Мафіни з морквяним смаком не залишать нікого байдужими, а рецепт їх приготування неймовірно простий.
Пісні морквяні мафіни
Інгредієнти: борошно – 385 г; висівки пшеничні – 195 г; морква – 105 г; сік яблучний – 205 мл; коричневий тростинний цукор – 115 г; масло рослинне – 115 мл; суха мелена кориця – 5 г; родзинки світлий; горіх волоський – за смаком. Приготування Родзинки промиваємо і замочуємо в яблучному соку на 10 хвилин. Потім всипаємо цукор, ставимо посуд на середній вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо пшеничні висівки і корицю. Моркву чистимо й одну подрібнюємо на крупній тертці, а другу на самій дрібній. Змішуємо овочеву масу з борошняної і розбавляємо все яблучним соком і родзинками. Після цього вливаємо олію, кидаємо волоські горіхи, перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Далі розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни з волоськими горіхами в розігріту духовку на 30 хвилин.
Морквяно-апельсинові маффіни
Інгредієнти: масло рослинне – 65 мл; борошно – 85 м; морква – 105 г; яйце відбірне – 4 шт.; цукор – 215 г; розпушувач тіста – 10 г; кукурудзяний крохмаль – 25 г; сода харчова; апельсиновий натуральний сік – 35 мл; апельсинова цедра – за смаком. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків і всипаємо в останні цукровий пісок. Збиваємо суміш міксером, поступово додаючи просіяне борошно, розпушувач, соду, крохмаль і сіль. Потім додаємо подрібнену на терці моркву, вливаємо олію, сік і додаємо терту апельсинову цедру. Білки збиваємо до пишноти і акуратно вводимо до основних інгредієнтів. Замішуємо тісто, розкладаємо його по формах і відправляємо морквяні мафіни в гарячу духовку на 25 хвилин.
Сирно-морквяні мафіни
Інгредієнти: висівки вівсяні – 35 г; яйце відбірне – 65 г; кисляк домашня – 40 мл; сир – 105 г; розпушувач тіста – 2 ч. ложки; кукурудзяний сухий крохмаль – 1 ст. ложка; кориця мелена – на смак; молоко знежирене – 10 мл; морква – 105 г; ваніль – на смак. Приготування Висівки подрібнюємо у блендері або кавомолці. Всі сухі інгредієнти просіваємо в глибоку миску. Моркву чистимо, подрібнюємо на тертці і змішуємо з сиром. Додаємо яйце, кефір, молоко, ваніль і всипаємо суху суміш. Перемішуємо до однорідності, розподіляємо тісто по формочках і випікаємо морквяно-вівсяні мафіни при 160 градусах близько 20 хвилин.