Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Безглютеновый хліб

Безглютеновый хліб

18-01-2015, 12:20
7 196
Безглютеновий хліб
Рецепт безглютенового хліба для хлібопічки на перший погляд може здатися досить незвичайним, однак готувати цю страву гранично просто. До того ж, безглютеновий хліб набагато корисніше звичайного, особливо для людей з симптомами целіакії і схожих захворювань.

Безглютеновий хліб в хлібопічці


Інгредієнти:


  • безглютенова суміш (рисове борошно) - 500 г;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 1.5 ст. ложка;

  • вода тепла - 420 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка.



  • Приготування

    Щоб приготувати хліб, який потім захочеться з'їсти, важливо дотримуватися послідовність додавання інгредієнтів. Насамперед необхідно встановити пристрій лопатку, потім вилити в нього воду, сіль і масло. Після цього акуратно висипати безглютенової суміш або рисове борошно в відерце, після чого посипати її сухими дріжджами і цукром.
    Поставте відерце в хлібопічку, виставте спеціальний режим, чи режим «Солодкий хліб» (3 години 20 хвилин), скоринка - світла. Готовий хліб можна подавати як у холодному вигляді, так і відразу з печі, але важливо пам'ятати, що термін зберігання безглютенвого продукту набагато менше, ніж звичайного.

    Якщо у вас немає хлібопічки, приготувати безглютеновий хліб можна в духовці.

    Безглютеновий хліб в духовці


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 1.5 ст. ложка;

  • вода - 400 мл;

  • Безглютеновий хліб
  • безглютенова суміш - 500 р.


  • Приготування
    В посуд, в якій ви будете випікати хліб, вилийте воду, просійте до неї безглютенової суміш з дріжджами і, в останню чергу, додайте олію. Ретельно перемішайте інгредієнти і замісити тісто. Тісто повинне вийти трохи рідким, але не повинно прилипати до рук.
    Надішліть посуд з майбутнім хлібом в заздалегідь розігріту до 180 - 190 градусів духовку і випікайте протягом 40 - 50 хвилин. Перед подачею дайте хлібу охолонути.
    Якщо ви дбаєте про якість споживаної випічки, то обов'язково випробуйте рецепти корисних цільнозернового хліба і хліба з висівками .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
    Чорний хліб в хлібопічці
    Чорний хліб в хлібопічці
    Якщо ви хочете спекти чорний хліб, а відповідних рецептів під рукою немає, то ми вам допоможемо. У даній статті ми опишемо способи приготування
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Якщо вам набридло піч звичайний білий хліб, то задумайтеся про приготування ароматного цибульного хлібця. Спекти його в хлібопічці не проблема,
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб в хлібопічці
    Гірчичний хліб завжди знайде своє місце на столі, серед інших страв. Ароматний і золотистий, цей хліб - відмінна заміна звичним батонам, а його смак
    Кукурудзяний хліб
    Кукурудзяний хліб
    Якщо ви любите свіжоспечений хліб, але звичайний пшеничний вже трохи набрид, то пропонуємо вам новий рецепт - кукурудзяний хліб. Його можна