Холодець із свинячих ніжок – рецепт
![Холодець із свинячих ніжок – рецепт Холодець із свинячих ніжок – рецепт](/uploads/posts/2016-02/holodec-z-svinyachih-nzhok-recept_971.jpeg)
Холодці варять з м'яса різних тварин і птиці. Обов'язковою умовою гарної застываемости таких страв (точніше, желируемости бульйону) є вибір певних частин туші (ніжки, хвости, частини голови і ін).
Розповімо, як приготувати холодець з свинячих ніжок – цей компонент буде основним вкусообразующим у страві і забезпечить впевнене застигання. Більш смачним холодець із свинячих ніжок вийде, якщо включити в склад і яловичину, виберемо для цього ляшки від молодих тварин (це частина туша, до речі, недорога).
Рецепт холодцю зі свинячих ніжок і яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку все підготуємо: опалим ніжки на відкритому вогні, очистимо, промиємо і ножем разрежем по суглобам. Залишимо ніжки на ніч у холодній воді. Нутро промиємо свинячі ніжки і яловичі голяшки.
Як правильно варити холодець із свинячих ніжок?
Закладаємо свинячі ніжки і яловичі голяшки в каструлю і заливаємо водою, так, щоб покривала на 8 див. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму, акуратно знімаємо шум. Варимо, прикривши кришкою, періодично знімаючи жир і шум.
Як ви розумієте, приготування холодцю зі свинячих ніжок – справа нешвидка – варимо 3-4 години, воду доливати небажано. Коли м'ясо починає легко відділятися від кісток, закладаємо в каструлю очищену моркву і кореневища петрушки, цибулини, які встромили суцвіття гвоздики і інші спеції. Через 15-20 хвилин вимикаємо вогонь, почекаємо трохи і акуратно витягаємо все зварене шумівкою. Бульйон проціджуємо через чисту марлю або через часте сито. Всі зварені продукти розбираємо. Кісточки, кореневища петрушки, цибулини, лавровий лист – викидаємо. М'ясо і моркву (її можна нарізати подрібніше) перекладаємо в лоточки (не пластикові) або в глибокі
![Холодець із свинячих ніжок – рецепт Холодець із свинячих ніжок – рецепт](/uploads/posts/2016-02/holodec-z-svinyachih-nzhok-recept_822.jpeg)
До холодцю обов'язково подаємо хрін і/або гірчицю прохолодну горілку, пряні міцні настоянки або вино.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як варити холодець?](/uploads/posts/2016-02/yak-variti-holodec_811.jpeg)
Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
![Холодець з індички - рецепт](/uploads/posts/2015-03/holodec-z-ndichki-recept_991.jpeg)
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
![Рецепт холодцю зі свинини](/uploads/posts/2015-03/recept-holodcyu-z-svinini_131.jpeg)
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
![Холодець з яловичини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/holodec-z-yalovichini-recept_861.jpeg)
Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
![Холодець в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/holodec-v-multivarc_761.jpeg)
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
![Холодець в скороварці - рецепт](/uploads/posts/2015-01/holodec-v-skorovarc-recept_491.jpeg)
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в