Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Короп з грибами

Короп з грибами

22-03-2015, 08:46
1 817
Короп з грибами
Любителям різних рибних страв напевно ця стаття доведеться по душі, адже в ній піде мова про неймовірно смачну страву - карпі, приготованому з грибами.

Короп, фарширований з грибами


Інгредієнти:

  • короп (2 кг) - 1 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • чорний мелений перець, коріандр - по 05 ч. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Рибу потрошимо, чистимо і гарненько промиваємо. Розігріваємо Сковороду, вливаємо олію і коли воно достатньо прогріється, викладаємо цибулю, нарізану великими шматочками і обсмажуємо його. Коли він стане прозорим, додаємо гриби, нарізані скибочками, спеції, сіль і чебрець. Тушкуємо гриби з цибулею на невеликому вогні до повного випаровування рідини. Рибу начиняємо грибною сумішшю, краї черевця або скріплюємо зубочистками, або зашиваємо.
    Викладаємо її на деко, змащене маслом. При температурі 180 градусів запікаємо 50 хвилин. Перед подачею до столу зубочистки видаляємо, перекладаємо карпа, запечене з грибами, на велике плоске блюдо і вже на столі розрізаємо на порційні шматочки. Гриби з цибулею стануть прекрасним гарніром.

    Короп з квашеною капустою і грибами


    Інгредієнти:

  • короп - 1 кг;

  • капуста квашена - 05 кг;

  • гриби - 400 р;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • біле сухе вино - 50 мл;

  • приправа для риби, чорний мелений перець, сіль.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Додаємо нарізані гриби і, помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. З квашеної капусти віджимаємо сік і викладаємо її в сковороду з грибами і цибулею, туди ж видавлюємо зубчик часнику, перемішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин.
    Рибу чистимо і потрошимо, робимо 2-3 надрізу поперек тушки з 2 сторін. Зовні натираємо сіллю, перцем і спеціями для риби. Внутрішню частину солити не потрібно. Решта 2 зубчики часнику кладемо в надрізи. Фаршируємо рибу підготовленою капустою з грибами. Викладаємо коропа у форму для запікання, навколо розкладаємо залишилася начинку. Змащуємо тушку сметаною і посипаємо приправою. Вливаємо в форму сухе біле вино і при температурі 220 градусів запікаємо близько 20 хвилин.

    Короп, тушкований з грибами


    Інгредієнти:

  • короп (1 кг) - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • імбир (порошок) - 3 ч. ложки;

  • соєвий соус - 20 мл;

  • біле сухе вино - 20 мл;

  • вода - 200 мл;

  • крохмаль картопляний - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рибу чистимо, промиваємо, нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо на розігрітій олії. Додаємо нарізану півкільцями цибулю, подрібнені печериці, соєвий соус , вино, імбир і воду. За смаком все це підсолюємо, накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушкуємо близько 10 хвилин. Потім додаємо розведений у воді крохмаль і продовжуємо готувати, поки соус не загусне.

    Короп, запечений з гречкою і грибами


    Інгредієнти:

  • короп великий - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.;

  • печериці свіжі - 400 г;

  • гречана крупа - 100 г;

  • окріп - 300 мл;

  • рослинна олія;

  • орегано, майоран, сіль.


  • Приготування
    Короп з грибами
    Гречку промиваємо і заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо години на 3. Якщо не вся рідина вбереться, зливаємо її. Вимиті печериці нарізаємо великими брусочками. Цибулю ріжемо півкільцями. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо гриби і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин. Додаємо спеції і сіль. Перемішуємо і смажимо до готовності. Перемішуємо гречку з грибами. Якщо потрібно, то ще додаємо сіль. У черевце випотрошеної риби викладаємо трохи начинки і за допомогою зубочисток скріплюємо краю. Решту гречку з грибами викладаємо навколо риби у формі для запікання. Запікаємо карпа з грибами в духовці при 200 градусах 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
    Короп в духовці - рецепт
    Короп в духовці - рецепт
    Короп - дуже смачна риба. Варіантів її приготування досить багато, але найбільш популярними є запікання риби на подушці з цибулі зі сметаною, лимоном
    Оселедець, фарширована грибами
    Оселедець, фарширована грибами
    Оселедець - смачна риба, яку можна не тільки солити, але і фарширувати. І сьогодні мова піде про те, як чудово нафарширувати оселедець грибами.
    Короп у фользі в духовці
    Короп у фользі в духовці
    Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
    Короп в мультиварці
    Короп в мультиварці
    Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.