Щільні, в'язкі і насичені смаком брауні – мрія будь-якого шоколадоголика, яку можна легко здійснити за допомогою одного з поданих нижче рецептів. Брауні з цього матеріалу ми вирішили робити за класичними рецептами, а всі ті, хто знайомий з базовою версією, потім зможуть урізноманітнити свої страви улюбленими інгредієнтами.
Шоколадний брауні - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно - 95 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 55 г; чорний шоколад - 125 г; цукровий пісок - 135 г; яйця - 2 шт. Приготування Поки вода для лазні доходить до кипіння, пропустіть через сито сухі складові і змішати їх разом. Розмістіть скляну миску над парою і викладіть в неї шматочки масла і шоколаду. Коли масло і шоколад розплавляться і з'єднаються разом, зніміть посуд з лазні, і, збиваючи шоколад міксером, додайте цукровий пісок з яйцями. Отриману шоколадну пасту змішайте з борошном і додайте дрібку солі. Особливі шанувальники шоколаду можуть додатково всипати половину склянки шоколадної крихти.
Розподіліть суміш по вкритій пергаментом форму і запікайте класичний брауні 20 хвилин при 180 градусах.
Торт брауні - класичний рецепт з какао
Дивно, але змішавши цілком звичні інгредієнти в іншій послідовності та за іншою технологією, можна отримати десерт зовсім інший текстури: щільний, тягучий і дуже шоколадний навіть незважаючи на те, що готується з какао.
Інгредієнти: рослинне масло - 115 мл; какао-порошок - 60 г; вершкове масло - 35 г; яйця - 2 шт.; цукровий пісок - 115 г; борошно - 115 г; горіхи (за бажанням) - 1 ст. Приготування Змішайте разом обидва види масла і додайте їх в мікрохвильовій печі або над лазнею. Як тільки шматочки вершкового масла розтануть, додайте до масляної суміші какао порошок і розмішайте. Відставте масу в бік, а самі прийміть за яйця, які необхідно з'єднати з цукровим піском. Після, обережно влийте яєчну суміш до масляної, безперервно збиваючи все віночком, а у фіналі додайте борошно. Як тільки досягнете однорідності, додайте подрібнені горіхи і подавайте.
Як приготувати класичний кавовий брауні?
Інгредієнти: вершкове масло - 220 г; шоколад - 65 г; какао-порошок - 85 м; розчинна кава - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 210 г; яйця - 3 шт.; борошно - 165 р. Приготування Основою брауні виступає розтоплений шоколад з вершковим маслом, яке можна приготувати на водяній бані або у МІКРОХВИЛЬОВІЙ. Коли суміш буде гладкою, додайте цукровий пісок, какао і кави, перемішати, уникаючи утворення грудок. До отриманої маси додайте борошно. Перемішавши, ви отримаєте дуже густе тісто, яке потім слід розподілити по вкритій пергаментом формі. Брауні готується близько 25 хвилин при 180 градусах, а готовий десерт після охолодження можна буде покрити глазур'ю.
Класичний брауні – рецепт з вишнею
Брауні поєднується практично з будь-якими солодкими добавками, але раз ми зважилися на відновлення традиційних рецептів, то і поєднання візьмемо звичне і улюблене – вишня з шоколадом .
Інгредієнти: вершкове масло - 190 г; какао - 45 г; цукровий пісок - 155 г; яйця - 3 шт.; борошно - 115 г; вишні (без кісточок) - 1 ст.; екстракт ванілі - 1 ч. ложка; шоколад - 115 р. Приготування У сотейник покладіть кубики масла, шоколад і всипте какао. Коли маса стане однорідною, додайте цукровий пісок і приберіть все з вогню. Дайте шоколаду з олією злегка охолонути, а потім збийте масу блендером, забиваючи яйця одне за іншим. У фіналі додайте ваніль і всипте борошно. Додайте шматочки вишень і розподіліть тісто в підготовлену форму. Готуйте брауні 35 хвилин при 180 градусах.
Класичний рецепт брануни можна повторити в мультиварці, попередньо виставивши на пристрої «Випічку» і встановивши на таймері 40 хвилин.