Вернуться назад Распечатать

Безглютеновый хліб

Безглютеновий хліб
Рецепт безглютенового хліба для хлібопічки на перший погляд може здатися досить незвичайним, однак готувати цю страву гранично просто. До того ж, безглютеновий хліб набагато корисніше звичайного, особливо для людей з симптомами целіакії і схожих захворювань.

Безглютеновий хліб в хлібопічці


Інгредієнти:


  • безглютенова суміш (рисове борошно) - 500 г;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 1.5 ст. ложка;

  • вода тепла - 420 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка.



  • Приготування

    Щоб приготувати хліб, який потім захочеться з'їсти, важливо дотримуватися послідовність додавання інгредієнтів. Насамперед необхідно встановити пристрій лопатку, потім вилити в нього воду, сіль і масло. Після цього акуратно висипати безглютенової суміш або рисове борошно в відерце, після чого посипати її сухими дріжджами і цукром.
    Поставте відерце в хлібопічку, виставте спеціальний режим, чи режим «Солодкий хліб» (3 години 20 хвилин), скоринка - світла. Готовий хліб можна подавати як у холодному вигляді, так і відразу з печі, але важливо пам'ятати, що термін зберігання безглютенвого продукту набагато менше, ніж звичайного.

    Якщо у вас немає хлібопічки, приготувати безглютеновий хліб можна в духовці.

    Безглютеновий хліб в духовці


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 1.5 ст. ложка;

  • вода - 400 мл;

  • Безглютеновий хліб
  • безглютенова суміш - 500 р.


  • Приготування
    В посуд, в якій ви будете випікати хліб, вилийте воду, просійте до неї безглютенової суміш з дріжджами і, в останню чергу, додайте олію. Ретельно перемішайте інгредієнти і замісити тісто. Тісто повинне вийти трохи рідким, але не повинно прилипати до рук.
    Надішліть посуд з майбутнім хлібом в заздалегідь розігріту до 180 - 190 градусів духовку і випікайте протягом 40 - 50 хвилин. Перед подачею дайте хлібу охолонути.
    Якщо ви дбаєте про якість споживаної випічки, то обов'язково випробуйте рецепти корисних цільнозернового хліба і хліба з висівками .