Салат «Кармен»
Приголомшливо ефектним і неймовірно смачним вдається салат з оригінальною назвою «Кармен». Його можна оформити до застілля на торжество або ж просто побалувати чудовим блюдом своїх рідних і близьких за обідом або вечерею.
Приготувати такий салатик не складе особливих труднощів, і ви зможете самі переконатися, ознайомившись з рецептом страви нижче.
Інгредієнти:
м'ясо (філе грудки) – 220 г;
шинка – 170 г;
свіжі помідори – 260 г;
білий хліб або батон – 260 г;
часникові зубки – 1-2 шт.;
аджика – 10 г;
майонез домашній – 210 г;
олія рослинна рафінована – 25 мл;
велика морська сіль – за смаком;
зелень для оформлення салату.
Приготування
Куряче філе для приготування салату необхідно заздалегідь відварити в підсоленій за смаком воді протягом двадцяти хвилин, додавши в неї за бажанням лавровий лист, горошини перцю і інші спеції на свій смак.
По готовності курячу м'якоть охолодити в бульйоні і нарізаємо тонкою соломкою.
Можна вчинити інакше і обсмажити нарізане соломкою куряче м'ясо на сковороді на соняшниковій олії до готовності, приправивши в процесі сіллю і спеціями на свій смак.
З хліба приготуємо сухарики. Для цього нарізаємо його тонкою соломкою, розкладаємо на деко і збризкуємо трохи підсоленим соняшниковим маслом.
Тепер відправляємо деко в духовку, підсушуємо хлібні скибочки і трохи підрум'янюємо при температурі 195 градусів.
Шинку шаткуємо також як курку і хліб тонкою соломкою і обсмажуємо її трохи на розпеченій сковороді.
Свіжі помідори миємо, витираємо насухо і ріжемо невеликими шматочками. При використанні томатів черрі досить просто розрізати їх навпіл.
В домашній майонез додаємо аджику, а також очищені і видавлені через прес часникові зубки і перемішуємо.
Споліскуємо також гілочки свіжої зелені і листовий салат (при використанні).
Тепер можемо приступати до оформлення салату «Кармен». Робити це ми будемо шарами.
В ідеалі страву краще вистелити салатними листами, так зовнішній вигляд страви буде ефектніше.
На тарілку з салатом викладаємо спочатку курку, а зверху половину свіжих помідорів.
Тепер розподіляємо рівномірно шинку, а на неї викладаємо помідори, що залишилися.
Кожен шар салату поливаємо заправкою з майонезу з часником і аджикою.
На завершення перед подачею посипаємо кулінарну композицію сухариками і прикрашаємо листочками свіжої зелені.
Приготувати такий салатик не складе особливих труднощів, і ви зможете самі переконатися, ознайомившись з рецептом страви нижче.
Салат «Кармен» з куркою, шинкою і сухариками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з картопляної стружки
Навіть самий простенький салатик зміниться, якщо доповнити його чудний хрусткою картопляної стружкою. Розповімо, як зробити цю дивовижно смачну

Салат з пекінської капусти з помідорами
Сьогодні хочемо запропонувати вам новий рецепт легкого корисного овочевого салату, на цей раз з пекінської капусти з помідорами. В якості заправки

Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них

Салат з квасолею і помідорами
Незмінним атрибутом нашого столу завжди залишаються салати. Їх різновидів дуже багато. І що готувати вибирати, звичайно, вам. А ми пропонуємо вам

Салат з сухариками і шинкою
Салат з сухариками і шинкою - чудове ситне блюдо, яке можна приготувати і до обіду і до вечері. Таке апетитне страва сподобається всім членам сім'ї.

Салат з шинкою і сиром
Салат - це універсальне блюдо, яке готують з самих різних інгредієнтів. Тут все залежить від ваших уподобань і фантазії. І сьогодні мова піде про