Листковий салат з куркою і грибами
Кожен із запропонованих нижче варіантів листкового салату з куркою і грибами по-своєму оригінальний і неповторний і своїм чудовим смаком гідно доповнить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
копчена куряча грудка – 250 г;
печериці – 320 г;
помідори свіжі – 280 м;
твердий сир – 170 г
майонез – 110 г;
рослинна рафінована олія;
мелений чорний перець;
гілочки свіжої зелені;
сіль.
Приготування
Копчену грудку нарізаємо пластинами, соломкою або кубиками на свій розсуд. Печериці гарненько промиваємо, обсушуємо, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковорідці або сотейнику до готовності на рослинному масло без запаху. В кінці смаження приправляємо грибну масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а твердий, пікантний сир пропускаємо через середню терку.
Тепер укладаємо на дно салатника копчену курку, промазуємо майонезом. Потім розподіляємо зверху шар смажених грибів, а на них викладаємо підготовлені помідори. Знову присмачую салат майонезом і притрушиваем зверху шаром сирної стружки. Даємо дві години на просочення і можемо подавати.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 350 г;
печериці – 420 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
яйця – 4 шт.;
твердий сир – 190 г
ананаси консервовані – 320 г;
майонез;
рослинна олія;
мелений чорний перець;
свіжа зелень на свій смак;
сіль.
Приготування
Промиваємо свіжу курячу грудку, занурюємо її в підсолену воду і відварюємо до повної готовності. При бажанні воду можна ароматизувати лавровим листком і додаванням декількох горошку запашного перцю. Також відварюємо яйця і заливаємо їх холодною водою на пару хвилин.
Гарненько промиваємо печериці, дрібно рубаємо їх гострим ножем і пасеруємо разом з попередньо очищеним і подрібненою цибулею до готовності. Не забуваємо грибну масу посолити і приправити меленим чорним перцем.
По готовності нарізаємо дрібними кубиками курячу грудку, яйця очищаємо і пропускаємо через тертку. Також натираємо сир. Ананаси дістаємо з сиропу і шаткуємо дрібними кубиками.
Тепер всі підготовлені компоненти - можемо приступати до оформлення листкового салату.
На дно салатника викладаємо смажені грибочки з цибулею, потім шар курки, зверху ананаси, далі сир і яйця. Кожен шар неодмінно промазуємо майонезом і при бажанні приправляємо сіллю.
Через кілька годин салатик настоїться, просочиться і буде повністю готовий до вживання.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 520 г;
гриби – 520 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
чорнослив – 220 г;
твердий сир – 220 г
волоські горіхи – 180 г;
майонез – 180-200 г;
рослинна олія;
мелений чорний перець;
свіжа зелень на свій смак;
сіль.
Приготування
Спочатку відваримо до готовності курячу грудку в підсоленій за смаком водичці, охладим, наріжемо кубиками невеликого розміру, приправимо майонезом і перемішати.
Потім вимиті грибочки спассеруем в рослинній олії без запаху до готовності разом з попередньо очищеним і подрібненим ріпчастою цибулею. В кінці смаження обов'язково приправляємо грибну масу сіллю і меленим чорним перцем.
Чорнослив запарим протягом декількох хвилин в окропі, а потім наріжемо соломкою. Горіхи роздробити будь-яким зручним способом, а сир пропустимо через середню терку.
Тепер приступаємо до складання салату. На дно салатника викладаємо смажені з цибулею гриби, зверху розподіляємо курячу грудку і покриваємо її чорносливом. Тепер промазуємо шаром майонезу і викладаємо сир. Знову присмачую салат майонезом і покриваємо горіховою масою. Визначаємо листковий салат в холодильник приблизно на дві години для просочування.
Листковий салат з копченою куркою і грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Копчену грудку нарізаємо пластинами, соломкою або кубиками на свій розсуд. Печериці гарненько промиваємо, обсушуємо, шаткуємо пластинами і припускаємо на сковорідці або сотейнику до готовності на рослинному масло без запаху. В кінці смаження приправляємо грибну масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а твердий, пікантний сир пропускаємо через середню терку.
Тепер укладаємо на дно салатника копчену курку, промазуємо майонезом. Потім розподіляємо зверху шар смажених грибів, а на них викладаємо підготовлені помідори. Знову присмачую салат майонезом і притрушиваем зверху шаром сирної стружки. Даємо дві години на просочення і можемо подавати.
Листковий салат з куркою, грибами і ананасом
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо свіжу курячу грудку, занурюємо її в підсолену воду і відварюємо до повної готовності. При бажанні воду можна ароматизувати лавровим листком і додаванням декількох горошку запашного перцю. Також відварюємо яйця і заливаємо їх холодною водою на пару хвилин.
Гарненько промиваємо печериці, дрібно рубаємо їх гострим ножем і пасеруємо разом з попередньо очищеним і подрібненою цибулею до готовності. Не забуваємо грибну масу посолити і приправити меленим чорним перцем.
По готовності нарізаємо дрібними кубиками курячу грудку, яйця очищаємо і пропускаємо через тертку. Також натираємо сир. Ананаси дістаємо з сиропу і шаткуємо дрібними кубиками.
Тепер всі підготовлені компоненти - можемо приступати до оформлення листкового салату.
На дно салатника викладаємо смажені грибочки з цибулею, потім шар курки, зверху ананаси, далі сир і яйця. Кожен шар неодмінно промазуємо майонезом і при бажанні приправляємо сіллю.
Через кілька годин салатик настоїться, просочиться і буде повністю готовий до вживання.
Листковий салат з куркою, грибами, чорносливом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відваримо до готовності курячу грудку в підсоленій за смаком водичці, охладим, наріжемо кубиками невеликого розміру, приправимо майонезом і перемішати.
Потім вимиті грибочки спассеруем в рослинній олії без запаху до готовності разом з попередньо очищеним і подрібненим ріпчастою цибулею. В кінці смаження обов'язково приправляємо грибну масу сіллю і меленим чорним перцем.
Чорнослив запарим протягом декількох хвилин в окропі, а потім наріжемо соломкою. Горіхи роздробити будь-яким зручним способом, а сир пропустимо через середню терку.
Тепер приступаємо до складання салату. На дно салатника викладаємо смажені з цибулею гриби, зверху розподіляємо курячу грудку і покриваємо її чорносливом. Тепер промазуємо шаром майонезу і викладаємо сир. Знову присмачую салат майонезом і покриваємо горіховою масою. Визначаємо листковий салат в холодильник приблизно на дві години для просочування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листковий салат з куркою і ананасами
Давно відомо, що поєднання курячого м'яса з соковитим ананасом завжди виграшно. Пропонуємо кілька варіантів листкового салату, в основі яких і буде
Салат з копченою куркою і ананасами
Поєднання курячого м'яса і ананаса давно стало класикою і використовується у всіляких варіаціях різноманітних страв. Не стало винятком і приготування
Класичний салат «Курка з ананасом» - рецепт
Поєднання солодкого і соковитого ананаса з трохи сухуватим і нейтральним курячим м'ясом давно можна вважати класичним. А розмаїтість холодних закусок
Салат з куркою і волоськими горіхами
Любителі кулінарних шедеврів знають, що існують певні поєднання інгредієнтів, які здатні надати особливий смак самим простим у приготуванні страв.
Салат з куркою та горіхами
Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання