Вернуться назад Распечатать

Морквяні мафіни

Морквяні мафіни
Мафіни з морквяним смаком не залишать нікого байдужими, а рецепт їх приготування неймовірно простий.

Пісні морквяні мафіни


Інгредієнти:

  • борошно – 385 г;

  • висівки пшеничні – 195 г;

  • морква – 105 г;

  • сік яблучний – 205 мл;

  • коричневий тростинний цукор – 115 г;

  • масло рослинне – 115 мл;

  • суха мелена кориця – 5 г;

  • родзинки світлий;

  • горіх волоський – за смаком.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо і замочуємо в яблучному соку на 10 хвилин. Потім всипаємо цукор, ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо пшеничні висівки і корицю. Моркву чистимо й одну подрібнюємо на крупній тертці, а другу на самій дрібній. Змішуємо овочеву масу з борошняної і розбавляємо все яблучним соком і родзинками. Після цього вливаємо олію, кидаємо волоські горіхи, перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Далі розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни з волоськими горіхами в розігріту духовку на 30 хвилин.

    Морквяно-апельсинові маффіни


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 65 мл;

  • борошно – 85 м;

  • морква – 105 г;

  • яйце відбірне – 4 шт.;

  • цукор – 215 г;

  • розпушувач тіста – 10 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 25 г;

  • сода харчова;

  • апельсиновий натуральний сік – 35 мл;

  • апельсинова цедра – за смаком.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків і всипаємо в останні цукровий пісок. Збиваємо суміш міксером, поступово додаючи просіяне борошно, розпушувач, соду, крохмаль і сіль. Потім додаємо подрібнену на терці моркву, вливаємо олію, сік і додаємо терту апельсинову цедру. Білки збиваємо до пишноти і акуратно вводимо до основних інгредієнтів. Замішуємо тісто, розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни в гарячу духовку на 25 хвилин.

    Сирно-морквяні мафіни


    Інгредієнти:

  • висівки вівсяні – 35 г;

  • яйце відбірне – 65 г;

  • кисляк домашня – 40 мл;

  • сир – 105 г;

  • розпушувач тіста – 2 ч. ложки;

  • кукурудзяний сухий крохмаль – 1 ст. ложка;

  • кориця мелена – на смак;

  • молоко знежирене – 10 мл;
  • Морквяні мафіни

  • морква – 105 г;

  • ваніль – на смак.


  • Приготування
    Висівки подрібнюємо у блендері або кавомолці. Всі сухі інгредієнти просіваємо в глибоку миску. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці і змішуємо з сиром. Додаємо яйце, кефір, молоко, ваніль і всипаємо суху суміш. Перемішуємо до однорідності, розподіляємо тісто по формочках і випікаємо морквяно-вівсяні мафіни при 160 градусах близько 20 хвилин.