Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Капрезе»

Салат «Капрезе»

30-11-2014, 19:37
1 503
Салат «Капрезе»


Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна насититися, не перевантажуючи організм, а також отримати дещицю вітамінів, що містяться в складових салату. Не дивно, що це улюблений салат італійців, які дотримуються правильного харчування та здорового способу життя. Свою назву салат отримав від острова Капрі, розташованого на південному березі Неаполітанської затоки. Саме на цьому острові ростуть ті самі помідори «Бичаче серце», які ідеальні для «Капрезе». Капрезе відноситься до страв «антипасти» (від італійського «холодні закуски») і традиційно подається перед трапезою, в якості легкої закуски. Складових в салаті мінімум, тому бажано щоб усі інгредієнти були хорошої якості, звичайно помідори «Бичаче серце» і істинно італійську «Моцарелу» навряд чи можна зустріти на прилавках наших магазинів, але думаю свіжого сиру і домашніх помідорів з базиліком буде достатньо. «Капрезе» - одне з тих страв, про які хочеться сказати «Все геніальне просто!» До речі, зверніть увагу, що кольори салату, червоно - біло - зелений, в точності повторюють кольори прапора Італії, що зробило статус цього салату - національним. Інгредієнти:
  • Помідори 2 шт.
  • Сир Моцарела 200 г
  • Базилік зелений свіжий 100 г
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Оцет бальзамічний темний 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Інструкції
  • Крок 1 Для приготування салату «Капрезе» візьміть: свіжі помідори, сир Моцарела, базилік, оливкова олія, темний бальзамічний оцет, сіль, мелений чорний перець.
  • Крок 2 Моцарелу порізати скибочками.
  • Крок 3 Помідори вимийте, обсушіть і наріжте кружечками.
  • Крок 4 Змішайте бальзамічний оцет і оливкове масло в пропорції 1/4 відповідно.
  • Крок 5 розкладіть по Черзі один на одного помідори і сир. Приправити меленим перцем і сіллю.
  • Крок 6 Прикрасьте листочками базиліку. Полийте приготованим соусом.