Морквяні мафіни
Мафіни з морквяним смаком не залишать нікого байдужими, а рецепт їх приготування неймовірно простий.
Інгредієнти:
борошно – 385 г;
висівки пшеничні – 195 г;
морква – 105 г;
сік яблучний – 205 мл;
коричневий тростинний цукор – 115 г;
масло рослинне – 115 мл;
суха мелена кориця – 5 г;
родзинки світлий;
горіх волоський – за смаком.
Приготування
Родзинки промиваємо і замочуємо в яблучному соку на 10 хвилин. Потім всипаємо цукор, ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо пшеничні висівки і корицю. Моркву чистимо й одну подрібнюємо на крупній тертці, а другу на самій дрібній. Змішуємо овочеву масу з борошняної і розбавляємо все яблучним соком і родзинками. Після цього вливаємо олію, кидаємо волоські горіхи, перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Далі розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни з волоськими горіхами в розігріту духовку на 30 хвилин.
Інгредієнти:
масло рослинне – 65 мл;
борошно – 85 м;
морква – 105 г;
яйце відбірне – 4 шт.;
цукор – 215 г;
розпушувач тіста – 10 г;
кукурудзяний крохмаль – 25 г;
сода харчова;
апельсиновий натуральний сік – 35 мл;
апельсинова цедра – за смаком.
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків і всипаємо в останні цукровий пісок. Збиваємо суміш міксером, поступово додаючи просіяне борошно, розпушувач, соду, крохмаль і сіль. Потім додаємо подрібнену на терці моркву, вливаємо олію, сік і додаємо терту апельсинову цедру. Білки збиваємо до пишноти і акуратно вводимо до основних інгредієнтів. Замішуємо тісто, розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни в гарячу духовку на 25 хвилин.
Інгредієнти:
висівки вівсяні – 35 г;
яйце відбірне – 65 г;
кисляк домашня – 40 мл;
сир – 105 г;
розпушувач тіста – 2 ч. ложки;
кукурудзяний сухий крохмаль – 1 ст. ложка;
кориця мелена – на смак;
молоко знежирене – 10 мл;
морква – 105 г;
ваніль – на смак.
Приготування
Висівки подрібнюємо у блендері або кавомолці. Всі сухі інгредієнти просіваємо в глибоку миску. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці і змішуємо з сиром. Додаємо яйце, кефір, молоко, ваніль і всипаємо суху суміш. Перемішуємо до однорідності, розподіляємо тісто по формочках і випікаємо морквяно-вівсяні мафіни при 160 градусах близько 20 хвилин.
Пісні морквяні мафіни
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки промиваємо і замочуємо в яблучному соку на 10 хвилин. Потім всипаємо цукор, ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо пшеничні висівки і корицю. Моркву чистимо й одну подрібнюємо на крупній тертці, а другу на самій дрібній. Змішуємо овочеву масу з борошняної і розбавляємо все яблучним соком і родзинками. Після цього вливаємо олію, кидаємо волоські горіхи, перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Далі розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни з волоськими горіхами в розігріту духовку на 30 хвилин.
Морквяно-апельсинові маффіни
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків і всипаємо в останні цукровий пісок. Збиваємо суміш міксером, поступово додаючи просіяне борошно, розпушувач, соду, крохмаль і сіль. Потім додаємо подрібнену на терці моркву, вливаємо олію, сік і додаємо терту апельсинову цедру. Білки збиваємо до пишноти і акуратно вводимо до основних інгредієнтів. Замішуємо тісто, розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни в гарячу духовку на 25 хвилин.
Сирно-морквяні мафіни
Інгредієнти:
Приготування
Висівки подрібнюємо у блендері або кавомолці. Всі сухі інгредієнти просіваємо в глибоку миску. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці і змішуємо з сиром. Додаємо яйце, кефір, молоко, ваніль і всипаємо суху суміш. Перемішуємо до однорідності, розподіляємо тісто по формочках і випікаємо морквяно-вівсяні мафіни при 160 градусах близько 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати мафіни?
У цій статті розповімо, як зробити незвичайні мафіни, причому страва буде не тільки солодким, але і ситним - з курячого м'яса. Також опишемо процес
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Шоколадні мафіни - рецепт
Шоколадні мафіни - один з найпопулярніших десертів. Їх рецептів існує дуже багато, тому ми відібрали для вас найцікавіші. З цієї статті ви
Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до