Новорічне печиво з глазур'ю
![Новорічне печиво з глазур'ю Новорічне печиво з глазур'ю](/uploads/posts/2015-07/novorchne-pechivo-z-glazuryu_351.jpeg)
Новорічне печиво звичайно прикрашають різними кольоровими рідкими текучими кондитерськими смакотою, в тому числі, і глазур'ю. Іноді з допомогою глазурі різних кольорів навіть роблять розпис новорічного печива. Для промислового приготування різних кольорових глазурей для печива можливе використання різних харчових барвників, але вдома краще використовувати в якості пігментів тільки природні кольорові продукти (какао, вишневий або буряковий сік та інші подібні).
Розповімо, як спекти новорічне печиво і як зробити глазур, щоб його прикрасити.
Рецепт новорічного печива
Інгредієнти:
До складу печива також можна включити 1-3 столових ложки якісного какао-порошку, втім, краще з цих продуктів замісіть 2 види тіста – нехай печенюшки будуть двох сортів.
Приготування
Просіваємо борошно в миску гіркою, додаємо сіль і погашену соду. Розтоплюємо масло (але не кип'ятимо) і змішуємо його з цукром. Якщо тісто з какао, то треба заздалегідь змішати какао з цукром. Цукрово-масляну суміш з'єднайте з борошном і перемішуємо. Додаємо яйця, ром і спеції (імбир можна разом з корицею або окремо, але не з ваніллю), також можна включити шафран і кардамон. Все перемішуємо і даємо тісту підійти хвилин 20.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 05 см. За допомогою пробивних формочок або склянки робимо печенюшки.
Листи треба змастити вершковим маслом, а краще застелити пекарської папером і змастити маслом. Зверху викладаємо печенюшки. Випікаємо в духовій шафі при температурі 200°С протягом 8-15 хвилин. Перекладаємо випічку і чекаємо, поки охолоне.
Тепер рецепти кольорової глазурі для новорічного печива.
Ідеї і принципи приготування глазурі
Основний компонент будь глазурі – цукрова пудра, другий компонент повинен бути рідким. Приблизне кількісне співвідношення 2/3 або 3/4 заходи цукрової пудри 1/3 або 1/4 – другий компонент. Співвідношення 1/3 – 2/3 можливо при включенні до складу вершкового масла або желюючий сиропу (ці продукти потім застигають), такі глазурі по типології, скоріше ближче до помадкам.
Молоко або вершки з цукровою пудрою дають непрозорий рівний красивий білий тон глазурі. Якщо рідкий компонент вода – виходить напівпрозора глазур.
Глазурі коричневих кольорів і відтінків отримуємо, змішуючи цукрову пудру з готовим (тобто, звареним) міцним какао або кави. Додаючи молоко середньої або високої жирності, або вершки, можна домогтися різних кольорів і відтінків коричневої гами.
Глазурі червоних відтінків отримуємо, змішуючи цукрову пудру з соком буряка (дуже красиві тони, капніть трохи соку лимона для поліпшення запаху). Красиві червоні кольори і відтінки дає червоне вино, або стабілізований натуральний сік вишні, або сік з свіжого граната. Якщо хочете непрозорі червоні глазурі – додайте трохи вершків або несолодкого натурального йогурту (але не молока, сік його скрутить, створожит). Якщо використовуєте йогурт, не нагрівайте суміш.
![Новорічне печиво з глазур'ю Новорічне печиво з глазур'ю](/uploads/posts/2015-07/novorchne-pechivo-z-glazuryu_762.jpeg)
Для отримання глазурі жовтих квітів використовуйте яєчні жовтки (яйця повинні бути перевірені). Можна також використовувати проціджений свіжі соки гарбуза та/або апельсина, мандарина.
Наносимо глазур на печиво і чекаємо, поки вона застигне, або малюємо на печенюшках пензликами (можна використовувати пластиковий шприц без голки). Залучайте дітей, вони будуть у захваті.
Подаємо новорічне печиво з глазур'ю у першій половині дня з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, натуральними соками або компотами.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Шоколадна глазур - рецепт](/uploads/posts/2015-01/shokoladna-glazur-recept_511.jpeg)
Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
![Цукрова глазур](/uploads/posts/2015-01/cukrova-glazur_351.jpeg)
Цукрова глазур
Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
![Лимонна глазур](/uploads/posts/2015-01/limonna-glazur_131.jpeg)
Лимонна глазур
Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
![Глазур для печива](/uploads/posts/2015-01/glazur-dlya-pechiva_131.jpeg)
Глазур для печива
Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
![Печиво з інжиром](/uploads/posts/2015-01/pechivo-z-nzhirom_821.jpeg)
Печиво з інжиром
Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально