Холодець із свинячих ніжок – рецепт
Холодець – блюдо, яке представляє собою шматочки вареного м'яса, застиглі в желе з бульйону, в якому воно варилося. Іноді до застигання на стадії закладання м'яса в ємності, перед розливом бульйону, додають і деякі інші інгредієнти (варену моркву, зварені круто яйця, часник, зелень, часточки лимона та ін). Слід відрізняти холодці і холодцы від подібних страв – заливних, оскільки останнім желюючі речовини додаються окремо, а холодцы застигають природним чином.
Холодці варять з м'яса різних тварин і птиці. Обов'язковою умовою гарної застываемости таких страв (точніше, желируемости бульйону) є вибір певних частин туші (ніжки, хвости, частини голови і ін).
Розповімо, як приготувати холодець з свинячих ніжок – цей компонент буде основним вкусообразующим у страві і забезпечить впевнене застигання. Більш смачним холодець із свинячих ніжок вийде, якщо включити в склад і яловичину, виберемо для цього ляшки від молодих тварин (це частина туша, до речі, недорога).
Інгредієнти:
свинячі ніжки з копитцями – 4 шт.;
голяшка яловича – 2-4 шт.;
цибуля ріпчаста – 3 шт.;
морква – 4 шт.;
корінь петрушки – 3 шт.;
перець горошком – 8 шт.;
лавровий лист – 5 шт.;
гвоздика – 5 суцвіть;
зелень – петрушка, молода цибулька, кінза;
часник;
лимон;
сіль.
Приготування
Спочатку все підготуємо: опалим ніжки на відкритому вогні, очистимо, промиємо і ножем разрежем по суглобам. Залишимо ніжки на ніч у холодній воді. Нутро промиємо свинячі ніжки і яловичі голяшки.
Як правильно варити холодець із свинячих ніжок?
Закладаємо свинячі ніжки і яловичі голяшки в каструлю і заливаємо водою, так, щоб покривала на 8 див. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму, акуратно знімаємо шум. Варимо, прикривши кришкою, періодично знімаючи жир і шум.
Як ви розумієте, приготування холодцю зі свинячих ніжок – справа нешвидка – варимо 3-4 години, воду доливати небажано. Коли м'ясо починає легко відділятися від кісток, закладаємо в каструлю очищену моркву і кореневища петрушки, цибулини, які встромили суцвіття гвоздики і інші спеції. Через 15-20 хвилин вимикаємо вогонь, почекаємо трохи і акуратно витягаємо все зварене шумівкою. Бульйон проціджуємо через чисту марлю або через часте сито. Всі зварені продукти розбираємо. Кісточки, кореневища петрушки, цибулини, лавровий лист – викидаємо. М'ясо і моркву (її можна нарізати подрібніше) перекладаємо в лоточки (не пластикові) або в глибокі тарілки. Додаємо очищений часник, рубану зелень, часточки лимона, маслини без кісточок, можна також в кожну ємність покласти зварене вкруту куряче яйце, розрізане навпіл. Деякі додають зварену квасолю заздалегідь (це не тільки смачно, але і вигідно). Заливаємо розкладені в ємності продукти остывающим бульйоном і ставимо в прохолодне місце (засклена лоджія, полиця холодильника). Правильно зварений холодець зазвичай добре застигає, поки це відбувається, ви можете приготувати свіжий хрін (натерти кореневище на дрібній тертці і підфарбувати буряковим соком).
До холодцю обов'язково подаємо хрін і/або гірчицю прохолодну горілку, пряні міцні настоянки або вино.
Холодці варять з м'яса різних тварин і птиці. Обов'язковою умовою гарної застываемости таких страв (точніше, желируемости бульйону) є вибір певних частин туші (ніжки, хвости, частини голови і ін).
Розповімо, як приготувати холодець з свинячих ніжок – цей компонент буде основним вкусообразующим у страві і забезпечить впевнене застигання. Більш смачним холодець із свинячих ніжок вийде, якщо включити в склад і яловичину, виберемо для цього ляшки від молодих тварин (це частина туша, до речі, недорога).
Рецепт холодцю зі свинячих ніжок і яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку все підготуємо: опалим ніжки на відкритому вогні, очистимо, промиємо і ножем разрежем по суглобам. Залишимо ніжки на ніч у холодній воді. Нутро промиємо свинячі ніжки і яловичі голяшки.
Як правильно варити холодець із свинячих ніжок?
Закладаємо свинячі ніжки і яловичі голяшки в каструлю і заливаємо водою, так, щоб покривала на 8 див. Після закипання, зменшуємо вогонь до мінімуму, акуратно знімаємо шум. Варимо, прикривши кришкою, періодично знімаючи жир і шум.
Як ви розумієте, приготування холодцю зі свинячих ніжок – справа нешвидка – варимо 3-4 години, воду доливати небажано. Коли м'ясо починає легко відділятися від кісток, закладаємо в каструлю очищену моркву і кореневища петрушки, цибулини, які встромили суцвіття гвоздики і інші спеції. Через 15-20 хвилин вимикаємо вогонь, почекаємо трохи і акуратно витягаємо все зварене шумівкою. Бульйон проціджуємо через чисту марлю або через часте сито. Всі зварені продукти розбираємо. Кісточки, кореневища петрушки, цибулини, лавровий лист – викидаємо. М'ясо і моркву (її можна нарізати подрібніше) перекладаємо в лоточки (не пластикові) або в глибокі тарілки. Додаємо очищений часник, рубану зелень, часточки лимона, маслини без кісточок, можна також в кожну ємність покласти зварене вкруту куряче яйце, розрізане навпіл. Деякі додають зварену квасолю заздалегідь (це не тільки смачно, але і вигідно). Заливаємо розкладені в ємності продукти остывающим бульйоном і ставимо в прохолодне місце (засклена лоджія, полиця холодильника). Правильно зварений холодець зазвичай добре застигає, поки це відбувається, ви можете приготувати свіжий хрін (натерти кореневище на дрібній тертці і підфарбувати буряковим соком).
До холодцю обов'язково подаємо хрін і/або гірчицю прохолодну горілку, пряні міцні настоянки або вино.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в