Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крем під мастику для торта

Крем під мастику для торта

22-09-2016, 14:47
1 268
Крем під мастику для торта
Перед тим, як прикрашати торт мастикою, його необхідно належним чином підготувати. По всій поверхні виробу необхідно нанести відповідний по складу крем, який буде одночасно відмінною базою для сусідства з цукровим покриттям, а також вирівняє поверхню торта і зробить його форму бездоганною.
В якості основи під мастику можна приготувати масляний крем або крем ганаш. Така база не дасть мастиці розмокнути і «поплисти».

Масляний крем для вирівнювання торта під мастику - рецепт


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 260 г;

  • молоко варене згущене – 380 г;

  • печиво пісочне або підсушені залишки коржів.


  • Приготування
    Масло до початку приготування крему повинно бути кімнатної температури і добре розм'якшеним. Поміщаємо його в миску, розтираємо лопаткою і додаємо кімнатної температури варену згущенку. Далі підключаємо міксер і обробляємо їм масу до отримання однорідної текстури. Тепер відмітна особливість приготування крему під мастику. Необхідно довести його до необхідної густини та густини додаванням подрібненого в маленьку крихту печива або ж підсушених обрізків від коржів для торта, які також необхідно провернути в ємності блендера.
    Додаємо крихту в крем потроху, щоразу вимішуючи його до рівномірного її розподілу. В результаті повинні отримати густий і щільний крем, який не буде сповзати з торта і чудово триматися на його поверхні. Крім того, з його допомогою можна приховати вади вироби і заповнити наявні на ньому нерівності або порожнечі.

    Як покрити торт кремом під мастику?


    Приступаючи до покриття торта кремом під мастику, підготуємо необхідні інструменти. Зручно при цьому користуватися кондитерським шпателем, але якщо такого немає, то підійде і тортовая лопатка або широкий ніж. Наносимо підготовлений крем на поверхню торта і приступаємо безпосередньо до вирівнювання його поверхні. Для цього підготуємо посудину з підігрітою до кипіння водичкою. Занурюємо в неї на кілька секунд періодично шпатель, лопатку або ніж, стряхиваем надлишки води, але не витираємо, і проводимо гарячим вологим інструментом по поверхні торта, надаючи йому бажану ідеальну форму. Якщо крем починає тягнутися за шпателем, значить прогрівати його у воді необхідно з меншими інтервалами і тоді выравниваемая поверхня буде ідеальна. Залишилося тільки поставити тортик в холодильник на деякий час, і коли крем застигне, можна приступати до оформлення виробу мастикою.

    Як зробити крем ганаш під мастику для торта?


    Крім масляного крему, для вирівнювання торта під мастику чудово підійде крем ганаш. Про те, як його приготувати, розповімо в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • шоколад білий, молочний або чорний – 400300 або 200 м відповідно;

  • жирні вершки – 200 мл


  • Приготування
    В залежності від виду торта крем ганаш можна приготувати з білого, молочного та чорного шоколаду, взявши відповідне рецептурою його кількість.
    Спочатку вибраний шоколад дрібно рубаємо ножем. Вершки поміщаємо в кухлик або іншу відповідну посудину, маємо на вогні і прогріваємо, помішуючи, практично до кипіння, але не кип'ятимо. Тепер закладаємо до гарячих вершків підготовлений нарізаний шоколад і розмішуємо масу акуратно лопаткою. До процесу можна підключити занурювальний блендер, обробляючи з його допомогою вершки з шоколадом і домагаючись отримання однорідної текстури готового крему. Не піднімаємо під час роботи прилад над поверхнею крему щоб уникнути утворення бульбашок повітря. Тепер відрізаємо полотно харчової плівки, викладаємо її в посудину і притискаємо як можна щільніше до крему. Таким чином нам вдасться уникнути утворення плівочки на його поверхні.
    Крем під мастику для торта

    Прикриваємо ємність додатково кришкою або ще одним відрізу плівки і ставимо на ніч у холодильник. За три години до вирівнювання торта поміщаємо ємність з ганашем при кімнатних умовах. Тепер перевіряємо густину і при необхідності обробляємо крем міксером, після чого він гарантовано стане густішим і щільніше.
    Наноситься та вирівнюється крем ганаш на торті за тим же принципом, що і масляний крем, за тим винятком, що процедуру бажано повторити двічі. Спочатку наносимо невеликий шар ганаша, вирівнюємо гарячим інструментом і даємо застигнути, після чого процедуру повторити.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем під мастику
    Крем під мастику
    У декоруванні домашнього торта мастикою є безліч нюансів, яким бездоганно потрібно слідувати для успішного результату. Далі опишемо, як підготувати
    Ганаш під мастику
    Ганаш під мастику
    Ганаш дуже любимо багатьма хозяюшками, так як його просто зробити. І головною його особливістю є швидке застигання, що дозволяє наносити його на
    Шоколадний ганаш для торта
    Шоколадний ганаш для торта
    Шоколадний ганаш вельми популярний серед кондитерів з-за своєї легкості приготування і універсальності застосування. Його можна наносити для рівного
    Крем ганаш
    Крем ганаш
    Дуже часто господині використовують ганаш для домашніх десертів. Його можна не тільки завдавати, як основу під мастику, але і створити чудове
    Ганаш з білого шоколаду
    Ганаш з білого шоколаду
    Класичний ганаш роблять виключно з чорного шоколаду, однак часом для десерту потрібен саме білий або кольоровий наповнювач. Тому далі опишемо
    Шоколадний ганаш для покриття торта
    Шоколадний ганаш для покриття торта
    Рецепт справжнього ганаша неймовірно мінімалістичний і секрет його популярності криється лише в особливостях приготування. Його успішно застосовують