Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Брауні - класичний рецепт

Брауні - класичний рецепт

31-01-2016, 13:27
2 027
Брауні - класичний рецепт
Щільні, в'язкі і насичені смаком брауні – мрія будь-якого шоколадоголика, яку можна легко здійснити за допомогою одного з поданих нижче рецептів. Брауні з цього матеріалу ми вирішили робити за класичними рецептами, а всі ті, хто знайомий з базовою версією, потім зможуть урізноманітнити свої страви улюбленими інгредієнтами.

Шоколадний брауні - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 95 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • чорний шоколад - 125 г;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Поки вода для лазні доходить до кипіння, пропустіть через сито сухі складові і змішати їх разом. Розмістіть скляну миску над парою і викладіть в неї шматочки масла і шоколаду. Коли масло і шоколад розплавляться і з'єднаються разом, зніміть посуд з лазні, і, збиваючи шоколад міксером, додайте цукровий пісок з яйцями. Отриману шоколадну пасту змішайте з борошном і додайте дрібку солі. Особливі шанувальники шоколаду можуть додатково всипати половину склянки шоколадної крихти.
    Розподіліть суміш по вкритій пергаментом форму і запікайте класичний брауні 20 хвилин при 180 градусах.

    Торт брауні - класичний рецепт з какао


    Дивно, але змішавши цілком звичні інгредієнти в іншій послідовності та за іншою технологією, можна отримати десерт зовсім інший текстури: щільний, тягучий і дуже шоколадний навіть незважаючи на те, що готується з какао.
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 115 мл;

  • какао-порошок - 60 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • борошно - 115 г;

  • горіхи (за бажанням) - 1 ст.


  • Приготування
    Змішайте разом обидва види масла і додайте їх в мікрохвильовій печі або над лазнею. Як тільки шматочки вершкового масла розтануть, додайте до масляної суміші какао порошок і розмішайте. Відставте масу в бік, а самі прийміть за яйця, які необхідно з'єднати з цукровим піском. Після, обережно влийте яєчну суміш до масляної, безперервно збиваючи все віночком, а у фіналі додайте борошно. Як тільки досягнете однорідності, додайте подрібнені горіхи і подавайте.

    Як приготувати класичний кавовий брауні?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 220 г;

  • шоколад - 65 г;

  • какао-порошок - 85 м;

  • розчинна кава - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 210 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 165 р.


  • Приготування
    Основою брауні виступає розтоплений шоколад з вершковим маслом, яке можна приготувати на водяній бані або у МІКРОХВИЛЬОВІЙ. Коли суміш буде гладкою, додайте цукровий пісок, какао і кави, перемішати, уникаючи утворення грудок. До отриманої маси додайте борошно. Перемішавши, ви отримаєте дуже густе тісто, яке потім слід розподілити по вкритій пергаментом формі. Брауні готується близько 25 хвилин при 180 градусах, а готовий десерт після охолодження можна буде покрити глазур'ю.

    Класичний брауні – рецепт з вишнею


    Брауні поєднується практично з будь-якими солодкими добавками, але раз ми зважилися на відновлення традиційних рецептів, то і поєднання візьмемо звичне і улюблене – вишня з шоколадом .
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 190 г;

  • какао - 45 г;

  • цукровий пісок - 155 г;
  • Брауні - класичний рецепт

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 115 г;

  • вишні (без кісточок) - 1 ст.;

  • екстракт ванілі - 1 ч. ложка;

  • шоколад - 115 р.


  • Приготування
    У сотейник покладіть кубики масла, шоколад і всипте какао. Коли маса стане однорідною, додайте цукровий пісок і приберіть все з вогню. Дайте шоколаду з олією злегка охолонути, а потім збийте масу блендером, забиваючи яйця одне за іншим. У фіналі додайте ваніль і всипте борошно. Додайте шматочки вишень і розподіліть тісто в підготовлену форму. Готуйте брауні 35 хвилин при 180 градусах.
    Класичний рецепт брануни можна повторити в мультиварці, попередньо виставивши на пристрої «Випічку» і встановивши на таймері 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт брауні з рідким шоколадом усередині
    Рецепт брауні з рідким шоколадом усередині
    Побалуйте себе чудовим десертом - брауні. Його рецепт абсолютно простий, а в підсумку виходить чудове ласощі, від якої не зможе відмовитися навіть
    Брауні з сиром та вишнями
    Брауні з сиром та вишнями
    Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачний десерт – брауні з сиром та вишнями. Випічка виходить настільки ніжною, що просто тане в роті,
    Брауні з сиром
    Брауні з сиром
    Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Рецепт брауні з какао
    Рецепт брауні з какао
    Брауні - це смачний тортик, який готують з додаванням різноманітних фруктів, горіхів. Сьогодні ми докладно розповімо, як зробити шоколадний брауні з
    Брауні з вишнею
    Брауні з вишнею
    Брауні - це смачний десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Начинка всередині пирога виходить тягучим.