Рецепт безглютенового хліба для хлібопічки на перший погляд може здатися досить незвичайним, однак готувати цю страву гранично просто. До того ж, безглютеновий хліб набагато корисніше звичайного, особливо для людей з симптомами целіакії і схожих захворювань.
Безглютеновий хліб в хлібопічці
Інгредієнти: безглютенова суміш (рисове борошно) - 500 г; дріжджі - 1 ч. ложка; масло рослинне - 1.5 ст. ложка; вода тепла - 420 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Щоб приготувати хліб, який потім захочеться з'їсти, важливо дотримуватися послідовність додавання інгредієнтів. Насамперед необхідно встановити пристрій лопатку, потім вилити в нього воду, сіль і масло. Після цього акуратно висипати безглютенової суміш або рисове борошно в відерце, після чого посипати її сухими дріжджами і цукром.
Поставте відерце в хлібопічку, виставте спеціальний режим, чи режим «Солодкий хліб» (3 години 20 хвилин), скоринка - світла. Готовий хліб можна подавати як у холодному вигляді, так і відразу з печі, але важливо пам'ятати, що термін зберігання безглютенвого продукту набагато менше, ніж звичайного.
Якщо у вас немає хлібопічки, приготувати безглютеновий хліб можна в духовці.
Безглютеновий хліб в духовці
Інгредієнти: дріжджі - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1.5 ст. ложка; вода - 400 мл; безглютенова суміш - 500 р. Приготування В посуд, в якій ви будете випікати хліб, вилийте воду, просійте до неї безглютенової суміш з дріжджами і, в останню чергу, додайте олію. Ретельно перемішайте інгредієнти і замісити тісто. Тісто повинне вийти трохи рідким, але не повинно прилипати до рук.
Надішліть посуд з майбутнім хлібом в заздалегідь розігріту до 180 - 190 градусів духовку і випікайте протягом 40 - 50 хвилин. Перед подачею дайте хлібу охолонути.
Якщо ви дбаєте про якість споживаної випічки, то обов'язково випробуйте рецепти корисних цільнозернового хліба і хліба з висівками .