Сметанно-шоколадний крем
![Сметанно-шоколадний крем Сметанно-шоколадний крем](/uploads/posts/2015-01/smetanno-shokoladniy-krem_521.jpeg)
Слід зауважити, що термін використання кондитерських виробів з сметанковими кремами досить недовгий. Проте все ж сметанні креми переважніше, наприклад, масляних, оскільки менш калорійні і не так нудотні. До того ж, сметана надає смаку крему приємну природну молочну кислинку.
Розповімо, як приготувати сметанно-шоколадний крем. Насамперед купите якісний какао-порошок (неалкализированний, з масовою часткою жиру не менше 15%) і хорошу натуральну сметану. Краще використовувати сметану середньої або високої жирності, щоб крем не був надто рідким, втім, його густоту можна коригувати різними продуктами і прийомами, так що це справа особистих уподобань і смаку.
Рецепт сметанно-шоколадного крему
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою так, щоб не було грудочок. Пропорцію какао-цукор-сметана вибирайте зручній для вас, можна широко варіювати. Потроху додаємо сметану і ретельно розтираємо. Все добре і тривало промешиваем.
Для кращого розчинення цукрової пудри можна спочатку розчинити суміш цукру з какао-порошком у невеликому обсязі (50-100 мл) злегка підігрітого молока або вершків, а потім змішати з густої жирної сметаною. Крем, приготований таким способом, буде мати більш однорідну текстуру.
Такий крем шоколадно-сметанний хороший для просочення коржів тортів або, наприклад, заповнення тістечок, якщо хочете, щоб крем став густішим, охолодіть його. Також можна коригувати густоту з допомогою кукурудзяного крохмалю. Якщо хочете, щоб крем зберігав застиглі форми, можна додати в неї розчинений у
![Сметанно-шоколадний крем Сметанно-шоколадний крем](/uploads/posts/2015-01/smetanno-shokoladniy-krem_242.jpeg)
Щоб приготувати пряний і вишуканий шоколадний сметанний крем, до суміші, приготованої за базовим рецептом (див. вище), можна додавати ром, темний або золотистий (або бренді, міцну мадеру або мускат), а також ваніль або корицю (але не разом), шафран, кардамон, тертий мускатний горіх і навіть гострий червоний перець.
Можливо також додавання таких інгредієнтів як сирі перепелині яйця, горіхова або мигдалеву борошно або паста і розтоплений готовий шоколад. Зрозуміло, краще вибирати чорний шоколад з максимальним вмістом какао.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Сметанний крем - рецепт](/uploads/posts/2015-01/smetanniy-krem-recept_391.jpeg)
Сметанний крем - рецепт
Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
![Шоколадний крем з какао](/uploads/posts/2015-01/shokoladniy-krem-z-kakao_351.jpeg)
Шоколадний крем з какао
Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
![Шоколадний заварний крем](/uploads/posts/2015-01/shokoladniy-zavarniy-krem_991.jpeg)
Шоколадний заварний крем
Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
![Полуничний крем](/uploads/posts/2015-01/polunichniy-krem_551.jpeg)
Полуничний крем
Полуниця - смачна ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. З неї можна зробити безліч цікавих десертів. І зараз ми вам розповімо, як
![Сирно-йогуртовий крем](/uploads/posts/2015-01/sirno-yogurtoviy-krem_511.jpeg)
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо
![Шоколадна глазур - рецепт](/uploads/posts/2015-01/shokoladna-glazur-recept_511.jpeg)
Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.