Салат «Мімоза» з рибними консервами
Уявити святкове застілля без салату «Мімоза» просто неможливо. Найчастіше смачну пікантну прошарок в салат «Мімоза» роблять з різними рибними консервами. А от щодо інших інгредієнтів доповнюють салат, існують різні рецептури. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат «Мімоза» з смачною рибною консервою, за одним з кращих рецептів.
Інгредієнти:
консервована горбуша – 1 банка;
курячі яйця – 4 шт.;
картопля – 4 шт.;
морква (велика) – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
майонез – 300 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Картоплю з морквою поміщаємо в одну ємність, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності на плиту. Яйця відварюємо окремо. Готові інгредієнти очищаємо від шкірки і шкаралупи. На дно обраної тарілки крупно натираємо половину картоплі, підсолюємо її, покриваємо парою ложок майонезу і присипаємо дуже дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Також з натертої моркви викладаємо наступний шар і покриваємо його тим же кількістю майонезу. Потім йде два тертих яєчних білка, майонез. А тепер, найсмачніше: відкриваємо баночку горбуші, витягаємо з неї шматочки, розкриваємо кожен на дві частини і видаляємо непотрібний нам хребет. В окремій мисочці розминаємо філе горбуші, додавши до нього половину маринаду, в якому вона перебувала. Рівномірно розподіляємо її на салат і покриваємо майонезним шаром. Далі розподіляємо залишилася картоплю і відповідно першого шару солимо, змащуємо. Беремо ще два білка, подрібнюємо на тертці, покриваючи ними картоплю, а їх у свою чергу покриваємо майонезом. Жовтками яєць оформляємо поверхню класичної «Мімози».
Інгредієнти:
плавлений сир – 200 г;
ріпчаста цибуля – 05 цибулини;
сайра консервована – 1 банка;
курячі яйця – 3 шт.;
рослинне масло – 1 ст. ложка;
жирний майонез – 280 р.
Приготування
Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо, рівномірно розподіляємо по дну салатника і поливаємо його трохи олією. Шматочки сайри розкриваємо на дві частини і отримуємо хоч і м'який, але непотрібний хребет. Рвемо рибу на дрібні смужки, викладаємо її на цибулю і робимо сіточку з майонезу в м'якій упаковці. В якості сиру можна взяти пару пачок «Російського» плавленого сирка, які ми протираємо через дрібну тертку і робимо з них наступний шар. Сир покриваємо майонезом таким же чином як і консерву. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Крупно натираємо шар білків і відповідним чином змащуємо його. А ось вже на дрібну тертку завершуємо салат шаром яєчних жовтків.
Інгредієнти:
відварений рис – 150 г;
варені яйця – 3 шт.;
відварна морква – 2 шт.;
консервована скумбрія – 1 банка;
майонез (67%) – 1 пачка (280 г).
Приготування
Першим шаром салату «Мімоза» викладаємо круглий відварений рис і рясно наносимо на нього майонез. Далі розподіляємо шар відвареної моркви, натерту на тертці з великими отворами і покриваємо її майонезним шаром. З центру шматочків скумбрії витягаємо великі кістки, а м'якоть розминаємо виделкою. Розподіляємо її по салату і теж змащуємо. Від яєць залишаємо два жовтки, а решта все дрібно натираємо в якості наступного шару нашої «Мімози». Наносимо на нього жирний майонез і закриваємо всі тертими жовтками.
Салат «Мімоза» з рибними консервами – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю з морквою поміщаємо в одну ємність, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності на плиту. Яйця відварюємо окремо. Готові інгредієнти очищаємо від шкірки і шкаралупи. На дно обраної тарілки крупно натираємо половину картоплі, підсолюємо її, покриваємо парою ложок майонезу і присипаємо дуже дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Також з натертої моркви викладаємо наступний шар і покриваємо його тим же кількістю майонезу. Потім йде два тертих яєчних білка, майонез. А тепер, найсмачніше: відкриваємо баночку горбуші, витягаємо з неї шматочки, розкриваємо кожен на дві частини і видаляємо непотрібний нам хребет. В окремій мисочці розминаємо філе горбуші, додавши до нього половину маринаду, в якому вона перебувала. Рівномірно розподіляємо її на салат і покриваємо майонезним шаром. Далі розподіляємо залишилася картоплю і відповідно першого шару солимо, змащуємо. Беремо ще два білка, подрібнюємо на тертці, покриваючи ними картоплю, а їх у свою чергу покриваємо майонезом. Жовтками яєць оформляємо поверхню класичної «Мімози».
Рецепт салату «Мімоза» з рибною консервою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо, рівномірно розподіляємо по дну салатника і поливаємо його трохи олією. Шматочки сайри розкриваємо на дві частини і отримуємо хоч і м'який, але непотрібний хребет. Рвемо рибу на дрібні смужки, викладаємо її на цибулю і робимо сіточку з майонезу в м'якій упаковці. В якості сиру можна взяти пару пачок «Російського» плавленого сирка, які ми протираємо через дрібну тертку і робимо з них наступний шар. Сир покриваємо майонезом таким же чином як і консерву. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Крупно натираємо шар білків і відповідним чином змащуємо його. А ось вже на дрібну тертку завершуємо салат шаром яєчних жовтків.
Салат «Мімоза» з рибними консервами і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Першим шаром салату «Мімоза» викладаємо круглий відварений рис і рясно наносимо на нього майонез. Далі розподіляємо шар відвареної моркви, натерту на тертці з великими отворами і покриваємо її майонезним шаром. З центру шматочків скумбрії витягаємо великі кістки, а м'якоть розминаємо виделкою. Розподіляємо її по салату і теж змащуємо. Від яєць залишаємо два жовтки, а решта все дрібно натираємо в якості наступного шару нашої «Мімози». Наносимо на нього жирний майонез і закриваємо всі тертими жовтками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з рисом і рибними консервами
Зазвичай рис додають до складу салатів, щоб за його рахунок збільшити кількість закуски, трохи заощадивши таким чином. Але от салати, запропоновані
Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні
Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
Салат «Мімоза» з рисом - ще один оригінальний варіант приготування усіма відомого страви, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо
Салат "Мімоза" з крабовими паличками
«Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
«Мімоза» - класичний рецепт
Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти