Чаювання завжди приємніше, коли на столі присутній домашня випічка. Зараз ви дізнаєтеся, як швидко і просто спекти кекс.
Найпростіший рецепт кексу
Інгредієнти: пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки; масло вершкове 73% жирності – 100 г; цукор – 1 склянка; яйця – 2 шт.; кефір 32% жирності – 05 склянки; сода харчова – 1 ч. ложка; ванілін – за смаком. Приготування Вершкове масло розм'якшуємо, просто вийнявши його з холодильника заздалегідь, а потім збиваємо його з цукром, туди ж за смаком додаємо ванілін. Вливаємо кефір, вбиваємо яйця, добре розмішуємо. Всипаємо просіяне через сито борошно і соду, гашену оцтом. Також по своєму смаку можна додавати сухофрукти, горіхи, родзинки. Добре все розмішуємо і відправляємо в форму, промазану маслом. Випікаємо 40 хвилин при помірній температурі.
Кекс на молоці – простий рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 150 г; манна крупа – 100 г; цукор – 100 г; яйця – 4 шт.; ванілін; розпушувач – 10 г; лимонний сік – 05 ч. ложки; сіль – щіпка; олія рослинна. Для заливки:
цукор – 125 г; молоко – 375 мл Приготування Спочатку збиваємо яйця, додаємо борошно, манку, розпушувач, ванілін, щіпку солі і добре перемішуємо до однорідності. Форму змащуємо рослинним маслом, покласти в неї тісто і ставимо в нагріту духовку на 25 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів. Тим часом займаємося заливкою – розігріваємо молоко, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Після цього ємність з солодким молоком ставимо в холодильник – заливка в обов'язковому порядку повинна бути холодною. Коли кекс буде готовий, тут же прямо у формі поливаємо його заливкою. Залишаємо приблизно на півгодинки. За цей час рідина добре вбереться.
Лимонний кекс – простий рецепт
Інгредієнти: борошно – 200 г; яйця – 2 шт.; вершкове масло 73% жирності – 200 г; цукор – 175 г; молоко – 75 мл; лимони – 2 шт.; цукрова пудра – 30 р. Приготування Для тіста з'єднуємо розм'якшене масло, яйця і терту цедру одного лимона. Потім підсипаємо просіяне борошно, цукрову пудру і вливаємо молоко. Ретельно все перемішуємо. Форму змащуємо маслом, застеляємо пекарським папером і покриваємо її також шаром масла. Кладемо у форму тісто і ставимо в духовку з температурою 180 градусів. Поки кексик випікається, зробимо лимонний сироп. Для цього з'єднуємо цукор і лимонний сік, вичавлений з двох лимонів. А щоб цукор добре розчинився, сироп потрібно прогріти. Готовий кекс прямо поливаємо гарячим отриманим сиропом. Приблизно через півгодини він добре просочиться і охолоне. Тоді його можна нарізати шматочками і кликати всіх на чай.
Простий рецепт кексу з родзинками
Інгредієнти: пшеничне борошно – 240 г; вершкове масло 73% жирності – 180 г; коричневий цукор – 175 г; яйця – 3 шт.; яйця – 3 шт.; розпушувач для тіста – 10 г; родзинки темного сорту – 180 г; цукор ванільний – 1 пакетик; пудра цукрова – 10 г; сіль – щіпка. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо з коричневим цукром до пишної маси. Потім додаємо
ванільний цукор, щіпку солі і знову все збиваємо. Потім по одному додаємо яйця, добре збиваючи. Підсипаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо до однорідності. Повинно вийти досить густе тісто. Вимитий родзинки заливаємо окропом і залишаємо буквально на пару хвилин. Потім воду зливаємо, родзинки обсушуємо і обвалюємо його в борошні. Додаємо його в тісто і добре розмішуємо. Довгасту форму змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо тісто. Верх розрівнюємо, а по центру уздовж робимо надріз глибиною приблизно 1 див. тоді в готовому кексике вийде гарна тріщинка. Випікаємо виріб близько 1 години при 160-170 градусах. Готовий простий кекс з родзинками остуджуємо, поміщаємо на решітку і притрушиваем цукровою пудрою. Всім приємного апетиту!