'єднуємо розм'якшене масло, яйця і терту цедру одного лимона. Потім підсипаємо просіяне борошно, цукрову пудру і вливаємо молоко. Ретельно все перемішуємо. Форму змащуємо маслом, застеляємо пекарським папером і покриваємо її також шаром масла. Кладемо у форму тісто і ставимо в духовку з температурою 180 градусів. Поки кексик випікається, зробимо лимонний сироп. Для цього з'єднуємо цукор і лимонний сік, вичавлений з двох лимонів. А щоб цукор добре розчинився, сироп потрібно прогріти. Готовий кекс прямо поливаємо гарячим отриманим сиропом. Приблизно через півгодини він добре просочиться і охолоне. Тоді його можна нарізати шматочками і кликати всіх на чай.
Простий рецепт кексу з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з коричневим цукром до пишної маси. Потім додаємо ванільний цукор, щіпку солі і знову все збиваємо. Потім по одному додаємо яйця, добре збиваючи. Підсипаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо до однорідності. Повинно вийти досить густе тісто. Вимитий родзинки заливаємо окропом і залишаємо буквально на пару хвилин. Потім воду зливаємо, родзинки обсушуємо і обвалюємо його в борошні. Додаємо його в тісто і добре розмішуємо. Довгасту форму змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо тісто. Верх розрівнюємо, а по центру уздовж робимо надріз глибиною приблизно 1 див. тоді в готовому кексике вийде гарна тріщинка. Випікаємо виріб близько 1 години при 160-170 градусах. Готовий простий кекс з родзинками остуджуємо, поміщаємо на решітку і притрушиваем цукровою пудрою. Всім приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний кекс
Випічка на сметані відрізняється особливою щільною консистенцією. Але якщо її додати в тісто для кексу - ефект вражає! Ласощі виходить неймовірно
Лимонний бісквіт
Для любителів оригінальною, але не складної домашньої випічки пропонуємо кілька простих у виконанні рецептів ароматного лимонного бісквіта.
Лимонний кекс - класичний рецепт
Багато людей люблять випічку з лимонного тесту за неповторний смак і чудовий аромат. Розповімо, як правильно спекти неймовірний лимонний кекс.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці
Пропонуємо вам кілька простих рецептів приготування шоколадного кексу в мікрохвильовці, який виходить нітрохи не гірше традиційного. Більше того,
Кекс на молоці
Кекс - це чудова випічка до чаю в сімейному колі. Його готують з різними начинками, це може бути родзинки, сир, шоколад, лимон - загалом, варіантів
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить